Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: N. Ghost 2003 vs. SATA Seagate 120GB@Asus P4P800 - Vyřěšeno

Standardní N. Ghost 2003 vs. SATA Seagate 120GB@Asus P4P800 - Vyřěšeno

Nevíte někdo v čem je problém, popř. jak toto vyřešit?
    Chci si zazálohovat celou partition C: s operačním systémem Win Xp na novém PC (P4 2,4GHz Asus P4P800, Sata Seagate 120GB). Byl jsem zvyklý toto dělat přes Norton Ghost 2003 se kterým jsem byl vždy náramně spokojený. Teď to ale nejede. Po přepnutí do PC-DOS modu a naběhnutí úvodní modré obrazovky NG 2003 zatuhne a nejde s tím už nic udělat. Nejde se dokonce ani vrátit do XP! - Musel jsem reinstalovat

Po reinstalaci jsem zkusil nabootovat ze startovací diskety W98 a spustit dos verzi NG2003, ale zatuhlo to úplně stejně. No alespoň to nemělo žádný vliv na nainstal. OS a po restartu vše najelo.

Myslím si, že to bude nekompatibilitou NG2003 se SATA, popř. čipovou sadou, ale možná máte jinou zkušenost. Díval jsem se na stránky Symantec, ale našel jsem jen, že nepodporují vytváření image disku z pole RAID (pokud jsem to dobře pochopil). Je mžné, že by to byl můj případ? Z RAIDem nemám žádné zkušenosti a nejsem si ani vědom, že bych něco takového nastavoval.

Poraďte jak toho Ghosta rozchodit v horším (ale taky dobrý) případě, jak tu partition zazálohovat jinak tak, aby pak šla třeba jen z bootovacího cd obnovit do původního stavu.

Dík
    1. P IV 2,4@2,8GHz (Northwood), Asus P4P800 (1016), 2*512MB Kingston 400MHz, SATA WD Raptor 74GB, SATA 320GB Samsung, ATI Gigabyte 9200, TV Leadtek Winfast XP 2000, Toshiba DVD-ROM SDR-1312, IrDA MA-600, ScanJet 3400C, LCD HP 1902, Bezdrátový set i-Tec WS-301, USB Bluetooth adapter i-TEC.

Standardní Norton ghost kde?

Mě by spíš zajímalo kdes vzal toho ghosta. já ho nemůžu nikde sehnat. jinak mám úplně to samý co ty takže bych to hned zkusil.
    Když si představím, že jedna operace dnes procesoru trvá cca 0.000000001 sec, že během mrknutí oka dokáže 80.000.000krát přesunout čísla mezi registry, sečíst a odečíst je, během toho současně pětatřicetkrát překreslit všech 995.328 bodu na obrazovce a ješte si 130.000x ověřit, jestli jsem náhodu mezitím nestiskl klávesu nebo nepohnul s myší - tak se prostě musím zeptat:
    co ten Word už minutu KU*VA dělá ?!!!

Standardní Re: Norton Ghost 2003 vs. SATA Seagate 120GB @ Asus P4P800

Citace Původně odeslal Marcelus
    Nevíte někdo v čem je problém, popř. jak toto vyřešit?
    Chci si zazálohovat celou partition C: s operačním systémem Win Xp na novém PC (P4 2,4GHz Asus P4P800, Sata Seagate 120GB). Byl jsem zvyklý toto dělat přes Norton Ghost 2003 se kterým jsem byl vždy náramně spokojený. Teď to ale nejede. Po přepnutí do PC-DOS modu a naběhnutí úvodní modré obrazovky NG 2003 zatuhne a nejde s tím už nic udělat. Nejde se dokonce ani vrátit do XP! - Musel jsem reinstalovat

Po reinstalaci jsem zkusil nabootovat ze startovací diskety W98 a spustit dos verzi NG2003, ale zatuhlo to úplně stejně. No alespoň to nemělo žádný vliv na nainstal. OS a po restartu vše najelo.

Myslím si, že to bude nekompatibilitou NG2003 se SATA, popř. čipovou sadou, ale možná máte jinou zkušenost. Díval jsem se na stránky Symantec, ale našel jsem jen, že nepodporují vytváření image disku z pole RAID (pokud jsem to dobře pochopil). Je mžné, že by to byl můj případ? Z RAIDem nemám žádné zkušenosti a nejsem si ani vědom, že bych něco takového nastavoval.

Poraďte jak toho Ghosta rozchodit v horším (ale taky dobrý) případě, jak tu partition zazálohovat jinak tak, aby pak šla třeba jen z bootovacího cd obnovit do původního stavu.

Dík
    Diskovy pole RAID jdou zalohovat GHOSTem (mam to vyzkouseny na SCSI RAIDech)

ja bych to tipnul na nastaveni BIOSu versus PC DOS a to nasledovne:

jak mas nastaveny ICH5 ?

1) 2xIDE(na 4 zarizeni) + 2xSATA, to umi obslouzit jen W_XP a spol.

2) 1xIDE(na 2 zarizeni Master/Slave) + 1xSATA, a toto by melo byt kompatibilni s DOSem, aspon tak to ASUS popisuje v prirucce k DESCE

Standardní

treba spravit update ghostu cez internet, v neupdateovanej nepodporuje zalohovanie SATA diskov. Robil som to, po upgrade vsetko OK, image vypaleny na DVD....no problems...spustit live update a je to
    AMD 64bit 2800+@3200+ 250x9, 1.55v, Epox 8NPA7I, 512 A data Vitesta, Radeon X800GTO2 R430@16pipes,432mhz, 1134mhz GDDRAM, Soundblaster Audigy, Leadtek TV Expert, Fortron 350W 12cm Fan, Eurocase s displejom, 3Dmark05-5560, 3Dmark06-1860

Standardní

Live Update mi nepomohl, pry jsem "up to date" ,
    ale THANKS to HELIUM - změnil jsem nastavení biosu na P4P800
    IDE Configuration - IDE MODE COMPATIBLE - PRIMARY P-ATA + SATA a už to jede. V Enhanced modu to Ghost, který jede v Dos režimu není schopen provést, ale takhle v poho.

Díky

------------------------------

Vyřešeno
    1. P IV 2,4@2,8GHz (Northwood), Asus P4P800 (1016), 2*512MB Kingston 400MHz, SATA WD Raptor 74GB, SATA 320GB Samsung, ATI Gigabyte 9200, TV Leadtek Winfast XP 2000, Toshiba DVD-ROM SDR-1312, IrDA MA-600, ScanJet 3400C, LCD HP 1902, Bezdrátový set i-Tec WS-301, USB Bluetooth adapter i-TEC.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání