Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Občas nejede A7V600

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Občas nejede A7V600

Mám desku asus A7V600 a je nějaká čudná. Když sem si nedávno hrál s BIOSem a prováděl různé změny v nastavení, tak se stalo něco hodně divného:
    Musím podotknout, že procesor mám podtaktovaný a běhá na 1 GHz (166 * 6). Teplota 45 - 50°C.

Z ničeho nic se v BIOSu objevil pasvord. Samo sebou, že sem nevěděl jaký, bo sem žádné heslo nenastavoval. Prostě se nejprve BIOS sekl když sem do něj najel, pomačkal sem kdoví co, BIOS se po čase rozběhl, já provedl požadovanou úpravu a (sejf & egzit). Pak sem zas vlezl do BIOSu a heslo bylo na světě. Toš sem se na.... a klírnul CMOSku. Poté se komp vůbec nerozjel. Klávesnica nereagovala, CTRL ALT DEL byl jen pojem. Fungoval pouze tvrdý res. Resnu to, nic... zas jen černá obrazofka. Resnu, nic. Resnu, objeví se typ čipu grafikké karty, nápis R200, víc nic a ani nereaguje. Resnu, nic, ani grafika. Resnu, rozběhne se to, vlezu do BIOSu a kousne se to. Resnu, nic. Resnu a od této chvíle opět všechno běhalo tak jak mělo a bez problémů. Pokud totiš připojím do kompu starší disk... 1,6G tak se BIOS kousne a po půl minutě začne fungovat normálně. Disk se načte a funguje. Myslel sem, že jsem tam to heslo napsal omylem, když byl BIOS kouslý a náhodou sem mačkáním klávesnice zadal sekvenci vedoucí k nějakému heslu.

ALE OUHA!

Po nějaké době, kdy sem zas potřeboval něco s BIOSem... ale to už sem si dával bacha na kousání a mačkal sem pouze šipky, dokud se BIOS nerozběhl. Vše nějakou dobu fungovalo. Pak nastala totožná situace, v BIOSu se objevilo heslo a tentokrát si jsem jistý, že sem tam žádné nemohl napsat! Tentokrát u toho byl i kámoš a tvrdil, že to může být nějaká vnitřní ochrana desky. Zkoušel sem různá sériová čísla a parametry desky... bezvýsledně. Bylo mi jasné, že kdyš klírmu CMOSku, zas mi kompl nepojede. Systém fungoval, do BIOSu jsem se ale nedostal. Vytáhnul sem disk. Pak sem klírnul CMOSku a kompl vytuhl. Monitor se nerozsvítil, systém nenabíhal, deska vůbec nepípala...
    Vyřešil sem to tak, že sem kompl restartoval tak dlouho, až se rozsvítil monitor, pak sem vlezl do BIOSu, ten se kousl. Resnu, vlezu do BIOSu, zas se kousl. Resnu a BIOS už zase funguje.

Teď komp jede jako dřív, a nejeví známky nestability.

Zajímalo by mě, čím by to mohlo být že se v BIOSu semtam objeví nějaké to podivné heslo a když smažu paměť tak se komp hned nerozběhne. To, že se BIOS semtam kouše při detekci starších disků není nic neobvyklého u starších počítačů. Prostě detekuje a pak zas funguje.
    Dá se to s těmito problémy reklamovat?
    Protože já tvrdím: "Zlatý Mikrostár" ... měl sem K7T266 a to byla kvalita.
    AUS A7V600 byvh vyměnil za MSI KT6 Delta-FISR
    __________________________________________________ ____

A7V600 ; BARTON 2500+ ; SATA seagate 120G ; R8500 ; 512MB
    Chladič CPU SPIRE WhisperRock IV, SPA04B4 sock. A/370 XP-3200+

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Ja mam taky s Asusem ruzne divne zkusenosti, vem EPoX 8KRA2+, budes spokojen ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Asus... co bys čekal? Už tady několik měsíců tvrdím, že Asus desky jsou problémové a kvalitou jedny z nejhorších (snad vyjma těch s Intel čipsety). Můj EPoX zapnu a jede, problém žádný. A to jsem ho nekupovat kvůli přetaktování.

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Pravda. Je to Ausus.....
    Nedalo mi to, a ptal jsem se nekolika kolegu, co delaji prevazne Intel a rikali, ze delaji na Asus a Abit (coz o to Abit je super i na AMD) a ze Asus dela super desky na Intel.... Mozna ano .... Ale proc je nedela na AMD

Treba nechapu tohle: Mirek Jahoda, co delal obrovsky test grafik na www.pctuning.cz, tak mu v A7V600 bezelo naprosto VS, KROME, KROME Radeon9600XT od ASUS !!!!!! To nechapu ! Vzdyt je to stejna znacka ?

http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18809
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Standardní

Citace Původně odeslal Eagle
    Asus... co bys čekal? Už tady několik měsíců tvrdím, že Asus desky jsou problémové a kvalitou jedny z nejhorších (snad vyjma těch s Intel čipsety). Můj EPoX zapnu a jede, problém žádný. A to jsem ho nekupovat kvůli přetaktování.
    No, nevim s tim epoxem bych to tak dobre nevidel... beru epoxe velmi casto a tech problemu... grrr... sh1tozni kondiky, civky, CMOS errory a tak... proste si nejsem jisty jestli jsou na tom tak dobre jak rikas: "zapnu a jede"
    nekamaradim s vama

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Kdyz potrebuju pro zakaznika PORADNOU AMDdesku, saham pouze na EPoX a Abit, proste zapnu a jede ...... ))

Problemy s civkama (vrni) a tak jsou (mi) zname na nForce2 deskach (MSI, videl jsem i EPoX) ale myslim, ze znas muj nazor na nForce2 , ne ? .... ))

Ted delam cca 60 procent Gigabyte a zbytek EPoX. KT400 a KT600 jsem od EPoXu jeste nereklamoval (tuk.tuk.) a Gigabyte GA-7VT600-1394 uz dve (jedna mrtva, druha mrtvy IDE radic, obe odesly po 2 hod provozu ...)

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

BTW, marne hledam 100 procentne kvalitni desku (ale opravdu kvalitni) a pri tom dnesnim shonu, fakt asi nic neni ......

1. Nikdy me nezklamala serie Abit KG7 (AMD761) a KD7-E (KT333)
    2. Kdyz EPoX po 8K3A+ vydal 8K5A2+ (KT333CF+VT8235) tak jsem ji hodne delal a to byla fakt SPICKA, na ty bezelo naprosto VSE, hlavne kazda pamet .....

No a napriklad posledni poradnou MSI co znam je KT7 Turbo ....

A ASUS neznam zadny ..... kazdej chipset na Asus deskach mel nejake fatal problemy ...... to radsi nForce2 nez Asus .....

Posledni (A7V600) ma fatal problemy s vetracky, proste se po 14 dnech provozo prestanou tocit .... fuj.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Xima
    Citace Původně odeslal Eagle
    No, nevim s tim epoxem bych to tak dobre nevidel... beru epoxe velmi casto a tech problemu... grrr... sh1tozni kondiky, civky, CMOS errory a tak... proste si nejsem jisty jestli jsou na tom tak dobre jak rikas: "zapnu a jede"
    to co si vyjmenoval je pouze zalezitost epox desek s nF2 a to jeste jen nekterych. s tim cmos errorem sem mel problem ja a byla to spis chyba na me strane ( ne moje, ale meho ostatniho hardware ).

a k tem asusum. no mel sem postupne a7v a a7v133 ( a hlavne ta 133ka ) a byly to fajn desky a i pres problemovy cipset musim rici, ze dle meho subjektivniho nazoru jim ten muj dnesni epox nesaha po kotniky. nicmene dnes bych si ause asi nekoupil ( a taky sem si ho nekoupil )... zvlast ne tu povedenou a7v600 deluxe kterou se mi snazili vnutit...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Pravda. Je to Ausus.....
    Nedalo mi to, a ptal jsem se nekolika kolegu, co delaji prevazne Intel a rikali, ze delaji na Asus a Abit (coz o to Abit je super i na AMD) a ze Asus dela super desky na Intel.... Mozna ano .... Ale proc je nedela na AMD

Treba nechapu tohle: Mirek Jahoda, co delal obrovsky test grafik na www.pctuning.cz, tak mu v A7V600 bezelo naprosto VS, KROME, KROME Radeon9600XT od ASUS !!!!!! To nechapu ! Vzdyt je to stejna znacka ?

http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18809
    no samozrejme ze musej kurvit desku pro AMD, aby jim Intel prodal dost chipovych sad

// nehledejte v tom technickou logiku, neni tam, pouze byznys politika

Standardní

BTW, marne hledam 100 procentne kvalitni desku (ale opravdu kvalitni) a pri tom dnesnim shonu, fakt asi nic neni ......

1. Nikdy me nezklamala serie Abit KG7 (AMD761) a KD7-E (KT333)
    2. Kdyz EPoX po 8K3A+ vydal 8K5A2+ (KT333CF+VT8235) tak jsem ji hodne delal a to byla fakt SPICKA, na ty bezelo naprosto VSE, hlavne kazda pamet .....

No a napriklad posledni poradnou MSI co znam je KT7 Turbo ....

A ASUS neznam zadny ..... kazdej chipset na Asus deskach mel nejake fatal problemy ...... to radsi nForce2 nez Asus .....

Posledni (A7V600) ma fatal problemy s vetracky, proste se po 14 dnech provozo prestanou tocit .... fuj.
    vitej v 3 tisicileti, vzdyt jde jen o prachy a aby se zbozi tocilo,
    ale pokud mas zajem, mam rezervni zasobu AMD386DX40 i s deskama, kvalita a vydrz !!!

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Stacilo by mi Atari, nebo Amiga .....

Standardní

Stacilo by mi Atari, nebo Amiga .....
    Na druhou stranu mame 2 A7V600 a no problem (tedy po zjisteni Vcore bugu)

a co mam 7 let stary GigaByte GA-586HX, tak ten byl a je stale super,
    jo kvalita se uz nedela

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

V kazdem pripade dnesni kvantita opravdu neni kvalita a .....
    Poradny pocitac (Mac, atari, amiga) je vzdy lepsi nez nekompaktibilni stavebnice s Woknama ....

Member mince
    Vliv
    267

Standardní

asus a7v600 je dobra deska,ale clovek si s ni musi vyhrat.hold doba kvalitniho hw uz odzvonila.

Standardní

ja ji mam a sem NAPROSTO spokojen!!!!! paradni OC (viz. dole) a jede naprosto bezproblemove. je pravda ze ma nekdo smulu na kus, ale to resi reklamace! nesouhlasim s tim, ze je ASUS shit! to je proste blbos...
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání