Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Kernel panic v RH9 pri pripojenem datovem kabelu

Standardní Kernel panic v RH9 pri pripojenem datovem kabelu

Zdravím,
    já nevím jestli je to už známá věc nebo ne, každopádně jsem na ní narazil a píšu to sem, zda se někomu nestalo něco podobného.

Nedávno jsem si pořídil Siemens C55 a Eurotel Data Nonstop, který úspěšně používám v RH9 (díky jednomu sqělému člověkovi který mi na abclinuxu poradil). Teprve až dnes se stalo, že v kompu byl do USB zapojený datový kabel k Siemensu (je to ten kabel s nabíjením), ale mobilní telefon nebyl na druhé straně kabelu zapojený a já jsem zapnul počítač. Linux vesele nabíhal, když jsem přišel ke kompu za 5 minut, divil jsem se, že blikaly diody Caps lock a Scroll lock, na obrazovce byl nějakej bordel a pod tim napsáno:

Code: 0f 0b e2 03 3f d7 25 c0 e9 77 fd ff ff 8d b4 26 00 00 00 00
    <0> Kernel panic: Aiee, killing interrupt handler!
    In interrupt handler - not syncing.

Po chvíli se objevilo (když jsem mačkal klávesy):

keyboard: unknown scancodee e0 7a

Jediný co mi zbylo, dát reset.
    Zkusil jsem to ještě jednou, poslední věci, co byly vidět při nabíhání linuxu bylo xinetd,sendmail, gpm, canna,crond cups mozna este xfs, pak to padlo.

Samozrejmě, když je mobil připojený, tak to naběhne. Bez připojeného datového kabelu to taky naběhne. Ale s kabelem a bez mobilu NE.

Ne že by to byl takovej problém, ale je to podivné a zajímalo by mě, jestli existuje nějakej patch či co, nebo jestli se s tim někdo už nesetkal. Schvalně to zkuste někdo vyzkoušet.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

tipuju, ze to bude tim, ze linux neco zdetekuje na USB (asi nejaky napeti), protoze je to kabel s nabijenim, ale vlastne tam nic pripojenyho neni...
    ja mam USB kabel k fotaku taky pripojenej porad a vsechno funguje normlane, ale neni s napajenim

Standardní

No tak ten jak pises bordel je docela dulezity hlavne uplne nahore pred vypisem obsahu registru by melo byt napsano proc kernel oopsnul a takze by tam mel byt backtrace ze ktereho se da poznat (bud ihned nebo po prohnani pres ksymoops) ve ktere funkci to vytuhlo.

Standardní

Chm... kazdopadne bych doporucil upgrade jadra, zakompilovani USB jako moduly a upgrade hotplug demona.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní jinde

viz. diskuze na abclinuxu
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání