Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: prehrievanie systému?

Standardní prehrievanie systému?

hm som tu prvý raz, a nič som nenašla o tom čo potrebujem vedieť, mám novú dosku KV7 Abit, CPU Duron 850,256 DDR,80HDD, no ale akurat sa mi to trošku prehrieva, systém mám stále okolo 60 a CPU 50, neviem čo je optimálne, mám tu HDW Doctor, tam mi to vyhadzuje a aj v biose, dala som to chladiť, ale ked nevetrám v miestnosti, je to zväčša na prd, a do 1 hodiny sa to znovu prehreje, a mrzne mi comp, v miestnosti mávame vzdy okolo 25-28 stupnov, a to je zima a radiator je vypnuty, neviem čo budem robiť v lete,....,chladim to len taky ventilatorom 10*10 cm, vraj do bedne, ja sa v tom nevyznam, netreba to niekde nejak nastavit, aby sa to tak neprehrievalo? ja som to proste kúpila a strčila tam, a bolo, a mrzlo, ďakujem dada

Standardní Re: prehrievanie systému?

Citace Původně odeslal icecko
    hm som tu prvý raz, a nič som nenašla o tom čo potrebujem vedieť, mám novú dosku KV7 Abit, CPU Duron 850,256 DDR,80HDD, no ale akurat sa mi to trošku prehrieva, systém mám stále okolo 60 a CPU 50, neviem čo je optimálne, mám tu HDW Doctor, tam mi to vyhadzuje a aj v biose, dala som to chladiť, ale ked nevetrám v miestnosti, je to zväčša na prd, a do 1 hodiny sa to znovu prehreje, a mrzne mi comp, v miestnosti mávame vzdy okolo 25-28 stupnov, a to je zima a radiator je vypnuty, neviem čo budem robiť v lete,....,chladim to len taky ventilatorom 10*10 cm, vraj do bedne, ja sa v tom nevyznam, netreba to niekde nejak nastavit, aby sa to tak neprehrievalo? ja som to proste kúpila a strčila tam, a bolo, a mrzlo, ďakujem dada
    Napis este aspon aky je to chladic co mas na procesore a ten 10*10 mas upevneny v case na veltilaciu vzduchu v case alebo ako to je, nie je to uplne jasne z toho co si napisala

Standardní Re: prehrievanie systému?

Nemas to nataktovane? Je to zvlastne, ze system ma vacsiu teplotu, ako CPU, lebo to byva skor opacne. Ale tych 60 stupnov je vazne dost.
    Intel C2D 6750 2,66Ghz@3,21Ghz;ASUS P5KC;RAM OCZ DUAL CHANNEL KIT 2x1GB DDR2/800;MSI ATI RADEON 2600XT 512MB;LCD 19" LG L1953TR;2xWD SATA2 250GB & 400GB;PIONEER DVR 212;Fortron 500W

Standardní chladič

ventilator som zavesila do bedne tesne pod zdroj aby mi chladil grafiku aj s centrom dosky, tu najhorúcejšiu časť-okolo procáku a chipsetu, mám taký pocit že chipset je najhorúcejší, ten s tym malym ventilatorom zabudovanym v doske, a grafika sa mi brutálne prehrieva, ked som ju nechladila, tak som sa na nej opálila, ventilátor:cooling fan,sleeve bearing, čo ja viem čo to je, dáva sa to do bedne, do zadu, ta ktora ma otvory na to, ja nemam, mam dost malu bednu

nataktovane? a to kde zistim? ako? a inak dakujem za odpovede

Standardní

A ten chladic na procesore je aky, to si neuviedla a veru je to divne s tymi teplotami

Standardní Re: chladič

ventilator som zavesila do bedne tesne pod zdroj aby mi chladil grafiku aj s centrom dosky, tu najhorúcejšiu časť-okolo procáku a chipsetu, mám taký pocit že chipset je najhorúcejší, ten s tym malym ventilatorom zabudovanym v doske, a grafika sa mi brutálne prehrieva, ked som ju nechladila, tak som sa na nej opálila, ventilátor:cooling fan,sleeve bearing, čo ja viem čo to je, dáva sa to do bedne, do zadu, ta ktora ma otvory na to, ja nemam, mam dost malu bednu

nataktovane? a to kde zistim? ako? a inak dakujem za odpovede
    Inak chyba je aj to, ze mas malu bednu. Je tam slabsi prietok vzduchu a tym sa to zvysne teplo udrzuje vo vnutri, takze na tvojom mieste by som ten ventilator dal tak, aby ten teply vzduch odvadzal z bedne von.
    To ci mas nataktovane zistis najlepsie v BIOSE.
    Ak ten Duron je original 850,ako pises a vypisuje ti to aj pri spustani pocitaca, tak pravdepodobne to taktovane nemas, ale radsej sa pozri do BIOSu.
    Intel C2D 6750 2,66Ghz@3,21Ghz;ASUS P5KC;RAM OCZ DUAL CHANNEL KIT 2x1GB DDR2/800;MSI ATI RADEON 2600XT 512MB;LCD 19" LG L1953TR;2xWD SATA2 250GB & 400GB;PIONEER DVR 212;Fortron 500W

Standardní

Este nieco. Pozri si ten chladic na procesore ako ti radi bxm, aky to je a ci tam mas nejaku teplovodivu pastu.

Standardní chladenie???

radic bxm, netusim kde najdem, skusala som menit nasobič, mala som 205*4,5 = 872 MHz, skusala som dat 133*6,5 nenabehol mi system tak som defaultla bios a ani na default (500MHz) kto vie prečo?..., nenabehol system, tak znova default-cmos- a dala som 100*8,5 =850, a bolo tam min100 a max250 a aida-utilita mi potom vyhodila: znovu: 205*4,5 neviem prečo, a chladiaca pasta tamje, davana teraz nanovo, lebo sa vymieňala doska, ... ta bedňa je síce malá, ale stále otvorená z oboch strán, ventilátor je zavesený pod zdrojom a fúka na dosku chladnejší vzduch NA DOSKU, a nie von z bedne, keď že je v bedni teplejšie, a odvádza sa to cez procák poza zdroj a mechaniky von, takže čo sa týka aerodynamiky simyslím je to ok

Standardní Re: chladenie???

radic bxm, netusim kde najdem, skusala som menit nasobič, mala som 205*4,5 = 872 MHz, skusala som dat 133*6,5 nenabehol mi system tak som defaultla bios a ani na default (500MHz) kto vie prečo?..., nenabehol system, tak znova default-cmos- a dala som 100*8,5 =850, a bolo tam min100 a max250 a aida-utilita mi potom vyhodila: znovu: 205*4,5 neviem prečo, a chladiaca pasta tamje, davana teraz nanovo, lebo sa vymieňala doska, ... ta bedňa je síce malá, ale stále otvorená z oboch strán, ventilátor je zavesený pod zdrojom a fúka na dosku chladnejší vzduch NA DOSKU, a nie von z bedne, keď že je v bedni teplejšie, a odvádza sa to cez procák poza zdroj a mechaniky von, takže čo sa týka aerodynamiky simyslím je to ok
    Ziadny radic bxm neexistuje. Myslel som ako ti poradil BXM.
    Ten Duron by mal ist na 100*8,5. To je default nastavenie. Tu zbernicu nezvysuj. Nechaj ju na 100Mhz a nasobic 8,5. Voltaz daj na default.

Standardní

aha, boze ja som ale...davala som 100MHz, * 8,5 a utility mi vykazuju v systeme-po tom čo nabehne windows-872 MHz a 4,5*205 ono sa to nejak zvyši samo shit, ale aj tak dik aspon viem kde je problem

Standardní Re: chladenie???

Zaujimave ja som este Durona 850 na 205*4.5 nevidel, default je skutocne 100*8.5 a tiez neviem o ziadnej utilitke co by vedela Duronu menit nasobic a fsb vo Windovsoch na take hodnoty ako to ty pises skus pouzit WCPUID (tu je odkaz http://cgi2.tky.3web.ne.jp/~nrklv/cg...gi?wcpu31a.exe ) co to ukaze tam a ak aj tam bude to iste a vobec si predtym nic nerobila tak to vyzera ze tej doske sa nejak ten Duron nepaci, mozno by trebalo skusit inu verziu biosu, aj ked sa mi to zda divne.

Standardní aha

no jedna utilita mi uz ukazuje 8,5 * 100, asi to tak bude, ale problem sa tym nevyriesil, ael od toho by sa mi neprehrievalla grafika, nemoze to byt v tom,ze ja mam nejaku staru graviku TNT2 Tornado,a ono to nejak nechce brat?aj slot nesedi takako ma, zmestit sa tam zmesti, ale moja grafika má 2 drážky a slot je len na jednu, ono sa to tam vprace len či aj nejake napätie nesedi, ked ze je starsi amoze vyžadovat az 3V, a mne pustí len do 1,5 či ako, dala som teraz ventilator medzi zdroj a cederomku aby chladilo procak s ramkou, a ono to je teraz na 50 stupnov, ono sa to zhodilo troska, a este niečo, nesedi mi to, že mám vyťaženie procesoru stále na 70 percent, teda v priemere, málo kedy klesne na 5 percent, stále je na 100-70 percent, a to nič nerobim ani nemam nič spustene a dokonca ani pospustení systému to nenimenej,mimochodom mám najväčší shit z windowsov WinME

Standardní Re: aha

no jedna utilita mi uz ukazuje 8,5 * 100, asi to tak bude, ale problem sa tym nevyriesil, ael od toho by sa mi neprehrievalla grafika, nemoze to byt v tom,ze ja mam nejaku staru graviku TNT2 Tornado,a ono to nejak nechce brat?aj slot nesedi takako ma, zmestit sa tam zmesti, ale moja grafika má 2 drážky a slot je len na jednu, ono sa to tam vprace len či aj nejake napätie nesedi, ked ze je starsi amoze vyžadovat az 3V, a mne pustí len do 1,5 či ako, dala som teraz ventilator medzi zdroj a cederomku aby chladilo procak s ramkou, a ono to je teraz na 50 stupnov, ono sa to zhodilo troska, a este niečo, nesedi mi to, že mám vyťaženie procesoru stále na 70 percent, teda v priemere, málo kedy klesne na 5 percent, stále je na 100-70 percent, a to nič nerobim ani nemam nič spustene a dokonca ani pospustení systému to nenimenej,mimochodom mám najväčší shit z windowsov WinME
    No veru ta grafika ak je 3V tam byt nemoze ten slot podporuje iba 1.5V a 0.8V takze napis aka to je presne karta

Standardní Re: aha

Ta grafika ma presne aky cip?
    Ja som mal kedysi TNT2 M64 tiez Tornado a bola bez ventilatora.
    Tiez sa brutalne zahrievala, ale zvladala to v pohode a nemusel som ju ani specialne chladit a to som ju este aj pretaktoval.
    Ale kazdopadne by som tam dal aspon nejaku minimalne GeForce2.
    Skus tam dat WIN XP. Ten Me je vazne SHIT.

Standardní grafika

riva TNT2 Tornado model 64, 32 MB, nikde som na ňu nenašla nič poriadne, asi aj preto, že anglicky neviem, iné označenie som nenašla , ak nejáke existuje, povedzte mi prosim kde, a ta karta ventilator ma, taky maličky ale ma

Standardní

Prevde podobne máš tuto kartu
    http://www.ivmm.com/inno3d/tnt2/products_tnt2_m64.html
    Ta doska bere teplotu z diody cpu tak preto je o niečo vyššia. Odporučam odznova naištalovať OS a skontroluj či maš dobre nasadeny chladič.
    l Intel Core2Duo E8400 l Asus Rampage Formula l < mushkin 4GB XP2-8500 l Asus GTX260 TOP/HTDP l WD Caviar RE3 320GB SATA II 2x Raid0+SCYTHE SCH-1000 Himuro l Thermaltake Swing + Thermaltake Sonic Tower + Zalman Fans l Enermax MODU 425+ l Onkyo TX-SR504E + Jamo E8 series + Jamo Sub 200 + BOSE TriPort Around-Ear l

Standardní cpu

chladič je už dávno skontrolovaný, a OS preinštalujem,alenajskôr to skúsim s novou grafikou, nejáka Radeonka nová, ak sa to nezmení, preinštalujem OS, a dakujem a ten odkaz je presne namoju kartu,ale nejak sa tam nepíše či to bere 3 V alebo 1,5V, alebo 0,8V, kde to zistim?

Standardní Re: grafika

riva TNT2 Tornado model 64, 32 MB, nikde som na ňu nenašla nič poriadne, asi aj preto, že anglicky neviem, iné označenie som nenašla , ak nejáke existuje, povedzte mi prosim kde, a ta karta ventilator ma, taky maličky ale ma
    No tusim ked kliknes na my computer pravym tlacitkom a vyberies polozku properties a potom polozku graphics adapter tak tam by mal byt napisany nazov ovladaca a aj model alebo ked kliknes hocikde na plochu pravym a vyberies znovu properties a potom prvu zalozku z prava tak tam by to tiez malo byt napisane co to je za karta

Standardní Re: cpu

chladič je už dávno skontrolovaný, a OS preinštalujem,alenajskôr to skúsim s novou grafikou, nejáka Radeonka nová, ak sa to nezmení, preinštalujem OS, a dakujem a ten odkaz je presne namoju kartu,ale nejak sa tam nepíše či to bere 3 V alebo 1,5V, alebo 0,8V, kde to zistim?
    kedze je agp 4x mala by brat tusim 1,5 volta a s tym radeonom to je veru dobry napad

Standardní

Mal som tu istu grafiku a tiez mala pisane agp 4x, ale isla len 2x.

Standardní grafika

noo v utilitke vy vyhadzuje niečo takéhoto:

Vlastnosti AGP
    Verzia AGP 3.05
    Status AGP Aktivované
    AGP pamäť 128 MB
    Podporované rýchlosti AGP 1x, 2x, 4x, 8x
    Aktuálna rýchlosť AGP 4x
    Fast-Write Podporované, Deaktivované
    Side Band Addressing Podporované, Deaktivované

Problémy a doporučenia
    Problém Veľkosť pamäte AGP je viac ako polovičná než je veľkosť operačnej pamäte. To môže spôsobiť zníženie výkonu.
    Problém Aktuálna rýchlosť AGP je nižšia než aká je maximálne podporovaná. To môže spôsobiť zníženie výkonu.

takže to má AGP 4x tak by to malo byť s tými voltmi v pohode, skúsim vymeniť grafiky potom sa uvidí, mám ešte jednu otázočku, v utilite mi vypisuje niečo takéhoto ohľadne ramky:

Sloty pre pamäte
    DRAM slot #1 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    Vlastnosti základnej dosky
    Názov základnej dosky Abit KV7

Vlastnosti FSB
    Typ zbernice DEC Alpha EV6
    Šírka zbernice 64 bit
    Skutočný takt 103 MHz (DDR)
    Efektívne taktovanie 205 MHz
    Šírka pásma 1641 MB/s

mám DDR-400MHz-zbernicu ramku, ale stále ťahá len jednu z týchto hore uvedených frekvencií, kde to zmeniť, alebo ktorá z tých frekvencií je tá, ktorá fachá na ramke, dakujem

Vlastnosti pamäťovej zbernice
    Typ zbernice DDR SDRAM
    Šírka zbernice 64 bit
    Skutočný takt 137 MHz (DDR)
    Efektívne taktovanie 274 MHz
    Šírka pásma 2189 MB/s

Standardní grafika

Vlastnosti AGP
    Verzia AGP 3.05
    Status AGP Aktivované
    AGP pamäť 128 MB
    Aktuálna rýchlosť AGP 4x

Problémy a doporučenia
    Problém Veľkosť pamäte AGP je viac ako polovičná než je veľkosť operačnej pamäte. To môže spôsobiť zníženie výkonu.
    Problém Aktuálna rýchlosť AGP je nižšia než aká je maximálne podporovaná. To môže spôsobiť zníženie výkonu.

takže to má AGP 4x tak by to malo byť s tými voltmi v pohode, skúsim vymeniť grafiky potom sa uvidí, mám ešte jednu otázočku, v utilite mi vypisuje niečo takéhoto ohľadne ramky:

Sloty pre pamäte

Vlastnosti FSB
    Šírka zbernice 64 bit
    Šírka pásma 1641 MB/s

mám DDR-400MHz-zbernicu ramku, ale stále ťahá len jednu z týchto hore uvedených frekvencií, kde to zmeniť, alebo ktorá z tých frekvencií je tá, ktorá fachá na ramke, dakujem

Typ zbernice DDR SDRAM
    Šírka zbernice 64 bit
    Šírka pásma 2189 MB/s

Standardní Re: grafika

Vlastnosti AGP
    Verzia AGP 3.05
    Status AGP Aktivované
    AGP pamäť 128 MB
    Aktuálna rýchlosť AGP 4x

Problémy a doporučenia
    Tak toto vyzera byt v pohode tu pamat agp mozes znizit na 64 robi sa to v biose. Rychlost vacsia nebude (4 x je maximum pre tvoju kartu)

Sloty pre pamäte

Vlastnosti FSB
    Šírka zbernice 64 bit
    Šírka pásma 1641 MB/s

ano mas a FSB je zakladna frekvencia zbernice pre procesor cize FSB x multiplikator je taktovacia frekvencia procesora u teba ako sa pise to bude 103*8.5
    Typ zbernice DDR SDRAM
    Šírka zbernice 64 bit
    Šírka pásma 2189 MB/s
    Toto je frekvencia ramky cize ide na 137 Mhz (DDR266)
    FSB sa v meni v biose tusim u teba v soft menu
    frekvencia ramky bud tiez tam alebo nieco pod nazvom advanced cipset setting
    samozrejme je to v Biose

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání