Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Ga 7N400E-L a poškozený BIOS?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Ga 7N400E-L a poškozený BIOS?

Kamoš má následující problém. Při jednom restartu se mu na obrazovce objevilo:

Award BootBlock BIOS v1.0
    Copyright(c) 2000, Award Software, Inc.

Scanning BIOS Image in Hard Drive...
    Can Not Find BIOS Image in Hard Drive or Diskette!

Zřejmě se poškodil BIOS, není u Gigabyte nějaká finta, jak to zachránit, než to půjde na reklamaci?

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

Jj, to je poskozeny BIOS. Ale je videt, ze Award BootBlock bios je v poradku, takze jde ten bios preflashovat z5. Staci si udelat bootovaci disketu, nahrat na ni awdflash.exe a prislusny bios.bin
    Do autoexec.bat pak dat awdflash.exe bios.bin /py /sn /cc /cd /cp

Nechat nabootovat z tehle diskety, bios se preflashuje a pak by to melo byt OK. Jinak nema ta deska DUAL Bios?
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Standardní

...ta doska nema Dual Bios
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní Re: Ga 7N400E-L a poškozený BIOS?

Citace Původně odeslal Kema
    Kamoš má následující problém. Při jednom restartu se mu na obrazovce objevilo:

Award BootBlock BIOS v1.0
    Copyright(c) 2000, Award Software, Inc.

Scanning BIOS Image in Hard Drive...
    Can Not Find BIOS Image in Hard Drive or Diskette!

Zřejmě se poškodil BIOS, není u Gigabyte nějaká finta, jak to zachránit, než to půjde na reklamaci?
    No tak toto sa stalo aj mne a neslo to vobec spravit ani technici v libre to nevedeli a dali mi novu dosku kde som radsej clear cmos uz nikdy nespravil lebo mi to spravila presne potom
    co je velmi blbe

Standardní

Citace Původně odeslal Spec
    Jj, to je poskozeny BIOS. Ale je videt, ze Award BootBlock bios je v poradku, takze jde ten bios preflashovat z5. Staci si udelat bootovaci disketu, nahrat na ni awdflash.exe a prislusny bios.bin
    Do autoexec.bat pak dat awdflash.exe bios.bin /py /sn /cc /cd /cp

Nechat nabootovat z tehle diskety, bios se preflashuje a pak by to melo byt OK. Jinak nema ta deska DUAL Bios?
    No toto jsem zkoušel, jenomže ta deska si ani k disketovce, ani k disku nečuchne! Takže není z čeho obnovit. Protože desky Gigabyte až tak neznám, tak jsem myslel, že bude třeba stisknout nějakou klávesu, ale zřejmě to nijak nepůjde. Nejhorší na tom je, že flashky je tam natvrdo napájená, takže ani možnost za tepla nepůjde.

Standardní

No toto jsem zkoušel, jenomže ta deska si ani k disketovce, ani k disku nečuchne! Takže není z čeho obnovit. Protože desky Gigabyte až tak neznám, tak jsem myslel, že bude třeba stisknout nějakou klávesu, ale zřejmě to nijak nepůjde. Nejhorší na tom je, že flashky je tam natvrdo napájená, takže ani možnost za tepla nepůjde.
    A ako sa ti to stalo ako mne??(vid poznamka nad). ved o tom to je tam sa hlasi award bootblock lenze to nevie podla mna citat z mechaniky lebo ani mne s nou nic nerobilo a navyse to je nejaky novy award bootblock a nevedel som nic najt nan ze ako to cita a co vsetko inicializuje pri starte takze skus disketu a ked nic skoc tam kde ti to kupili ci nemaju flasovaciu kartu lebo je mozne ze to inak nepojde

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Standardní

Nic, vzdávám to, na disketovku se nedostanu, nedá se s tím nic dělat. Jak to tak čtu, tak na nForce2 je to normální, desku dnes vyreklamuju, nabídli mi místo toho Asus A7V600 s KT600, tak to prubnu. Ostatně není to pro mě.
    Práce není žena, sama se neudělá...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD
    notebook: HP OmniBook 6000 700MHz, 256MB, 20GB, Ati Mobility 8MB

Standardní

...Jak to tak čtu, tak na nForce2 je to normální...
    ...kvoli tomu ze sa to stalo trom userom tohoto 4a /z toho dvom podla vsetkeho na GiGa doskach ktore to uz nerozchodili/ tak je to normalna zalezitost NF2 dosiek velmi zaujimave zavery dokazes vyvodzovat
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...Jak to tak čtu, tak na nForce2 je to normální...
    ...kvoli tomu ze sa to stalo trom userom tohoto 4a /z toho dvom podla vsetkeho na GiGa doskach ktore to uz nerozchodili/ tak je to normalna zalezitost NF2 dosiek velmi zaujimave zavery dokazes vyvodzovat
    Nepsal jsem o Gigabytech, ale o nForce2, jenom já osobně už vím o minimálně 3 případech v mém okolí, kdy se toto, nebo něco podobného s BIOSem stalo, navíc už jsem i zde o několika takových případech četl.
    Navíc se ví, že se to stává i při vysoké FSB. Nečteš, nevíš...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD

Standardní

...sa skus ukludnit a precitat ten a_WerOOn-ov dred a mozno pochopis co som napisal o 2posty vyssie

...a to "nectes, nevis" si si mohol odpustit, resp podla seba nemusis sudit mna

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

...sa skus ukludnit a precitat ten a_WerOOn-ov dred a mozno pochopis co som napisal o 2posty vyssie

No já teda nechápu, co zde vy dva řešíte, ale i já sám vím o několika případech, kdy na nForce2 deskách odešel BIOS takovým způsobem, že to nešlo normálně flashnout.

Standardní

Já jsem klidný. Když se třem mým známým stane taková věc, dál se o tom dočtu zde, tak musím nabýt dojmu, že se to na nForce2 stává častěj, než by bylo zdrávo a protože nehodlám tomu kamošovi pořád reklamovat desky, tak zkusím něco jiného. To je všechno

Standardní

routte: ...ja som len reagoval na to ze je to normalne - ja to beriem OKa stane sa, ale urcite by som to nezovseobecnoval na vsetky dosky s NF2 o nic ine mi neslo a takisto vdaka vyssie zmienenemu BootBlocku a_WerOOn nas5 rozchodil tu EpoXku a napr. userov s ABiTmi je tu dost a nikto o takom niecom pri vysokom FSb nepisal

KEMA: OKa

The End

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání