Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Dva zdroje, jedno PC

Standardní Dva zdroje, jedno PC

Byl jsem vyhozen z disku tak teda tady.
    Je nejakej zpusob jak je homemade bezpecne spojit tak abych je moh pouzivat v jednom PC?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Myslim, ze tohle spada spis do Ostatniho HW. Jinak ti doporucuju zeptat se highlandera, ten takovyhle veci provadel...

Standardní

tak to soupni ... btw. ja bych to bral jako PSU Mod .. a to je v popisu tyhle sekce
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

No to je tezky rozhodnout, ja bych bral zdroj tuning, ktery jeste patri do cm sekce spis treba flexo, svitici molex konektory a podobny blbinky. Spojeni zdroju je zalezitost elektroniky, tak proto spis Ostatni HW, rozhodovani o tomhle je tezky .

Tak presunuju do Ostatniho HW, snad to nikomu nebude vadit.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

ja bych je spojil tak ze bych spojil zeme obou zdroju, a z kazdeho pak napajel jine veci. takze jeden by tahnul celou desku a vse na ni coz utahnout musi a druhej by tahnul treba disky a mechaniky. spojovat to jinak je osklive. natvrdo to nespojis a pres diody tam budes mit zase velkej ubytek a u 5V nedej boze 3,3V by to bylo asi moooc
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    z kazdeho pak napajel jine veci. takze jeden by tahnul celou desku a vse na ni coz utahnout musi a druhej by tahnul treba disky a mechaniky. spojovat to jinak je osklive.
    Takhle jsem mel driv spojene 250W ATX a 200W AT zdroje.
    Prvni pohanel desku, procesor, pameti.. a druhej od disku, CD-ROM, floopy az po vetraky a ledky.
    Fungovalo to naprosto OK
    ASUS A6T-AP017

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

vsak si myslim, tam neni duvd prc by to melo byt jinak.

btw v tom puvodnim dredu bylo o vyrovnavani potencialu zemi. to podleme se nedeje protoze oba zdroje jsou plovouci, nema se tam co vyrovnat. tim spojenim jen prisoudim oboum zemim stejnej potencial a to nula
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    vsak si myslim, tam neni duvd prc by to melo byt jinak.

btw v tom puvodnim dredu bylo o vyrovnavani potencialu zemi. to podleme se nedeje protoze oba zdroje jsou plovouci, nema se tam co vyrovnat. tim spojenim jen prisoudim oboum zemim stejnej potencial a to nula
    jenze ciste teoreticky ... kdyz mas rozdilnej potencial tech zemi tak kdyz je spojis tak tam logicky musi vzniknout napeti a tim padem i proud ... a to proud kterymu neklades zadnej odpor ...

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

a ja rikam nepotece tam ani prd. proud by tekl kdyby to bylo spojeno na vice mistech tak by tam pak se delali smycky a to vadi, jeden spoj je ok. si to nekde zkus. spoj dva jakekoliv zdroje zemema pres ampermetr. nemusej to byt ty z pc. hlavne nesmej byt zemene. by si pak nemhl propojit treba pc k zesiku, k tv nebo vez s tv a tak. mozna nejkou milisekundu tam neco potece nez se rozlozej elektrony ale to se stane a konec.
    a jest eme neco napadlo kdyz spojis plus jednoho se zemi druheho stane se co? tece neco? tece prd ale z toho jedne zeme se stane minus oproti stredu, ze, kdyz ten minus pojmes jako zem mas na stredu polovinu napeti a na konco soucet. jako u baterky, to by si je achvili oddetat mit jich vic zsebou

Standardní

nojo mas pravdu ja si to nejak neuvedomil

Standardní realita

Tak chlapi zapojil som 12 diskov na jeden zdroj samostatne to su tie dve veze

A vsetky ostatne zariadenia pocitacu slapu na druhom zdroji
    Slape to uz 2 dni bez chyby

akurat som napajania musel poletovat lebo tie spojky su velmi nekvalitne
    a uz v minulosti sa mi stavalo ze sa mi odhlasil disk zo systemu
    teraz to ide ukazkovo

Standardní

no, uprime receno, taky jsem mel neco takoveho v planu, ale odradil mne od toho kamos z elektra...pry se skutecne muze stat, ze ty zdroje budou mit rozdilne hodnoty zeme a pak z toho mohou byt neprijemnosti...no, hustil to do mne tak dlouho, az jsem podlehl a neuskutecnil to...jsem zvedav, jak dlouho ti to pojede a jestli se tam skutecne nedeje neco spatneho....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

No a ked prepajas PCcka paralelnym kablom(alebo aj vselijakymi inymi spojeniami) tam nie su rozdielne potencialy? A tiez je to napajane z dvoch zdrojov a spajas ich rozhrania. Vzdy sa najprv predsa spoja zemi (tak su zasuvky Canon riesene) a je po probleme. Mozno nie som taky oddbornik, ale take rozdielne potencialy by mali vznikat ak su dlhe vodice atd. a nie ked je to spojene takto. A ako sa napajaju externe IDE-ATAPI zariadenia? Neviem o tom ze by sa museli z toho isteho zdroja ako hostitelské PC. Kto sa tomu rozumie, nech sa prosim vás ozve.

Standardní

Citace Původně odeslal Csaba
    No a ked prepajas PCcka paralelnym kablom(alebo aj vselijakymi inymi spojeniami) tam nie su rozdielne potencialy? A tiez je to napajane z dvoch zdrojov a spajas ich rozhrania. Vzdy sa najprv predsa spoja zemi (tak su zasuvky Canon riesene) a je po probleme. Mozno nie som taky oddbornik, ale take rozdielne potencialy by mali vznikat ak su dlhe vodice atd. a nie ked je to spojene takto. A ako sa napajaju externe IDE-ATAPI zariadenia? Neviem o tom ze by sa museli z toho isteho zdroja ako hostitelské PC. Kto sa tomu rozumie, nech sa prosim vás ozve.
    ten paralelnui kabel do toho vubec neplet - tam jde jsen o hodnoty 0 a 1 a ty maji toleracni +- nekolik voltu....nevim jak je to presne u paralelniho, ale u RS232C, tedy serioveho spojeni tomu tak je...a u paralelniho to bude to same....
    a podle mne u spinanych zdroju ta zem zas az tolik se zemi v zasuvce nesouisi...pokud se pletu, tak mne nekdo opravte...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

u paralelniho kabelu hlavne mas ochranny rezistory ... tam muzes ten port hodit nakratko a nic by se mu nemelo stat (u seriovyho si nejsem jistej .. a ten je prozmenu zas 12V)....

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Ja nad tim taky nekolikrat premyslel.
    Napr. pokud ty zdroje budou stejne, IMHO nebude vadit pokud se spoji zeme. Dalo by se dokonce udelat to, ze by se doladilo napeti tak, aby bylo naprosto presne stejne - jako to jde u fortronu (viz link v mem podpise). Pak by vyraznejsi problem nastat nemel. ostatne je otazka co se stane, kdyz zakolisa napeti a vznikne napr. na 3.3V rozdil 0.2V u obou zdroju - nejak si to nedovedu predstavit.
    Pokud oba zdroje budou ale presne paralelne, tak by to nastat nemelo, vzhledem k tomu ze odber bude z obou stejny.

a pokud se napaji neco z jednoho a neco z jineho zdroje, napr. z jednoho disky a z druheho deska, tak si nemyslim ze to je vyresene, protoze pres IDE prece jdou taky nejaky signaly (ale asi opet pres odpory, takze..)

a k portum - zeme jdou primo, ne pres odpory.
    RS232 ma napeti -12 pro log1 a +12V pro log0. Paralelni ma urovne TTL a ten moc odolnej neni
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

signaly v ide ci jinem kablu jsou uplne jedno, tam valneho proudu netece, to je spinane jen urovnema prakticky

Standardní

Provozoval jsem to takto asi 1/2 roku (zdroj 350W deska, 300W IDE mechaniky) bez problémů, pouze jsem spojil spouštěcí drát (tuším zelený) u obou zdrojů. Bohužel to byly EC zdroje a rád jsem se jich zbavil. Nyní mám 460W Fortrona a jsem spokojen.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání