Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Znicenie Cel1,7 po dlhej dobe od pretaktovania?

Standardní Znicenie Cel1,7 po dlhej dobe od pretaktovania?

Zacal mi blbnut komp tak ze sa proste nerozbehol (ani bios) pokial som ho poriadne nevychladil (t.j. dat von do zimy na1/2 hod) - potom bezal v pohode aj 2 dni pokial som ho nevypol. Kedze bol v zaruke nasledovala reklamacia...Oznamili mi ze je v prdeli procak, udajne som ho musel pretaktovat, ze je tam viditelne spalenie... Pretaktovany som ho mal naposledy cca pred 8 mesiacmi (1,7->2,0), aj to len par hodin, teplota malo cez 50 (normalne maval 46-47). Mam pocit ze zo mna chcu len vytahat prachy nechapem ako sa to moze prejavit po takej dobe a odrazu... (detailnejsie: Cel1,7BOX, doska Gigabyte teraz uz neviem presne ale cipset Sis). Nie som ziadny fachman takze moc tomu nerozumiem, takze kazdy nazor je vitany...

Standardní

Viditelne spalenie?
    Od toho OC to nemoze byt. Ten CPU ma heatspreader, takze neviem ako to skumali. Ani od vacsieho OC pri vacsich napatiach, aj ked odide CPU nemyslim si ze by bolo nejake viditelne spalenie, hlavne nie na viditelnom mieste pri procesoroch s heatspreaderom. A vravis ze ani teplota nebola vysoka. Takze od OC to skoro celkom urcite nebude.

V ramci nejakej poruchy zdroja alebo MB sa mohlo dostat vyssie napatie na CPU co sposobilo znicenie CPU, alebo ak ti spadol chladic z CPU sa mohol znicit (ale zeby to malo viditelne stopy ), ale to nesuvisi s OC, a kludne to mozes reklamovat. A ked mas v poriadku aj MB aj zdroj, aj chaldic si mal spravne nasadeny, aj napatie v sieti bolo v ok a neboli ziadne paranormalne javy, tak neviem co to sposobilo. Mozno ze si mal chybny kus?
    Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge

Standardní

ja som ten proc. vobec nemal dole takze ani s chladicom som nerobil nic a som si isty ze napatie som tiez nemenil....skor to tipujem aj ja na to napajanie pretoze komp lahol odrazu (..neprijemny zvuk v monitore aj hdd..) a potom zacali problemy. spada prepatie a pod. do zaruky? ..btw. da sa nejakym testerom zistit v servise ze ako bol taktovany, ake bolo napatie? ved ten proc. dokonca ide len ho treba vychladit.

Standardní

asi spadá, ak si u nich kupoval aj MB, môžeš sa vyhovoriť na ňu....
    Inak, neuraz sa, ale ten OC nenechal na seba dlho čakať - veď výkon Celera 1700MHZ je smiešny Ja byť na tvojom mieste, doplatil by som nejaký peniaz aby mi to zamenili na taký Celerák 2400MHZ, alebo P4 2GHZ alebo 2,4GHZ ! Ten výkon je viac než dvojnásobný....
    Nezabudni sa pozrieť do reklamácií a skús tam dať aj svoj thread....
    Niečo podobné sa tam už riešilo. Skús sa obrátiť a moderátora s menom Jezevec, ten ti viac pomôže

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání