Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Teplota procesoru na desce GIGABYTE 7N400-EL?

Standardní Teplota procesoru na desce GIGABYTE 7N400-EL?

Mam tuto desku a boxovany athlon 1800+ . Teplota mi ukazovala i kolem 60 stupnu, tak jsem se odhodlal koupit novy chladic WhisperRock IV. Jenomze po jeho instalaci se nic nezmenilo, teplota je stale pres sedesat stupnu. Pritom v bedne cidlo ukazuje 43 stupnu. V Biosu je nejaka polozka RESET CASE OPEN STATUS. Je nastavena na disabled. Parkrat jsem ji nastavil na enabled a po restartu je zase na disabled. Nemuze mit tato polozka vliv na nejaky pocatecny stav mereni teploty, ke kteremu pak jenom pripocitava stupne a me pak vyleze teplota na 65, i kdyz chladic na procesoru fouka dalo by se rict vlazny vzduch? Co s tim.
    Diky Zdenek

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Ahoj, jestli máš v CASE defaultně 43°C tak teplota CPU 60°C odpovídá. 43°C v bedně je totiž opravdu hodě, řekl bych, že to je už pořádné vedro ...... moje sestava mi ukazuje v Case max. 30-33°C a tomu odpovídá teplota CPU 45-55°C podle zátěže .....

Vyzkoušej update BIOSU, je možné, že měření je opravdu posunuté směrem nahoru, ale lineárně výsledky odpovídají, takže si s tím nelam hlavu. Problém by byl, kdybys měl v bedně 30 a na CPU 60, to už by bylo něcvo v nepořádku ...

P.S. jinak jak jsi s touhle deskou spokojený ....?? Chystám se ji dodat do několika low-end herních sestav a Gigabyte považuji za vynikající výrobky, tenhle model ale zatím z praxe neznám .....
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

Diky,
    ja ji dodal jednomu starsimu starostovi, s GF FX 5200, athlonem 1800, 256 Ram. Myslim ze jemu stacit bude. Řekl bych že je to takové kvalitní minimum.
    Právě se mi ale dvakrát vypla. Zahoukal alarm a vypnutí. Byli tam v Bisu nastavene nejake automaticke ochrany, kdyz jsem je vypnul, tak zatim vpohodě. Snad to bylo tim.

Zdenek

Standardní

No ono hodně záleží jestli nemáš něco před větrákem CPU (nejčastěji zdroj).To pak brání proudění vzduchu.

Ale stejnak bych ti doporučil přidat si do cases alespoň jeden 80mm větrák co bude foukat z cases ven.

Taky se mrkni do BIOSu na tu tepelnou ochranu a dej ji na vyšší nastavení.

Laicky se dá teplota změřit prstem přiloženim na chladič CPU a pokud na něm udržíš ruku,tak nemá ani 50°C a je vše v pohodě.Pokud ruku neudržíš,tak by ses měl vážně zamyslet nad přídavnými větráky.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

vetracek jsem pridal,

Prave ze na chladici prst udrzim. Ten procesor asi nemá víc jak těch padesát.

Teď už ji doma nemám, je u zákazníka. Ale jak jsem ji měl doma, tak mě znepokojili ty dvě vypnutí se sirénou. Pak jsem vypnul ty ochrany a snad už se to nevypíná. Štve mě, že to ukazuje tak velkou teplotu, i když to není asi pravda a kvůli tomu se ta deska asi vypla.

zdenek

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Xfantasy
    .......
    Laicky se dá teplota změřit prstem přiloženim na chladič CPU a pokud na něm udržíš ruku,tak nemá ani 50°C a je vše v pohodě.Pokud ruku neudržíš,tak by ses měl vážně zamyslet nad přídavnými větráky......
    Konkrétně tohle bych teda zrovna ndoporučil, pokud na chladiči CPU neudržíš ruku, tak je třeba rozhodně vyměnit chladič CPU za lepší, středně výkonný chladiš (např FalconRockII) musí být při defaultních hodnotách taktování pouze vlažný ..... pokud vyloženě vře, tak nestačí chladit tvoje CPU a přídavné odsávání moc nepomůže, akorát si zaneřádíš místnost zbytečným hlukem ....
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    Citace Původně odeslal Xfantasy
    .......
    Laicky se dá teplota změřit prstem přiloženim na chladič CPU a pokud na něm udržíš ruku,tak nemá ani 50°C a je vše v pohodě.Pokud ruku neudržíš,tak by ses měl vážně zamyslet nad přídavnými větráky......
    Konkrétně tohle bych teda zrovna ndoporučil, pokud na chladiči CPU neudržíš ruku, tak je třeba rozhodně vyměnit chladič CPU za lepší, středně výkonný chladiš (např FalconRockII) musí být při defaultních hodnotách taktování pouze vlažný ..... pokud vyloženě vře, tak nestačí chladit tvoje CPU a přídavné odsávání moc nepomůže, akorát si zaneřádíš místnost zbytečným hlukem ....

Ta teplota asi tak velika nebude, tu ruku tam udrzim.
    Zdenek

Standardní

Dneska jsem na ten pocitac kopiroval z internetu. A asi po par minutach se ozval alarm (asi tak 3 sekundy a pocitac se vypnul). Tak znovu zapnul a kopiroval jsem znova. Opakovalo se to. Zase se vypnul. Pak jsem ho zapnul a nahraval tam programy z cd. Pracoval jsem na nem asi hodinu a zase se vypnul.

Nevim co s tim. V biosu je nastaveno, aby se nevipinal. Teplota u procesoru je po zapnuti v biosu 64 stupnu, realne tak kolem 50 stupnu.
    Nemuze byt problem v necem jinem?
    Zdroj, modem, grafika ? Spatne zapojeni neceho?

Proc se vypne a predtim se ozve ta sirena?

Diky za rady

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Zkus se podívat do "prohlížeče událostí" v "nástrojích pro správu" ...... třeba budeš mít štěstí a něco tam najdeš .....

Potom ještě nainstaluj nějaký sledovací program, třeba SpeedFan, nebo origoš od desky a kontroluj stav teplot ..... také mrkni, jestli nemáš zapnutou kontrolu otáček ventilátoru ...

Standardní

Zkus se podívat do "prohlížeče událostí" v "nástrojích pro správu" ...... třeba budeš mít štěstí a něco tam najdeš .....

Potom ještě nainstaluj nějaký sledovací program, třeba SpeedFan, nebo origoš od desky a kontroluj stav teplot ..... také mrkni, jestli nemáš zapnutou kontrolu otáček ventilátoru ...
    V prohlizeci nic zajimaveho neni.
    Vsechny automaticke vypnuti a kontroly jsou vypnute!
    Vcera jsem ji zkousel, po nejake dobe ukazovala teplota na procaku kolem 67 stupnu a pak se vypnula. Zapnul jsem ji a nechal jsem ji jenom v biosu. Tam ta teplota se pohybovala kolem tech 67 stupnu a po chvili zase houkacka a vypnuti. Takze to s windowsy nebo programy nema nic spolecneho.

Zkusil jsem pak nastavit upozorneni v biosu, kdyz to preleze 60 stupnu. Po restartu to vydavalo pipajici zvuk (to upozorneni) ale nevypla se. Navic ten zvuk je jiny, nez pred tim vypnutim (houkacka).
    Chladic na procesoru je whisper IV, teplota v case ukazuje kolem 40 stupnu.

Kdyz jsem snizil frekvenci sbernice ze 133 MHz na 100 MHz, tak se teplota procesoru snizila k 62 stupnum a nevypnul se! TO ALE NENI RESENI!

Kazda rada dobra.

Zdenek

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

A zkoušel jsi ten Update BIOSU ...... Mě to pořád není jasný ..... co v manuálu, nejsou tam nějaké chybové hlášky - akustické znázornění nebo tak něco ....?? To vypadá, že je tam nějaký konflikt s DUAL-BIOSEM, jako by informace které změníš, se neaktualizovaly, ale zůstal viset záložní BIOS s původními informacemi ....... to fakt vypadá, jako by to padalo kvůli vysoké teplotě ..... vyzkoušej resety BIOSU a update BIOSU ..... a ještě řádně omrkni desku, jestli nemáš třeba CPUFAN připojen na konektor CASEFAN nebo jestli tam nemáš hlídání otáček a td ....

Standardní

A zkoušel jsi ten Update BIOSU ...... Mě to pořád není jasný ..... co v manuálu, nejsou tam nějaké chybové hlášky - akustické znázornění nebo tak něco ....?? To vypadá, že je tam nějaký konflikt s DUAL-BIOSEM, jako by informace které změníš, se neaktualizovaly, ale zůstal viset záložní BIOS s původními informacemi ....... to fakt vypadá, jako by to padalo kvůli vysoké teplotě ..... vyzkoušej resety BIOSU a update BIOSU ..... a ještě řádně omrkni desku, jestli nemáš třeba CPUFAN připojen na konektor CASEFAN nebo jestli tam nemáš hlídání otáček a td ....
    No, ty větráčky jsou zapojeny dobře. Jenomže když jsem v biosu nastavil alarm po prekroceni 60 stupnu na procesoru, tak po restartu byla ta teplota pres 60 stupnu a ta deska vydavala pipani - coz byl ten alarm ale nevypla se. Zatimco kdyz je to hlidani teploty vyple, tak predtim nez se vypne to vyda uplne jiny zvuk - houkacka - a pak se vypne.
    Jsou to dva ruzne zvuky!

Standardní

Ted jsem nasel jednu vetu v Comparison Sheet for GA-7N400E-L:

Remark: Supports Thermal Shutdown

Standardní Re: Teplota procesoru na desce GIGABYTE 7N400-EL?

Potřeboval bych poradit ohledně téhle desky,na procesoru mám voltáž 1,71 - 1,75,chtěl bych tam mít 1,65 V,proto se to asi trochu i hřeje,jde to nějak upravit?protože v biosu je jen nastavení normál a pk jen zvýšení o 5, 10 a ještě víc procent.Nebo si mám počkat na novější bios,díky.

Mám desku Gigabyte 7N400E-L, CPU AMD 2400+, chladič Artic cooling cooper sillent 2 TC rev.2,DDR 256 MB 400Mhz,Jetway GeForce 4MX 440,WD 80 Gb 8 Mb cache,

Member
    Věk
    48
    Vliv
    274

Standardní

Postavil jsem PC GB 7N400EL a Barton 2500+ BOX, Speedfan mi ukazuje VCore 1,7V. Při Prime a teplotě v místnosti 20°C je na CPU 64°C.
    Zdá se že některé desky GB pouští do Bartona větší napětí.
    Athlon 64 X2 4000+(Brisbane);Biostar TA690G ver.5.2; Gigabyte ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3;2x 1GB A-DATA Vitesta 800+,DVD Toshiba, Samsung 400GB/16MB 403LJ;Fortron 400W; 22“ Samsung 223BW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  2. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  3. 2xRaptor36 v RAID0 @ Silicon Image 3112
    Založil Dr4k3 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 20.07.2004, 10:28

Pravidla přispívání