Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Koupil jsem nový Duron a nejede - stalo se Vám to někdy?

Standardní Koupil jsem nový Duron a nejede - stalo se Vám to někdy?

celkem mě to překvapilo, když jsem v pátek přinesl z Proca nový Duron 1,8 a dal jsem ho do desky a nic; následovalo klasické kolečko restartu CMOS-ky, výměny grafiky, pamětí a nakonec i desky a nic; jen se roztočí fan na chladiči ale klávesnice ani neproblikne.
    takže to vypadá na vadný procesor;
    chladič jsem měl nasazený dobře, tím jsem si jistý
    ( otisk v pastě )
    doufám, že mi jej vymění a nebudu čekat na výsledek reklamčního řízení - máte s tím nějakou zkušenost ?

Member
    Věk
    42
    Vliv
    270

Standardní

Tak to ti nezavidim......... Ale znam to.
    Ja si v listopadu donesl domu vypalovacku Plextor W5224TA a jeste ten den jsem po zapojeni zjistil ze nedokaze roztocit CD.
    Druhy den=reklamace.
    Taky jsem si myslel ze hned daji novou ci jak jim ji posle zamestnavatel a nakonec to trvalo 3 tydny!!!
    POkud tam mas nejakeho znameho, zkus to reklamovat pres nej. Jinak se obavam ze si taky pockas.....
    Hromada šrotu...

Standardní Koupil jsem nový Duron a nejede - stalo se Vám to někdy?

Stalo, a několikrát. Pomohlo mi na desce nastavit všechny propojky na CPU core voltage setting a CPU bus ratio selection na auto a Duron naběhl. U dalšího pomohlo ještě vyměnit chladič. (naštěstí )

Standardní Re: Koupil jsem nový Duron a nejede - stalo se Vám to někdy?

Citace Původně odeslal Pobo
    Stalo, a několikrát. Pomohlo mi na desce nastavit všechny propojky na CPU core voltage setting a CPU bus ratio selection na auto a Duron naběhl. U dalšího pomohlo ještě vyměnit chladič. (naštěstí )
    mám desky bez propojek a zresetované CMOS-ky, tak by to snad mělo jet, kdyby bylo vše OK ...
    mě jde spíš o to, že v současnosti jsou reklamace na AMD posuzovány jaksi jinak, než na ostatní zboží, tak jsem chtěl jen vědět, jestli s tím má někdo podobnou zkušenost

Citace Původně odeslal Riss
    Citace Původně odeslal Pobo
    mám desky bez propojek a zresetované CMOS-ky, tak by to snad mělo jet, kdyby bylo vše OK ...
    mě jde spíš o to, že v současnosti jsou reklamace na AMD posuzovány jaksi jinak, než na ostatní zboží, tak jsem chtěl jen vědět, jestli s tím má někdo podobnou zkušenost
    kamarad mnel obdobny problem, ale u nej ses sral P4 zdroj v kombinaci se starym Duronem (Spitfire), kdyz tam dal Applebred tak ok...
    Veganism is an answer for your cruelty, selfish, bloody profity, nature destruction and endless ignorance.
    AMD Athlon XP 2500+@3200+/1.60V (!!!)
    512MB DDR 400MHz/2.5 (~436+) @ 2.0-3-3-11/2.9V
    EPoX 8RDA3I (rev2.0), GeForce3 oc., atd..

Prime testing in progress..

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

Riss: to se mi nezda. cpu jsou preci testovany a do prodeje by nesel kus, ktery nejede..zkus ho jeste jinde
    btw: co je to za desku?
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

celkem mě to překvapilo, když jsem v pátek přinesl z Proca nový Duron 1,8 a dal jsem ho do desky a nic; následovalo klasické kolečko restartu CMOS-ky, výměny grafiky, pamětí a nakonec i desky a nic; jen se roztočí fan na chladiči ale klávesnice ani neproblikne.
    ( otisk v pastě )
    doufám, že mi jej vymění a nebudu čekat na výsledek reklamčního řízení - máte s tím nějakou zkušenost ?
    a zkusil si pregumovat mustky?

ja totiz mel podobny problem, odlepil sem nalepku co byla na mustkach (mam to nove zapouzdreni) a pote sem jej jak sem byl zvykly ocistil tech. benzinem

CPU ale nenabehl a marne sem resetoval CMOSku, uz sem si myslel ze je death, vetraky se mi tocily jinak absolutne nic, zkusil sem tedy jeste pregumovat mustky a CPU se pak bez problemu rozjel
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Member
    Vliv
    279

Standardní

me se to nestalo, ale kamos mel identicky problem s thunderbirdem. Vyreklamoval to tehdy bez problemu - byla vadna cela serie. Ale jak to u AMD dokazali vyexpedovat to taky nechapu....
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    283

( otisk v pastě )
    Safra a co takto napisat aku mas dosku Stare dosky totiz nove durexy NEPODPORUJU !!!
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

Standardní BIOS

Flashnul jsi nový BIOS? Umí deska podporovat nové Durony?

Standardní

podobný problém jsem řešil u známého, pomohl flash BIOSu...
    WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
    NB - Asus V1S

Standardní

zkoušel jsem to na 2 deskách:
    MSI KT3 Ultra
    FIC KT600 Pro

u první bych si nebyl její podporou toho Durona moc jistý, ale ta druhá by jej měla umět bez problémů, ne ?

Standardní

taky jsem jednou prinesl duron a nenajel, hned druhy den jsem ho sel vratit, prohlidli jestli tam neni nejake mechanicke poskozeni a dali mi hned novej.. (to bylo jeste v ABM) - takze stat se to asi muze..
    s reklamacemi v ProCA v Praze mam taky jen ty nejlepsi zkusenosti, vsechno vymenili okamzite, bez zkoumani, jestli tam vubec nejaka zavada je..

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    282

Standardní

MSI KT3 Ultra
    FIC KT600 Pro

u první bych si nebyl její podporou toho Durona moc jistý, ale ta druhá by jej měla umět bez problémů, ne ?
    he ? KT3Ultra a nepodporovat durona ? Maximalne ho jako durona nerozezna, ale urcite v ni jede
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní

MSI KT3 Ultra
    FIC KT600 Pro

Obe bez problemov, skus flasnut na KT600vke bios a ak to nenabehne tak reklamacka.

Standardní

i kdyby jej ty desky neznaly, tak nabíhat by to mělo, ne?
    vždyť jsem dával nového durona i do ECS K7VTA3 a nabíhala bez problémů...

Standardní podpora duronu

no nazdar
    tak sotva sem ti odepsal na SZ tak sem kouknul jak to je s tou podporou...
    tohle mluvi za vsechno - http://www.msi.com.tw/program/produc...ail.php?UID=11
    divny je ze nejede v kt600 - http://www.fic.com.tw/product/mother...x?model_id=131

pokud ho potrebujes provozovat v ty kt3 ultra sel bych se dohodnout do procy a vzal bych neco jinyho... jinak smula ! ale ze to nejede v ty kt600 nechapu, mozna paklize mas moznost zkusit jeste v jiny desce... nebo holt zkusit reklamovat

good luck

Standardní

vždyť jsem tu viděl spoustu podpisů, kde měli lidé na KT3 Utra Bartona; je v tom nějaký rozdíl ?

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

vždyť jsem tu viděl spoustu podpisů, kde měli lidé na KT3 Utra Bartona; je v tom nějaký rozdíl ?
    melo by to jet. MSI casto v oficialni podpore mystifikuje. jestli podporuje t-bredy, tak applebred musi jet taky.
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Standardní

no barton a duron je neco trochu jinyho... v kazdym pripade mas pravdu v tom ze v tom dokumentu (link) je napsano ze ta fosna nepodporuje bartony a pritom se v ni daj v pohode zprovoznit...
    tezko rict, applebred sem nikdy v ruce nemel.
    zkus to jeste v jiny desce, jinak fakt nevim.

nevodrels mu jadro ? me se to stalo nedavno na xp2200+ (bohuzel to nebyl muj cpu) a vzdycky sem si myslel ze to muze udelat jen lama.
    ...

Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal Cyber
    no barton a duron je neco trochu jinyho... v kazdym pripade mas pravdu v tom ze v tom dokumentu (link) je napsano ze ta fosna nepodporuje bartony a pritom se v ni daj v pohode zprovoznit...
    tezko rict, applebred sem nikdy v ruce nemel.
    zkus to jeste v jiny desce, jinak fakt nevim.

nevodrels mu jadro ? me se to stalo nedavno na xp2200+ (bohuzel to nebyl muj cpu) a vzdycky sem si myslel ze to muze udelat jen lama.
    KAZDA doska co podporuje TB podporuje aj apple aj bartony. Ide o to ze na barty treba officialne 333FSB co ta fosna da ale iba neoficialne... .

TB podporuju vsetky KT333+ dosky, a novsie KT266. Ono to nie je problem chipsetu ale plosaku na doske nakolko TB/apple/bart pozaduju trochu ine parametrea ako 18 mikronove jadra od AMD.

kazdopadne to vypada na reklamacku lebo doska procak po mene poznat nemusi ale nabehnut ma aj taj akurat s "unknown CPU"

Standardní ...

2mino - trochu sem si rozsiril obzory, opravdu by nemel byt problem to rozjet ani v te kt3 ultra

2riss - tak co ? jak si dopad ? rozjel si to ?
    ...

Standardní

dnes si jdu do Procy pro jiný - včera mi řekli, že ho vymění...

Standardní

dnes si jdu do Procy pro jiný - včera mi řekli, že ho vymění...
    tak at to dobre dopadne, dej vedet jestli to chodi
    ...

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

uz je sice trosku pozde, ale je to jasne poskozeny CPU. Teda pokud sis overil, ze to neni zdrojem
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání