Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Win XP a 4x jadro

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Win XP a 4x jadro

Mam stary povodny Win XP a potreboval by som vediet ci je mozno plnohodnotne ho pouzivat na nejakom 4 jadrovom procaku? Nerad by som totiz presiel na Vistu, lebo cim novsi system, tym je lenivejsi a zahltenejsi zbytocnostami. Celkovo by ma zaujimalo ako je to z vyuzitim 4x core procakmi, ma to uz vyznam, realne vyuzitie pre non-profi? Proste aby vsetky bezne procesy vo Windowse bezali sviznejsie? Je nejaky odporucaniahodny kvalitny clanok na tuto temu?
    Dakujem

Standardní Re: Win XP a 4x jadro

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    Mam stary povodny Win XP a potreboval by som vediet ci je mozno plnohodnotne ho pouzivat na nejakom 4 jadrovom procaku? Nerad by som totiz presiel na Vistu, lebo cim novsi system, tym je lenivejsi a zahltenejsi zbytocnostami. Celkovo by ma zaujimalo ako je to z vyuzitim 4x core procakmi, ma to uz vyznam, realne vyuzitie pre non-profi? Proste aby vsetky bezne procesy vo Windowse bezali sviznejsie? Je nejaky odporucaniahodny kvalitny clanok na tuto temu?
    Dakujem
    Prý XP podporují 4 jádra, viz.:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=2&t=105163

Osobně nemám zkušenosti...
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

ja mam tedy takovej dojem ze moje XP nedokazi prelouskat ani 2 jadro. pri vytizeni je system linej , misto aby jedna aplikace pracovala s jednim jadrem a druhy jadro zajistovalo plynuly chod win XP tak toho sem se nejak nedockal. staci kopirovat nebo balit v raru a system je liny jak pytel pisku.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Mám podobnej dojem...

Tak k čemu dělají 4 jádrové, když už ani 2 jádrové neumí obloužit pořádně "nejúspěšnější operační systém všech dob"(kdesi takto psali o XP ).

A co ostatní OS(Vista, MacOs, GNU/Linux), jak jsou na tom s podporou vícejádrových procesorů?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Unixy jsou na tom imho asi nejlíp co se týče efektivního využití vícejádrových cpu, ale Vista to taky zvládá dost dobře.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Tak k čemu dělají 4 jádrové, když už ani 2 jádrové neumí obloužit pořádně "nejúspěšnější operační systém všech dob"(kdesi takto psali o XP ).

A co ostatní OS(Vista, MacOs, GNU/Linux), jak jsou na tom s podporou vícejádrových procesorů?
    Zase si vem, že XP je na trhu už cca od roku 2001 (?). Je zázrak, že to vůbec nějak (sice kdovíjak, ale...) podporuje

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Predinstalovane Win XP Home
    Založil Waliz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2007, 16:30
  2. Zahadne nabihani Win XP
    Založil carrot v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.08.2006, 17:09
  3. Jak nastavit sdílení souborů pod heslem v síti ve Win XP ??
    Založil Unz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 24.11.2003, 13:44
  4. Jak nastavit sdílení souborů pod heslem v síti ve Win XP ???
    Založil Unz v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 02.04.2003, 00:02
  5. sit. hesla we WIN XP.........
    Založil Michal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.02.2003, 13:24

Pravidla přispívání