Hi2A!!
Budu mit new comp, takze bych po vas chtel, abyste mi ho ohodnotily, hl. mi de o to, abyste mi rekly, treba co by bylo lepsi tam dat jine, nebo treba ze s nejakou z tech komponent jsou problemy, tak at tam dam neco jinyho, atd. proste poradily jak ho vylepsit..
Budu to kupovat u CzC, objednavat nejspis(na 90%) v nedeli, takze bych do te doby potreboval poradit..
Tady je sestava(je to z ceniku CzC):
///
Pentium 4 2,6GHz 512k L2 800MHz (478pin) BOX
Asus P4C800-E - Intel 875P, GLAN Intel, 2xSATA
COOLER pasta Arctic Silver na CPU při koupi PC
1024 MB 466MHz DDR (2x512) Kingston HyperX Dual
HDS722516VLAT80 160GB 8MB
HDS722516VLAT80 160GB 8MB
3D Prophet 9800 128MB DDR Ret
LITE-ON LTR-52327S (52x,32x,52x) ATAPI, černý
COOLER Arctic Cooling VGA Silencer
FDD 3,5" 1,44MB černá
Bigtower Chieftec MA-01B-D 360W černá
LITE-ON LDW-811S DVD-R/RW DVD+R/RW Retail
COOLER Arctic Fan PRO TC
COOLER Arctic Fan PRO TC
COOLER Arctic Fan PRO TC
COOLER Arctic Fan Pro 2 L
COOLER Arctic Fan Pro 2 L
HDD Šuplík VIPOWER ATA/100 pouze vnitřek
HDD Šuplík VIPOWER VP-10KFU černý
///
+ jeste chladic na CPU: ALPHA PAL 8942 s 120mm ENERMAXem(od Fily, ted mi tu lezi na stole..)
Takze takto by to pravdepodobne mohlo vypadat
Navrhnete, co byste vy do vasi sestavy dali jineho..
Mam jeste par OT:
1) Ty 2 disky(160gb) bych chtel mit v RAIDu, potom bych k nim jeste chtel pridat 1 muj disk(80GB), pujde to? jde mi o to, ze tam mam jeste DVD-RW a CD-RW a tak newim, jestli vystaci ATA kabely(DISKY budou ATA 100, ne SATA, protoze musi! byt v supliccich)
2) Vleze se mi ten chladic(ALPHA PAL) vubec do te skrine? snad jo, protoze ho tu mam na stole... Meril sem ho a ma na vysku(pasiv+redukce na 120mm+vetron) 11,5cm.. Ve specifikacich k tomu Chieftecu sem nasel, ze by mel byt siroky 20,5cm...
3) Co byste mi poradily u tech ramek? Nechat tam tady tyto, nebo koupit napr. 433 CL2(taky Kingston, ktere jsou lepsi na OC? 466 CL3, nebo 433 CL2?).. Nechtel bych to uz moc prodrazovat(i tak stoji ty ramky majlant..)
4) Myslite, ze bych tam mel davat(na grafarnu) ten AC VGA SILENCER?, nebo radsi nechat original? Jde mi hlavne o vykon, ale jelikoz bude ten komp pusteny porad, tak potrebuju i aby to bylo tiche..
5) Ty disky, kdyby tam teda sly vsechny(2*160GB RAID + 80GB), co kdybych je z tama vsechny vydelal a dal tam jeden nejaky maly(par giga)? Je to jen pro jistotu, jde mi o to, jestli by se tim absolutne rozhodil cely komp(a jakmile bych tam dal nazpatek ty 3 disky, tak by se musel napr. RAID nejak slozite nastavovat cely znovu..), nebo se nic nestane a bude to fpohode fungovat(i kdyz tam pak vratim nazpatek ty 3..)
6) Jak je to ted s kompatibilitou DVD-R medii s vypalovackama? Pujde mi na te LITE-ON DVD-+RW vypalovat i na ruzna levna DVD-R media(videl jsem nejlevnejsi od 27kc..), nebo budu muset kupovat nejaky drahy(pripadne jaky na ni pujdou..)
Tak to je zatim asi vse![]()
THX za vsechny odpovedi, fakt mi to pomuze pri rozhodovani..
BTW: na kolik myslite, ze mi pujde to cpu taktnout? ten chladic by mel byt jeden z nej..
rUlEz
EDIT: a jeste bych se chtel zeptat, jestli to vsecko utahne ZDROJ..(CHIEF 360W) a taky, jestli u toho chiefa neni riziko, ze mi odejde s polovinou kompu do vecnych lovist(kdysy sem tu cetl problemy s zdroji Chieftec, tusim, ze ale byly jen s 340W zdroji, ale nejsem si jisty..)