Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Vas nazor na vymennik z chladnicky.

Standardní Vas nazor na vymennik z chladnicky.

mam vodnika postaveneho za ucelom ticheho chodu PC.

Vymennik - radiator kurenia S-120 , ktory vsak na dosiahnutie chladiaceho ucinku musim ofukovat 80mm vetrakom na 7V.

Chcel by som vsak vetrak celkom zrusit a tak mi napadlo ako vymennik pouzit ten, ktory je vzadu na chladnicke.

Riesil by som to tak , ze by som si pripravil 5 - 6 kusov o rozmeroch bocnice skrinky a zapojil ich paralelne.

Neviem vsak ci to stihne chladit na teploty , ktore mam teraz (52 full load)

Ak to niekto skusil prosim poradte ci to ma vobec zmysel.
    A64 3000+|homemade watercooling|A8V-deluxe|2x kingston 512Mb |Sapphire RADEON 9600xt|2x Barracuda 7200.7 80GB 1x 120gb|DVD Toshiba 16x48x| CD-RW TEAC 52x24x52x|DVD-R panasonic| Pinnacle PCTV-pro|Westech 400W |17\" Belinea|sound system Genius 5.1-drevo

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

co tag pouzit rovno radiator v IZBE

no ale k veci ... treba to len skusit - nic ine

1. vec bude otazka spajania tych vymennikov - material trubiek
    CU- letovat
    AL ..... da sa aj letovat ale na to treba specialnu pastu
    2. hydraulický odpor celeho toho systemu moze byt taky velky ze ti ani dobre cerpadlo stacit nebude

skor by stalo za uvahu vlozit ten vymennik z auta do nejakej zvislej trubky vodorovne , naspodku a navrchu nehat otvory nec tadial prudi vzduch / ako chladiace veze na Atomovych elektrarnach /
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Standardní

Spajat to mozem mosadzou, ale asi to redsej zlepim tekutym kovom, mam to vyskusane a drzi to.
    Material je CU.
    Hydraulicky odpor by mal byt maly pri pouziti 6ks paralelne.
    Len neviem ci to uchladi.

Inak ten napad z "kominom" je celkom zaujimavy, asi ho skusim.
    A64 3000+|homemade watercooling|A8V-deluxe|2x kingston 512Mb |Sapphire RADEON 9600xt|2x Barracuda 7200.7 80GB 1x 120gb|DVD Toshiba 16x48x| CD-RW TEAC 52x24x52x|DVD-R panasonic| Pinnacle PCTV-pro|Westech 400W |17\" Belinea|sound system Genius 5.1-drevo

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

komin je na to ... ze vyraba stale prudenie
    teply vzduch ide hore a nasava studeny zosopdu
    snad to bude stihat bezproblemov aj pasivne-bez vetraka

k tym vymennikom z chladnicky :
    hydraulicky odpor rastie aj s dlzkou potrubia ... cos pokial si matne spominam je u chladnicky dost vela
    as je material MED .. tag spajkovanie ... lahko rozoberatelne
    NTB - nejake Lenovo

Standardní

Moze to byt zaujimavy napad... Ale ten radiator v izbe je brutal ...
    Ale 6ks do serie ? Ked uz tak by som ich dal paralelne. Ale este som vodnika v praxi nemal, takze nemozem oponovat.

Kazdopadne dobre na zamyslenie.

btw: ako vycistis ten sajrajt co za sebou ponechali freony ?

Standardní

O tomto som už uvažoval ale tie trubky majú veľmi malý priemer a čerpadlo by sa poriadne zapotilo, ak by vôbec pretlačilo vodu cez celý ten systém.
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

jj, ta mraziaca kvapalina co tam normalne beha ma omnoho mensiu justotu a pretlaca ju kompresor pri tlaku 6 bar ci tak nejako...

Standardní

sak pisem ze ich chcem zapojit paralelne, takze prietok by nemal byt problem (aj ked moja sicce micra uz asi pojde na hranici svojich moznosti)

co sa tyka velkosti, ak si poriadne precitate co som napisal na zaciatku, tak zistite ze to bude len take vysoke ako skrinka, pretoze to chcem primontovat na bocnicu aby to bolo prenosne s PC vcelku.

Zaujima ma ci niekto skusil podobne prevedenie a ci to stihne odviest teplo bez pomoci vetraka.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal Vlastimil Klein
    sak pisem ze ich chcem zapojit paralelne, takze prietok by nemal byt problem (aj ked moja sicce micra uz asi pojde na hranici svojich moznosti)

co sa tyka velkosti, ak si poriadne precitate co som napisal na zaciatku, tak zistite ze to bude len take vysoke ako skrinka, pretoze to chcem primontovat na bocnicu aby to bolo prenosne s PC vcelku.

Zaujima ma ci niekto skusil podobne prevedenie a ci to stihne odviest teplo bez pomoci vetraka.
    no .. ked to chces mat velke jako PC ,,,, to si us radsik zozen normalny chladic zo skodovky a mas po problem s prietokom
    a ten to urcite uchladi PASIVNE
    NTB - nejake Lenovo

Standardní

Ale ten skodovacky je strasne tazky!
    Nechcem PC vozit na paletaku.
    Preto hladam lahsiu nahradu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání