Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Epox 8RDA3+ a zapojeni

Standardní Epox 8RDA3+ a zapojeni

Zdravicko,

mam opet par zacatecnickych dotazu ke stavbe PC. Tentokrat k zapojeni desky. Doufam, ze to nikomu nebude vadit...

1) Ve skrini mam kablik POWERLED - jenze nejdriv je zakonceny 3-pinovym konektorem a z toho 3-pinoveho vychazi dalsi 2-pinovy. Mam tomu rozumet tak, ze do nekterych desek jde ten a do jinych zase ten druhy? Zatim jsem tam zapojil ten 3-pinovy, tim pinem, kde je ta sipicka a pismeno "S" k "+".

Pak je jeste jeden pripad a to USB kablik, ktery ma 5-pinove zakonceni, ale vychazi z toho zakonceni jeste dalsich sedm 1-pinovych kabliku. Tzn. prosim co?

2) K cemu prosim vas slouzi konektor WOL, precetl jsem si to v manualu, ale nejak tomu stale nerozumim.

3) Rozumim tomu spravne, ze do konektoru JCPU_FAN se pripojuje vetrak u CPU, do JSYS_FAN se pripojuje pridavny vetrak, co mam v casu a do JPWR_FAN se pripojuje vetrak zdroje?? Do toho JPWR_FAN ale nemusi byt nutne neco zapojeno? Zadny kabel tehle rozmeru, co by vedl ze zdroje jsem tam nevidel.

Moc dekuju za odpovedi. Zase budu o neco chytrejsi a az budu skladat neco podruhe uz se nebudu muset tak hloupe ptat. Tak se mnou prosim mejte trpelivost.

Diky

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní Re: Epox 8RDA3+ a zapojeni

1) Ano, rozumis tomu celkem spravne.
    1a) Tomu dost dobre nerozumim....

2) Wake On Lan - pocitac se "vzbudi" pri prijmu impulsu po siti.

3)Presne tak. Mereni oracek podporuji pouze nektere zdroje - napr. Chieftec.

BTW: Nemyslis, ze by bylo vhodne napsat jakou desku ze to mas ?
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní Re: Epox 8RDA3+ a zapojeni

Citace Původně odeslal Dawe
    1) Ano, rozumis tomu celkem spravne.
    1a) Tomu dost dobre nerozumim....

2) Wake On Lan - pocitac se "vzbudi" pri prijmu impulsu po siti.

3)Presne tak. Mereni oracek podporuji pouze nektere zdroje - napr. Chieftec.

BTW: Nemyslis, ze by bylo vhodne napsat jakou desku ze to mas ?
    Desku má napsanou v nadpisu
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

Ad nazev desky: napsal jsem to primo do nadpisu.

ad 1a) Je to ten samy pripad jako s tim kablikem POWERLED, jenze z toho zakonceni nevychazi jeden 2-pinovy kablik, ale sedm 1-pinovych. Na tom zakonceni je napsano USB. Pak je jeste jeden uplne stejny pripad a to kabel oznaceny AUDIO. Oba dva(jak USB i AUDIO) vedou z predniho panelu.

ad 2) Jasne. Takze to neni ani tak potreba.

ad 3) Bednu mam AOpen H600B, takze zdroj je AOpen.

Jeste jsem tam nasel kabely POWER SW a RESET SW. Ten POWER SW jsem zapojil na desce do konektoru PWR_ON a kablik RESET SW jsem zapojil do konektoru RST. Ma to tak byt?

No a posledni vec je SPEAKER. Ten nema na desce oznaceno zadne + nebo -, jenom na konci toho kabliku je ta sipecka, tak jsem ho zapojil ve stejnym smeru jako ostatni kabliky.

Mohl by mi prosim nekdo, kdo ma tuhle desku rici, jestli uz je to vsechno z tehle malinkatych zapojeni? FDD, DVD, CDRW uz zapojeno mam.

Diky.

Member
    Vliv
    271

Standardní

ten USB tam strc proste tim koncem,kterym to pujde - nemuzes nic zkazit
    jinak vsechno si zapojil spravne,ale abych rek pravdu tak nevim jakej konektor audio mas na mysli - nepletes si to nahodou s tim z cd-romky?jinak u toho speakeru je celkem jedno jak ho zapojis,mel by fungovat nezavisle na +/- polech,v nejhorsim ho obratis
    notebook Acer Aspire 5920G
    netbook Fujitsu Siemens P1510D

Standardní

Uz mozna chapu, k cemu jsou ty 1-pinovy kabliky, co jdou vzdycky z toho zakonceni. Zrejme to bude proto, ze kazda deska ma jiny "pin assignment", tak abych to mohl poskladat podle toho, jak to ta deska potrebuje, pokud by se to zapojeni lisilo od toho defaultniho(co je v celku). Ale nevim, kde bych mel sehnat informace co jaka barva tech jednotlivych kabliku reprezentuje.

To USB jsem teda zapojil, vsimnul jsem si, ze ten konec na tom USB kabliku ma jednu tu direcku pro ten pin ucpanou a na tom konektoru na boardu presne v tom miste jeden pin chybi. Zrejme to teda pujde zapojit opravdu jenom jednim zpusobem. I kdyz v manualu je vyobrazenych 9 obsazenych pinu, tenhle konektor jich ma jenom 8. Do toho devateho(v manualu vyznaceneho jako "Over Current") nejde zadny kablik.

Ten od CDROMky si jdu zitra koupit Tenhle kabel vede z predniho panelu na casu(jako ten USB). Na tom prednim panelu je zdirka pro MIKROFON a SLUCHATKA. Sice je na tom konektoru napsano M./B. ale ja nechci vyuzivat tu on-board zvukarnu. Tak nevim co s tim.

Btw. kdyz chci vypnout tu on-board zvukovku(koupil jsi si Fortissimo III), tak to delam u tyhle desky v BIOSu?

Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Phoenix
    Uz mozna chapu, k cemu jsou ty 1-pinovy kabliky, co jdou vzdycky z toho zakonceni. Zrejme to bude proto, ze kazda deska ma jiny "pin assignment", tak abych to mohl poskladat podle toho, jak to ta deska potrebuje, pokud by se to zapojeni lisilo od toho defaultniho(co je v celku). Ale nevim, kde bych mel sehnat informace co jaka barva tech jednotlivych kabliku reprezentuje.

To USB jsem teda zapojil, vsimnul jsem si, ze ten konec na tom USB kabliku ma jednu tu direcku pro ten pin ucpanou a na tom konektoru na boardu presne v tom miste jeden pin chybi. Zrejme to teda pujde zapojit opravdu jenom jednim zpusobem. I kdyz v manualu je vyobrazenych 9 obsazenych pinu, tenhle konektor jich ma jenom 8. Do toho devateho(v manualu vyznaceneho jako "Over Current") nejde zadny kablik.

Ten od CDROMky si jdu zitra koupit Tenhle kabel vede z predniho panelu na casu(jako ten USB). Na tom prednim panelu je zdirka pro MIKROFON a SLUCHATKA. Sice je na tom konektoru napsano M./B. ale ja nechci vyuzivat tu on-board zvukarnu. Tak nevim co s tim.

Btw. kdyz chci vypnout tu on-board zvukovku(koupil jsi si Fortissimo III), tak to delam u tyhle desky v BIOSu?
    kabely k mikaraku atd. zapoj normalne do zvukovky a tu integrovanou vypni v BIOSu
    notebook Acer Aspire 5920G
    netbook Fujitsu Siemens P1510D

Standardní

tak jsem na to jeste jednou koukal a zjistil jsem, ze ten kabel AUDIO co vede z predniho panelu je 5ti pinovy na delku a konektory na zvukovce jsou jenom 4-pinovy. a na desce taky pro to neni zadny konektor. NEMA TU NEKDO BEDNU AOPEN H600B A MA ZAPOJENY PREDNI PANEL?

diky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání