Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: GeForce3 TI a nefunkcni vetrak

Standardní GeForce3 TI a nefunkcni vetrak

Mam GeForce3 Ti od InnoVision z Czech Computers. Jeste je na ni 2mesice zaruka a ted jsem zjistil, ze nejde vetrak, ale karta stale funguje. Psal jsem jim mail a rekli, ze jim to mam poslat jako reklamaci a oni to zkouknou. Tak se chci zeptat jakou mam sanci na to ze dostanu novou / nebo vymeni vetrak a nebo dostanu penize? Diky za odpoved

Senior Member
    Vliv
    275

Standardní

pokud tam je na tom vetroni nakej bordel - muzes za to ty(pokud neni porusena naka pecet tak ne), ale takovej vetracek sezenes za naky mrsky peniz takze bych si s tim hlavu moc nelamal
    AMD x4 640::cooler Noctua U12P::2*2048MB DUAL A-DATA 2000Mhz ::GA -870A -UD3 rev.2.2:: OCZ 60 GB SSD::G8800GT::Genius5.1HTDELUXE::SUNBEAM TRANSFORMER::SEASONIC 430W

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Meli by ti zdarma ten vetrak vymenit. O penezich nebo vymene karty neuvazuj, velmi nepravdepodobne .

Standardní Re: GeForce3 TI a nefunkcni vetrak

Citace Původně odeslal Katalyzator
    Mam GeForce3 Ti od InnoVision z Czech Computers. Jeste je na ni 2mesice zaruka a ted jsem zjistil, ze nejde vetrak, ale karta stale funguje. Psal jsem jim mail a rekli, ze jim to mam poslat jako reklamaci a oni to zkouknou. Tak se chci zeptat jakou mam sanci na to ze dostanu novou / nebo vymeni vetrak a nebo dostanu penize? Diky za odpoved
    na vetrak budes mit od jeho vymeny zaruku 24 mes! aspoň neco ne ? ale před odesláním bych ho pořádně vyčistil, aby neřekli, že je to tvoje vina.

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Citace Původně odeslal ZB
    na vetrak budes mit od jeho vymeny zaruku 24 mes! aspoň neco ne ? ale před odesláním bych ho pořádně vyčistil, aby neřekli, že je to tvoje vina.
    24 měsíců? Já bych to viděl jako opravu a jako na takovou by měla být záruka 6 měsíců...

Tedy pokud by ti to teď bezplatně vyměnili (ten fučák), běží ti záruka na celou kartu 2 zbývající měsíce a po jejím skončení ještě 4 měsíce na vyměněný díl (fučák)... alespoň obdobně se to řeší v servisech mobilů...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

A muze se diky tomu, ze se netoci vetrak znicit karta? resp.Jak se odpali karta?

Citace Původně odeslal Vykuk
    Citace Původně odeslal ZB
    24 měsíců? Já bych to viděl jako opravu a jako na takovou by měla být záruka 6 měsíců...

Tedy pokud by ti to teď bezplatně vyměnili (ten fučák), běží ti záruka na celou kartu 2 zbývající měsíce a po jejím skončení ještě 4 měsíce na vyměněný díl (fučák)... alespoň obdobně se to řeší v servisech mobilů...
    tak to řešíš dost špatně... amoh bys mít problém, kdys vzal těch 6 měsíců?? to by musel souhlasit výslovně s tím, že mu tam dáš fučák vyrobenej před 31.12.2003, jinak i kdbyy byl tehdy vyrobenej musíš na něj dát 24 měs...

1.) vyměnit fučák - jak jinak než bezplatně na fučák je od výměny nová záruka 24 měs, není šance na kratší, tato neskončí ani s koncem záruky na zbytek výrobku, takže poběží i poté, co na zbytek výrobku záruka už nebude §627/2 OZ.
    výslovně upozornuji na klíčový judikát:
    Judikatura (R 22/1983) se vyslovila v tom smyslu, že platí-li zákonná záruka již jen ohledně určité součástky prodané věci a na této součástce se vyskytne vada bránící řádnému užívání prodané věci, která je vzhledem k ustanovení § 622 odst. 2 OZ dostatečným důvodem pro uplatnění práva na výměnu věci nebo práva na zrušení smlouvy, může kupující uplatnit kterékoli z těchto práv, i když se jeho realizace dotkne celé prodané věci včetně těch částí, za jejichž vady již prodávající neodpovídá. tj. i odstoupit od smlouvy!

2.) záruka na zbytek karty se nijak nemění a jenom se prodlužuje o dobu od uplatnění (nikoliv od doručení výrobku prodejci, takže pokud je to poštou na přání prodávajícího /taky bych tma moh zajet autem a vyúčtovat muto, nebo by si proto mohl přijet sám-měl by to levnější/, tak se to bude počítat od okamžiku uplatnění, což je třeba telfonát nebo e-mail!!! ne až od doručení vadného výrobku prodejci!!!)reklamce do dodání opraveného výrobku - tj. převzetí kupujícím. Dle tohoto se bud epočítat i oněch 30 ndů uplatnění-doručení opraveného, pokud prodejce neodáosobně nebo nechce, aby kupující přije-na nákaldy prodejce (doporučuji dát mu vybrat, ale rozhonutí prodejc emí písemně, aelspoň e-mail/fax, že si přeje poslat to poštou, jinak bych tam zajel anaúčtoval bych muto.

3.) podle 654/2 OZ je na opravu, jakožto službu, nikoliv na díly použité při této službě, záruka 3 měs od předání opraveného výrobku.

4.) samozřejmě bys mi musel zplatit poštovné, balné popř jízné/benzín+amortizaci dle 119/1992, záleží jak bys to chtěl ode mne doručit.. pokud poštou tak počítej se zkrácením 30 denní lhůty o dopravu tam a zpět a s poštovnýma balnýma to může být pár set Kč, pokud mám přijet tak to bude ještě dražší, máš smůlu jsi prodejce-neseš riziko.

No nemysli si, že by ses z toho vyvlíkl... ani náhodou, kdbys dělal problémy, tak tě zažaluju, bude to legrace, pokuds už reklamci uznal, bude krátký proces, ani jednání pravděpodobně nebude... zaplatíš minimálně další 2100 na nákladech řízení+ moje cestovné a ztrátu času, jeslti ne víc, pokud se odvoláš, tak ještě dalších zhruba 1500 +cestovné a ztrátu času...

Hold dneska bejt prodávající.. to jepech...

no není to legrace ?
    Asi by sis už příště takové

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Z mojí zkušenosti se takové opravy neprovádí. Málokdo si může dovolit držet skladem ty atypické coolery na nových VGA a pracovní síly, které to budou měnit. V CC to pošlou tam kde to koupili a patrně dostaneš novou kartu nebo prachy zpět.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

Ani nevis jakou jsi me udelal radost VOIDe

Jeste dotazek ... co kdyz zjisti, ze se ten vetrak poskodil tim, ze byl zanesenej prachem? (i kdyz jsem prach odstranil tak se to, ale stejne netocilo )

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Pokud by to zjistili, mas smulu = pouzivani v neadekvatnim prostredi. Teda pokud je to napsany v manualu.

Standardní

u me v pokoji to prece nemuze bejt neadekvatni prostredi, ne? Taky je divny, ze ostatni vetracky na desce a procesoru se tocit neprestanou. A jeste mi kamos psal, ze na jeho InnoVision GeForce2 se taky prestal tocit vetrak (takze to asi nebude prostredim)

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Třeba LEVI mění fučáky... pokud zrovna nemají vhodnej, vymění kartu (samozřejmě dealerům)...

2 ZB:

To neřeším já ale snad všechny servisy, jak náš firemní, tak i servis Nokie pro ČR (Celadon Praha) a další... (ale možná mám jen domotaný termíny - náhradní díl a oprava jako práce - jak ses zmínil o těch 3 měsících)

btw.: seš nějakej chytrej ne?
    btw.: chtěl byses soudit? Takovejch už tady bylo...

no flame!
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

Třeba LEVI mění fučáky... pokud zrovna nemají vhodnej, vymění kartu (samozřejmě dealerům)...

2 ZB:

To neřeším já ale snad všechny servisy, jak náš firemní, tak i servis Nokie pro ČR (Celadon Praha) a další... (ale možná mám jen domotaný termíny - náhradní díl a oprava jako práce - jak ses zmínil o těch 3 měsících)

btw.: seš nějakej chytrej ne?
    btw.: chtěl byses soudit? Takovejch už tady bylo...

no flame!
    to víš že bylo a dost z nich to vyhrálo
    já se soudím rád - je to moje práce.
    když nakonec místo 50 Kč dostanes 3000,- Kč k tomu, tak to de nee ? heheh

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

jo to jde... jediný štěstí pro naši firmu, že máme asi fakt dobrýho právníka a jdeme až na samotný okraj zákona...

Standardní

jo to jde... jediný štěstí pro naši firmu, že máme asi fakt dobrýho právníka a jdeme až na samotný okraj zákona...
    okraj neokraj... když se dostanete do rozporu, tak Vám nepomůže ani pánbůh... a docela se to může prodražit... si vem třeba součástka za 50 Kč, ale ktomu nákldy reklmace 500,- Kč, nezaplatíte je hned a k tomu dalších 1500 Kč na nákladech právního zastoupení a 600 za soudní poplatek. Že to v takovým opřípadě prohrajete je skoro jistá věc.

To že jsou někteří lidé přihlouplí a nedbají vlastních práv - je Vaše jediná naděje...

Mít kupujícího mě - tak mi budete radši platit než abych u Vás nakupoval... ))

Standardní

Takze dnes je tomu presne 30dni co jsem odeslal moji kartu na reklamaci ... muzu hned ten 30ty den chtit od Czech Computers vratit penize?
    HALF-LIFE case mod (work in progress)
    AMD Athlon XP 1800+@2000Mhz |1.6V cooled by Copper Silent 2 + Céramique|
    Soltek 75FRN2-L . . CORSAIR 512DDR/210FSB . . . Seagate Barracuda 7200.7 - 120GB
    nVIDIA GeForce Ti 4200 . Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) . TEAC DVD+-R W58G
    Logitech MX 310 + qiip

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Katalyzator
    Takze dnes je tomu presne 30dni co jsem odeslal moji kartu na reklamaci ... muzu hned ten 30ty den chtit od Czech Computers vratit penize?
    ne, az den pote
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

CzechComputers je opravdu kvalita a ma u me uznani. Po 30ti dnech sem dostal na misto odeslane GeForce3 Ti (u ktere se pouze netocil vetrak) dostal fungl novou GeForce4 Ti 4200 ... tomu rikam kvalitni obchod.
    HALF-LIFE case mod (work in progress)
    AMD Athlon XP 1800+@2000Mhz |1.6V cooled by Copper Silent 2 + Céramique|
    Soltek 75FRN2-L . . CORSAIR 512DDR/210FSB . . . Seagate Barracuda 7200.7 - 120GB
    nVIDIA GeForce Ti 4200 . Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) . TEAC DVD+-R W58G
    Logitech MX 310 + qiip

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. GeForce 3 Ti 200 nebo FX 5200 ???
    Založil Anonymous v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 11.09.2003, 20:11
  2. MSI GeForce3 Ti 200 VIVO 64 MB - vetráčík - výmena ?
    Založil GABO v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 09.04.2003, 12:21
  3. MSI GF4 Ti 4200 64Mb vs Prolink GF4 TI 4200
    Založil Turok v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 15.01.2003, 21:56
  4. Znáte někdo GF2 Ti Vx od Leadteku ? - nenaletěl jsem ?
    Založil Riss v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 12.01.2003, 15:10
  5. Vlastnosti GeForce3 - dotaz
    Založil Mirek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 14.11.2002, 15:10

Pravidla přispívání