Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Grabování videa

Standardní Grabování videa

Krásný den přeji,

konečně jsem se odhodlal k tomu abych nagraboval nějaký to video do počitadla a k mému zklamání mi to prozatím nebylo umožněno. Napřed jsem zkoušel program Adobe Premiere, ale ten mi po4GB souboru hodí "neznámou chybu" a já nevim jak mu vnutit, aby ty soubory rozděloval. Mimo to bych chtěl aby hned při grabování použil mjpeg kompresi, a to mi nějak nechce umožnit. VirtualDub je na mě kamarádštější - dovolí mi všechno krásně nastavit, ale za boha nemůžu najít, jak mu mam vnutit, aby použil PAL formát... Na pěst... Poraďte, fakt jsem už zoufalej. Díx.

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní

zkus simpledivx je tam veschno , umi vsechno
    AMD x4 640::cooler Noctua U12P::2*2048MB DUAL A-DATA 2000Mhz ::GA -870A -UD3 rev.2.2:: OCZ 60 GB SSD::G8800GT::Genius5.1HTDELUXE::SUNBEAM TRANSFORMER::SEASONIC 430W

Standardní

jak by Ti určitě někdo za okamžik napsal, podívej se na www.tvfreak.cz

pokud jde o to, čím grabovat (nenapsal jsi, jaké používáš nádobíčko) velmi slušný je program od Uskova iuVCR, se kterým jsem kdysi dělal. Používal jsem Pegasus PICVideo MJPEG kodek. Plný PAL ale některé starší TV karty neumí nebo ho nenakopneš bez nových ovladačů - viz třeba PV951.

Standardní

Tak už jsem to nějak rozchodil, ted bych potřeboval poradit jak nakonfigurovat ten divx, abych z toho dostal video v přijatelné kvalitě o 700MB. Má to půl druhé hodiny.... THX

Standardní

Jo a jeste by se hodil nejakej zvukovej kodek.. taky o tom nemam páru co použít....

Member
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal Snippet
    Jo a jeste by se hodil nejakej zvukovej kodek.. taky o tom nemam páru co použít....
    mp3 to by sa malo dat nastavit v tom menu pre audio (a aspon 128 kbit/s)
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Jestli chceš grabovat přímo do divx v přijatelný kvalitě 1,5hoďky na 700mb, tak hodně štěstí. Často se to dělá tak, že se to grabne v ňákym lepšim kodeku (video 768x576, 25fps, kodek mjpeg nebo huffy, audio pcm), pak se to různě postříhá (reklamy, začátek, ...) a až finál se uloží několika průchody do divx + audio třeba mp3. Přijatelná kvalita pro realtime zachytávání do divx5 je zhruba 1500kbps cbr a vejš. Chce to ale poměrně rychlou mašinku, aby ti nevypadávaly frejmy. Softvér bych doporučil atv2000.
    Když už opravdu nevíš jak dál, přečti si návod! Né vždy to ale pomůže!
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250
    Nikon D70, Sigma 10-20, Nikkor 18-70, Nikkor 50/1.8, Nikon SB-600, IR filter

Standardní

Já dělam s adobe premierem, s tim, že tam mam vytvořenej projekt, sestříhanej atd - už před tim jsem to prohnal mjpeg kodekem, ted to jen nejak udelat do toho divx.

Mp3 mi to nejakym zahadnym zpusobem neumoznuje, nevim proc, chtelo by to nejakej kodek na to, nebo ja nevim...

No kvalita 1500kbps je sice pekna, jenze to asi bude zabirat vic nez jedno cd, nebo ne?

Standardní

Tak to už si asi v tý konečný fázi, kdy v AP potřebuješ vyrenderovat finální soubor. Adobe Premiére neumí dobře pracovat s MP3. V AP si to ulož v tom samym formátu, cos to stříhal, zvuk nech nekomprimovanej. Pak to otevři ve VirtualDubu a tam nastav kompresi pro video a pro audio a nech to přepočítat. Nebo používej místo AP Vegas4. Z čeho si graboval (vhs, externí tuner, analogová kamera)?

1500kbps je sice dost, ale při cbr je to tak ta hranice. Kolik ti zabere jedna hoďka v cbr 1500 + zvuk 128 lze jednoduše spočíst. Právě proto se chytá do huffyho (ten je bezeztrátovej) nebo do mjpeg, je to lepší kvalita - až pak se to udělá třeba dvěma průchody do divx. Navíc když to chytněš do divx, tak to nebudeš moct stříhat po snímcích, ale pouze po key snímcích.
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250

Standardní

Právě já to mam na tři soubory a vůbec bych to v premierovi nedělal, jenže virtualdub mi je nehodlá pospojovat, protože údajně mají nějakou jinou freqency něčeho... Tak jsem to dělal v Premierovi... Takže to teď nějak vyzkoušim mno...

Standardní

Ty soubory mají odlišnej fps. Třeba jen o tisícinu. Proto je VD nechce spojit. Příště to chytej do jednoho souboru. A přejdi na NTFS jesli máš problém se 4GB limitem

Standardní

Problémem je, že já NTFS mam. Nevim proč se mi tenhle problém vyskytl, ale prostě když jsem to poprvý graboval, tak mi ten premiere po 4gb hodil chybu. Tak když jsem potom to dělal někde jinde, tak už jsem tam radši nastavil rozdělování souborů.... Nevim proč to takhle je.

Standardní

Nejdřív pořádně popiš problém. Co máš za počítadlo, co máš za os, jakou verzi premiéry, jakou verzi virtual dubu, jakou verzi mp3 kodeku, z čehos to zachytil, jaký máš grabovací zařízení, v jakym formátu, jakym kodekem.... Jinak se nadá prostě rozumě poradit.

Standardní

ja som sa snazil z DV kamery nahodit nejaky ten divx, asi 1 hodinove video, ale po par dnoch rozneho skusania , rozneho nastavovania som proste rezignoval , ani za svet som nemohol dostat taku kvalitu ako je divx urobeny z dvd. O interlacingu ani nehovorim. Pritom nekomprimovane video z DV kamery je nadherne. Je to fakt humusne zlozite.
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Standardní

Citace Původně odeslal Branik
    ja som sa snazil z DV kamery nahodit nejaky ten divx, asi 1 hodinove video, ale po par dnoch rozneho skusania , rozneho nastavovania som proste rezignoval , ani za svet som nemohol dostat taku kvalitu ako je divx urobeny z dvd. O interlacingu ani nehovorim. Pritom nekomprimovane video z DV kamery je nadherne. Je to fakt humusne zlozite.
    srovnáváš nesrovnatelné, ty originální DVD taky nikdo nedelal domácí DV kamerou a na obyčejném PC

Standardní

Citace Původně odeslal pomlcka
    Citace Původně odeslal Branik
    srovnáváš nesrovnatelné, ty originální DVD taky nikdo nedelal domácí DV kamerou a na obyčejném PC
    Co je na to neporovnatelne? kvalita filmu z DV je taka ista ako z DVD, akurat tam nie je pouzity filmovy filter, avsak po kompresii je divx z DVD krasne pozeratelny ale z mojho DV je to zbierka kociek a cmuhov.
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Grabovanie videa z videa :-)
    Založil Sherpa v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.01.2004, 12:46
  3. Prehravanie videa (DivX, XviD, ...) na PC(Windows)
    Založil PiT v sekci fóra FAQ - často kladené otázky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 12.11.2003, 00:29
  4. grabování videa: P4, nebo XP?
    Založil magnum v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 09.06.2003, 21:37
  5. Potíže při grabování
    Založil zfiba v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 28.03.2003, 22:58

Pravidla přispívání