tot otazka pro vas Guruove linuxu...
bude lepsi Mandrake, Red Hat (ten bych rad)...
nebo neco jineho...
tot otazka pro vas Guruove linuxu...
bude lepsi Mandrake, Red Hat (ten bych rad)...
nebo neco jineho...
Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
...omnia mea meacum porto...
WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB
RH suxx, dej tam MDK. nebo pokud chcec kompilovat a mas rychly pripojeni (jakoze nemas) tak gentoo
ikdyz to wifi ve skole![]()
co se ti nelibi na RHcku?Původně odeslal wong
a kdybych mel vybirat mezi RHckem a SuSE?
nee kompilovat gentoo se mi nechce...
Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
...omnia mea meacum porto...
WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB
tak to zase rozhodne RH. ale MDK je jistota. fakt je z rpm distribuci asi nejlepsiPůvodně odeslal xvojta
RH je sracka...
jednak pro lamy (coz ty splnujesjust a joke
) je zarucene lepsi MDK - uz jen kvuli lepsi uzivatelske zakladne (jednak vseobecne a potom tady na 4u)...
a navic - RH ma furt naky problemy s pravama, xmms v RH neprehrava MP3 - to si tam musis dodelat -, tusim ze tam neni ani mplayer.... a netusim jestli ma nejaky inet updater (ja na RH7.3 zkousel apt-rpm ale stalo to za prd)...
jednoznacne MDK
SuSE... hmm... to je dobry mozna tak kdyz mas tu SuSE podporu, ale jinak bych do toho nesel - SuSE se nedrzi standartu a dela si veci po svym....
Z vlastní zkušenosti: na NB (viz podpis) mám winXP + teď nově MDK a naprostá spokojenost, i přesto, že mě někteří strašili instalací Linuxu na notebook proběhla instalace naprosto hladce (a to i přesto, že to bylo moje první setkání s Linuxem) a detekce hardware proběhla naprosto bez problémů. Takže MDK můžu jenom doporučit, s ostatními distribucemi jsem zatím neměl tu čest..Původně odeslal xvojta
Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
DigiCamera:Kodak Z740
SUSE si dela veci po svojem, kdyz si nekde prectes nejaky navod, tak to nemusi u tebe platit.
RH ma kazdy druhy a take jeho licencni podminky jsou podivne.
Ber MDK.
Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.
RH ma strasnej bordel v /etc/, jen sit konfigurujes ve snad 5ti souborech na ruznejch mistech. Zbytek neznam, zakotvil sem u Gentoo - 1x desktop + 1x router (P100, 24MB ram, 1.6GB disk). Pro ten router kompiluju samo na desktopu v chrootovanym systemu = zaroven kompletni zaloha. Aktualizace pak pomoci rsync + ssh.
No podporu mit nemusis, je to celkem user friendly, ovsem ty posledni verze sou uz fakt humus. Ale nemyslim si ze by to bylo o neco horsi nez RH. To uz je celkem jedno co si vyberes...Původně odeslal Wohmatak
Ja bych si tam asi dal Debiana pokud bych to nechtel kompilovat...
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Porad sa s InternetomAk nevadi anglictina dobra stranka je http://www.linux-laptop.net/ - skus si tam najst svoj notebook.
SouhlasPůvodně odeslal Wohmatak
![]()
ad SuSE: Vse co bylo receno muzu jen potvrdit, je na nic.
Mne osobne na nem vadi, ze nedodrzuje ty standarty, jak uz tady bylo receno.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)