Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Orientace vetracku a vymena vetracku v Chieftec zdroji

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní Orientace vetracku a vymena vetracku v Chieftec zdroji

1)
    Mam v Casu 3 vetracky dle obrazku, a mam je namontovane tak, aby FAN1 a FAN2 foukal dovnitr a FAN3 ven.
    FAN1=FAN2=FAN3= Arctic TC 80mm

Chladi to dobre, jen se mi zda, ze je divne studeny vzduch nasavat nahore a vyfukovat dole.
    Pokud bych je vsechny obratil, do Casu by foukal jeden a z Casu 3 (Zdroj+FAN1+FAN2), navic by se FAN1+FAN2 "praly" o vzduch s CPU.

Jak mate vetracky vy (vy kdo vetracky navic mate) ?

2)
    Mam pocit, ze ve zdroji Chieftec 360W hluci vetracek vic, nez jsou moje usi ochotne tolerovat.
    Dal bych tam misto nej taky Arctica, ale:

- uchladi to v pohode ?
    pokud ano:
    - do toho vetraku, co tam je, vedou 4 draty: +12(cerveny), pak ten druhy(zluty), a zem(cerny?) a nejaky dalsi cerny drat. Do Arctica vedou samo jen 3 draty. Jak je spajet k sobe ?
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

To co pises mi pripada jako uplna <>ovina

Myslim ze drtiva vetsina uzivatelu to ma takto:

1/2x vpredu IN
    1/2x vzadu pod zdrojem OUT, zdroj samo OUT
    1 zboku IN (fouka bud na grafiku nebo na cpu)

Ostatne takhle je to i nejlogictejsi, protoze pak ti pak jde studenej vzduch z predu, kolem disku (ochlazuje je), tak k cpu a grafice a ohraty vzduch stoupa vzhuru (viz fyzika) a rozdeluje se mezi vetracky pod zdrojem a do zdroje - vsechny OUT !

EDIT: A navic tam nemas pretlak jako ty ted - mas. 3x OUT (vzadu a vzadu nahore) a 1-2x IN (vpredu dole/z boku)

EDIT2:"Pokud bych je vsechny obratil, do Casu by foukal jeden a z Casu 3 (Zdroj+FAN1+FAN2), navic by se FAN1+FAN2 "praly" o vzduch s CPU." vubec by se nepraly, naopak by ochlazovaly vzduch (rozumej-odvadely teply vzduch) z prostoru odkud bere vzduch chladic procesoru = chladnejsi procesor
    Secondary rig: mATX ASUS A8NE-FM • A64 • 1GB DDR500 • X800 (390/700 @ 446/892) • 400GB SATA • Zalman VF700 + AC Freezer + AC Fan + Chill 500W

Standardní Re: Orientace vetracku a vymena vetracku v Chieftec zdroji

Citace Původně odeslal ZeeZ
    1)
    Mam v Casu 3 vetracky dle obrazku, a mam je namontovane tak, aby FAN1 a FAN2 foukal dovnitr a FAN3 ven.
    FAN1=FAN2=FAN3= Arctic TC 80mm

Chladi to dobre, jen se mi zda, ze je divne studeny vzduch nasavat nahore a vyfukovat dole.
    Pokud bych je vsechny obratil, do Casu by foukal jeden a z Casu 3 (Zdroj+FAN1+FAN2), navic by se FAN1+FAN2 "praly" o vzduch s CPU.

Jak mate vetracky vy (vy kdo vetracky navic mate) ?

2)
    Mam pocit, ze ve zdroji Chieftec 360W hluci vetracek vic, nez jsou moje usi ochotne tolerovat.

- uchladi to v pohode ?
    pokud ano:
    - do toho vetraku, co tam je, vedou 4 draty: +12(cerveny), pak ten druhy(zluty), a zem(cerny?) a nejaky dalsi cerny drat. Do Arctica vedou samo jen 3 draty. Jak je spajet k sobe ?
    ja mam pouze toto (zadny nasavaci, jen vyfukuju):

1) vykašli se na 1 větrák vzadu a 1 vepředu,to je k ničemu

2) zdroj mám ten samej a fakt je to hlučný,uvažoval jsem nejdřív o výměně vrtule.Ale kolega koupil zdroj Fortron s tou vrtulí dole a prej je dokonale tichej,tak si ho asi koupím.
    Kdyby měl někdo už tu výměnu vrtule vyzkoušenou,že to uchladí i pomalá tichá,tak uvítám tipy.Faktem ale je,že z toho Chieftec trafa fouká dost horkej vzduch už teď,natož potom.
    Core 2 Duo E6600 2,4 GHz+Freezer, Gigabyte P965 S3, 2x 2 GB A-Data EE, Radeon 4870 HD 512 MB Gainward+2x Noctua,DVB-T tuner,HDD 500 GB, a 1000 GB Samsung, Plextor PX 16A,SB X-fi Music+Gigaworks S750,Chieftec TX 10 BD+Corsair HX 520W, 22" Philips a 17" ViewSonic VP 171b, kopírka Samsung,myš Logitech MX300,keyboard Logitech G15, noťas HP 6715s

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

No proto jsem se ptal, protoze ten zdroj dost hreje a nerad bych mel nehodu.
    To clovek tak lehce nenahradi jinym vetrackem, jako to jde u brachy (PIII1000, zdroj 200W, nahrazen ventilator na CPU za Arctic, ktery z CPU NASAVA a fouka to primo na zdroj , ktery ma odstranenou stenu (protoze zdroj je tam vertikalne umisteny), takze staci v celem PC jen jeden aktivni vetracek)
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Citace Původně odeslal jindros

2) zdroj mám ten samej a fakt je to hlučný,uvažoval jsem nejdřív o výměně vrtule.Ale kolega koupil zdroj Fortron s tou vrtulí dole a prej je dokonale tichej,tak si ho asi koupím.
    Kdyby měl někdo už tu výměnu vrtule vyzkoušenou,že to uchladí i pomalá tichá,tak uvítám tipy.Faktem ale je,že z toho Chieftec trafa fouká dost horkej vzduch už teď,natož potom.

S hlucnosti zdroje souhlasim, nicmene 1x in, 1x out je imo vpohode a teploty, zejmena v letnich dnech a i disku klesnou velmi podstatne. Osobne mam 3x in, vcetne boku, out zdroj + 1x out, od TT a vsechno na ZM-MFC1 a pohodicka. Na ten vtah samozrejme staci v predu obvykle 1, zalezi na poctu disku, atd. kazdopadne vzhledem ke zdroji neni hlucnost ostatnich, zejmena skrz moznou regulaci imo problem. Takze funguje to a funguje to velice dobre...

Já se rozhodl ztišit kompl na minimum,takže žádnej přídavnej větrák nechci,nic se mě nepřehřívá,nejsem žádnej přetaktovávač.Jen CPU jsem přetaktil,ale bez zvýšení voltáže.Grafárna je tak výkonná,že nemám důvod ji nějak trápit,jen abych měl pár bodů v 3D Marku navíc.

Chladič CPU budu kupovat Arctic Cooling Super Silent 4 Pro TC,má udávanou hlučnost skvělých 12-23 dB podle teploty a zdroj koupím Fortron s tou vrtulí zespodu.A s grafikou něco vymyslím,není moc hlučná,ale musí to jít ještě ztišit.I kdyby jen přepínač s odporem,ve 2D režimu bych větrák brzdil.

Citace Původně odeslal termix
    Citace Původně odeslal jindros

S hlucnosti zdroje souhlasim, nicmene 1x in, 1x out je imo vpohode a teploty, zejmena v letnich dnech a i disku klesnou velmi podstatne. Osobne mam 3x in, vcetne boku, out zdroj + 1x out, od TT a vsechno na ZM-MFC1 a pohodicka. Na ten vtah samozrejme staci v predu obvykle 1, zalezi na poctu disku, atd. kazdopadne vzhledem ke zdroji neni hlucnost ostatnich, zejmena skrz moznou regulaci imo problem. Takze funguje to a funguje to velice dobre...
    Core 2 Duo E6600 2,4 GHz+Freezer, Gigabyte P965 S3, 2x 2 GB A-Data EE, Radeon 4870 HD 512 MB Gainward+2x Noctua,DVB-T tuner,HDD 500 GB, a 1000 GB Samsung, Plextor PX 16A,SB X-fi Music+Gigaworks S750,Chieftec TX 10 BD+Corsair HX 520W, 22" Philips a 17" ViewSonic VP 171b, kopírka Samsung,myš Logitech MX300,keyboard Logitech G15, noťas HP 6715s

Citace Původně odeslal ZeeZ

- uchladi to v pohode ?
    pokud ano:
    Arctic mi asi tyden uchladil 400W zdroj, kde byl puvodni vetrak opravdu vykonny a hlucny. Tep. cidlo jsem dal na zebra chladice ve zdroji, ale vzduch a zdroj se mi zdal zbytecne moc teply, takze jsem zespoda zdroje vyrobil 8cm otvor a narval tam dalsi arctic. Ted je to tichy a hlavne ucinny.
    AMD Opteron144 - Noctua NH-U12 pasiv | Gigabyte K8NSC-939 nF3 | 2x 512 MB DDR400 Mushkin | Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB + Thermaltake CL-G0003 | Hercules DigiFire 7.1 | Seagate Barracuda 7200.7 120GB | Seagate Barracuda 7200.8 250GB | CDROM NEC 24x | Lian Li PC-7A Plus | Enermax Liberty EL400AWT 400W | Samsung SyncMaster 730BF

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vymena vetracku v Chieftec 360W.
    Založil Funghost v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.11.2005, 10:00
  2. Vymena ventilatoru ve zdroji Chietec
    Založil V@sik v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 02.01.2005, 23:46
  3. Větrák ve zdroji Chieftec...
    Založil Frontier v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5