Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: reklamace desky u mironetu/og - vraceny penize

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní reklamace desky u mironetu/og - vraceny penize

v prosinci 2000 jsem koupil u mironetu desku asus a7v. nicmene z duvodu nejakych problemu ( konkretne spatny bios ) jsem ji v listopadu 2001 reklamoval a dostal novou desku asus a7v133 revize "1.05." ( a bez CD ). no vse bez problemu, az se vyskytl problem s casovacem ( deska nebyla schopna se sama zapnout v urcity cas ). tudiz jsem ji ted 4.8.2003 reklamoval. prvni for je v tom, ze nemam puvodni reklamacni list ( nicmene na poradni lince mironetu mi bylo sdeleno, ze to nevadi, ze maji zaznamy a tudiz mi to vezmou ). no tak mi to vzali do testovani a nekdy kolem 18.8. to poslali dodavateli. tusim ( ted presne nevim ) 27.8.2003 sem si po telefonicke vyzve dosel pro vyreklamovanou desku. nicmene byla revize "1.04" a s tou jistojiste nerozbehnu athlon xp. tak jsem ji odmitl prevzit a bylo mi receno, ze zhruba kolem 14 dnu bude trvat nez dostanou tu desku zpet. pak jsem tam volal +- kolem 14 dnu a este ji nemeli a ze pry pristi tyden ( to byl tento od 15.9. do 19.9. ) maji dovolenou a ze nejdriv ta deska bude v utery 23.9. jeste kdyz jsem se s tim manikem bavil tak mi rekl, ze napsal pozadavek na revizi "1.05"! Druhy for je v tom, ze nase pobocka mironetu prechazi pod Orange&Green...

takze tedy reklamace 4.8.2003, dnes je 21.9.2003. mam doklad o nynejsi reklamaci i kupni list na puvodni desku. pobocka mironetu se meni na og. co mam delat? mam tam zitra dojit a pozadovat vraceni penez?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Musis si uvedomit, ze jsi po zakony zaruce. Ale pokud Mironet nemel zadny reklamacni rad ve kterym by to bylo upraveno, tak penize chtit muzes.

Co se tejka zmeny. Pro tebe je partnerem mistni pobocka at uz se jmenuje jakkoli. Ale podle me bys moh uplne stejne reklamovat v jakykoliv jiny pobocce. Tohle bude stejne zajimavy, jak budou resit reklamace mezi sebou navzajem. Protoze od zakaznika to prevzit musej, ale pocitam ze dodavatel, coz je Mironet, jim bude delat maximalni problemy.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Musis si uvedomit, ze jsi po zakony zaruce. Ale pokud Mironet nemel zadny reklamacni rad ve kterym by to bylo upraveno, tak penize chtit muzes.

Co se tejka zmeny. Pro tebe je partnerem mistni pobocka at uz se jmenuje jakkoli. Ale podle me bys moh uplne stejne reklamovat v jakykoliv jiny pobocce. Tohle bude stejne zajimavy, jak budou resit reklamace mezi sebou navzajem. Protoze od zakaznika to prevzit musej, ale pocitam ze dodavatel, coz je Mironet, jim bude delat maximalni problemy.
    no prave ze po zaruce jeste nejsem. mironet poskytuje na desky asus 36 mesicu ( tzn. 3 roky ) no a kdyz sem dostal novou desku, tak samozrejme se zaruka prodlouzila opet na 3 roky...

nicmene me jde o to, jestli mam pravo tam zitra nabehnout a pozadovat vraceni penez....

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ty furt nechapes, precti si to znova ZAKONA zaruka byla v ty dobe 1/2 roku. Po ni si reklamacni podminky stanovuje prodejce v reklamacnim radu. Klidne si tam muze napsat, ze na penize nemas narok.

Vliv
    357

Standardní

Ty furt nechapes, precti si to znova ZAKONA zaruka byla v ty dobe 1/2 roku. Po ni si reklamacni podminky stanovuje prodejce v reklamacnim radu. Klidne si tam muze napsat, ze na penize nemas narok.
    ja te chapu, JENZE oni davaji na jednotlive komponenty vlastni zaruku a maji to napsane i v kupnim dokladu. tzn 36 mesicu a me nezajima jestli byla pul roku. oni mi to prodali se zarukou 36 mesicu. a do reklamacniho radu se mrknu...

Vliv
    357

Standardní

ted jsem koukal na reklamacni rad mironetu a nikde tam neni napsano, ze by po zakonne zaruce nemeli vratit penize...

Standardní

a meli ho tam v te dobe? ja je ted donutil vratit mi penize za dva a pul roku starou desku viz. thread o delicce...precti si paragrafy 502 odt. 2 a 622 odst. dva . v 502 se pise ze se muzete dohodnout na zaruce delsi coz se stalo viz. 36 mesicu a tim padem reci o nejake zakone zaruce padaji... a navic reklamacni podminky uvedene na fakture nejsou ze? na pobocce taky nevisely.. takze jakypak copak. bud nekompromisni, nastuduj si tech par paragrafu a chtej od nich penize tj. puvodni cenu v PLNE vysi... ja uspel vratili mi 6600,- REKLAMATOR

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal mokus
    a meli ho tam v te dobe? ja je ted donutil vratit mi penize za dva a pul roku starou desku viz. thread o delicce...precti si paragrafy 502 odt. 2 a 622 odst. dva . v 502 se pise ze se muzete dohodnout na zaruce delsi coz se stalo viz. 36 mesicu a tim padem reci o nejake zakone zaruce padaji... a navic reklamacni podminky uvedene na fakture nejsou ze? na pobocce taky nevisely.. takze jakypak copak. bud nekompromisni, nastuduj si tech par paragrafu a chtej od nich penize tj. puvodni cenu v PLNE vysi... ja uspel vratili mi 6600,- REKLAMATOR
    jo dik za info cihnu na to. no u me by to bylo 8990,-

Standardní

Hm, ja za moji dal taky 8500,- pred 1,5 rokem, a jeste je pul roku v zaruce, akorat nemuzu najit ten papir :/ ale kdybych ho nasel, tak by mohla nejakou nahodou ,,odejit"
    Intel DualCore E5300 2,6 GHz @ 4,42 GHz (340x13), 1.43V | Noctua NH-U12P | Asus P965 Deluxe | 8 GB DDR2 RAM 800 MHz Dualchannel - A-DATA Vitesta Extreme edition | Saphire ATI HD 5770 Vapor-X @ 930/1330 MHz | SDD OCZ Vertex 3 120GB | Asus DVD-RW | Fortron 550W | Fujitsu SL23T-1 LED 23" | Logitech S220 | Windows 7 Ultimate x64 CZ

Vliv
    357

Standardní

no jenze tady nejde o zadnou "umyslnou" vadu. nicmene jsem domluven s kamaradem, kterej se v obchode ( i kdyz jinem ) pohybuje a zitra tam zajdem s umyslem vraceni penez. tak mi drzte palce.

Standardní

Citace Původně odeslal Slayer(CZ)
    Hm, ja za moji dal taky 8500,- pred 1,5 rokem, a jeste je pul roku v zaruce, akorat nemuzu najit ten papir :/ ale kdybych ho nasel, tak by mohla nejakou nahodou ,,odejit"
    teoreticky pair neni nutnej. maš přece 2 svědky ? Nebo nemá ? Má to nějaký výrobní číslo ? Musej to mít v evidenci.. je to problém ale ne nepřekonatelnej...

Standardní

to muze, ale musi to byt součástí smlouvy a pokud by bylo , tak by to muselo být součástí tehdy uzavřené smlouvy, jelikož je uzavírána ústně.. tak by mu to musel prodavač sdělit.. samotné vyvěšení nepostačuje, protože není jasné na jaké případy se vztahuje apod.. behjt prodejce tak to písu i v dokladu o uzavření smlouvy-na účet.. myslím, že byot prodejce neustál.. teda pokud to někdo nekupoval přes net a neodklikl tam nějaké všeobecné žvásty, v zásadě nemám povinnost studovat co kde vysí ani mě to nijak nezavazuje pokud to nenís oučástí smlouvy... pokud to není na dokladu/účtu (což není samotnás mlouva- ta proběhla ústně) tak by prodejce nedokázal, ež to tak bylo.. zvlášť poud by měl kupující svědky...

Vliv
    357

Standardní

tak abyste byli v obraze. prisel jsem tam. on ze deska jeste neprisla. tak mu rikam a v jake je revizi. on ze "1.05" a ja rikam nicmene ja jsem mel "1.05." on ze to snad nevadi. tak mu rikam, ze muzu vzit zbozi stejne nebo lepsi nikoliv horsi ( a k tomu jsem dodal info o rozdilech a la Spec - timto dekuji ) no pak se ho tedy ptam jak to vidi s vracenim penez. on ze spatne. tak sem ho chvili masiroval a pak ze je ochoten pristoupit na to, ze mi da jinou desku. ja rikam ze desku si klidne vezmu ( samozrejme ne libovolnou ) ale ze stale trvam na vraceni penez. no pak tedy ze stejne to nejde, ze uz je to temer 3 roky. tak rikam ze na papire mam zaruku 36 mesicu a ze v jejich reklamacnim radu neni nic o nenavraceni penez nad standardni pulrocni zaruku. on tedy ze mam prijit zitra ( az prijde ta deska ) a ze to vyresime. no tak ja jsem rekl, ze tedy se poradim s kamaradem ( se kterym sem tam byl ) a sel jsem ven. tam sem zavolal na linku ochrany zakazniku firmy mironet ( dekuji slecne Rambouskove Tycove ), ktera po vyslyseni zakladnich informaci mi potvrdila, ze mam pravo vraceni penez. tudiz sem vlezl zpet a rikam mu, ze po porade s jejich pravnickou ( sic byvalou ) mam potvrzeno, ze mi musi vratit penize. no a to uz se nevzpiral...

byt to neni pro me ( a i pro nej ) prijemna zkusenost, nicmene...

abych nezapomel, dekuji i Jezevcovi za poradnu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3x stejna reklamace -> penize ?!?
    Založil ScanX v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.11.2004, 20:16
  2. reklamace ASUS desky
    Založil Neller v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 02.01.2004, 18:21
  3. Reklamace desky
    Založil Slayer(CZ) v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1