V blizkej dobe budem kupovat 120GB disk, ale neviem sa rozhodnut pre znacku. Rozhodne najdolezitejsim kriteriom je VYKON a potom samozrejme spolahlivost. Seagate teda pre jeho nizky vykon neberiem do uvahy. Momentalne mam WD 800JB a chcel by som mat 120 s minimalne rovnakym vykonom. Mojimi kandidatmi teda su WD120JB, maxtor 120 - ale chcel by som dvojplatnovy, a IBM/hitachi. O IBM tu bola nedavno taka kauza ze sa kazia, takze neviem ci uz teraz budu spolahlive. WD podla mna su spolahlive (mal som 8.4 a bola ok, ale zase 600AB sa mi pokazila, no znacke aj tak verim). Zaujimal by ma najma ten maxtor, ako zistim ci 120 maxtor bude mat 2 alebo 3 platne? Aky je vykon maxtora, aky IBM? Prosim poradte, hladal som na internete nejake benchmarky a priame porovnanie som nenasiel (ani na storagereview.net, inac je to dobra stranka, odporucam). Bol by som rad, keby mi odpovedal niekto, kto ma s danym diskom skusenosti. Samozrejme, za kazdu odpoved vdaka.
(inac tie skore v sandre - testoval som tri disky WD800JB, dva mali po 32000 (FAT32) a treti 36000, pricom ine testy boli uplne rovnake). A na zaver este taka zaujimava otazka. Rychlost kanalu ata ma byt limitovana najpomalsim zariadenim na kanale. Dalej ak chcem udma 66 a viac, treba 80 zilovy kabel. Ako je potom mozne, ze ked pripojim wd800jb ako secondary k mojej cdrom(udma33) na 40 zilovy kabel, tak ide na ATA 100? (otestovane sandrou, hdtach da rovnake grafy pre disk na primary aj pre ten na secondary kanale (ten co je pri cdrom)), ako je to mozne? Chipset mam nforce2.