Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: Zajímá vás jak opravdu hrají vaše repro ? Nechte je přeměřit

Standardní Zajímá vás jak opravdu hrají vaše repro ? Nechte je přeměřit

Pokud chcete nechat svůj reproduktor či reprosoustavu odborně přeměřit kontaktujte p. Huberta Mašína villa@iol.cz (Praha) s tím že vás to bude stát jen případnou přepravu a výsledky budou zveřejněny na http://www.reproduktory.wz.cz/

Měří se frekvenční, impedanční, impulsní a směrová charakteristika + spektrální doznívání v čase.

Standardní Re: Zajímá vás jak opravdu hrají vaše repro ? Nechte je přem

Citace Původně odeslal Vysta
    Pokud chcete nechat svůj reproduktor či reprosoustavu odborně přeměřit kontaktujte p. Huberta Mašína villa@iol.cz (Praha) s tím že vás to bude stát jen případnou přepravu a výsledky budou zveřejněny na http://www.reproduktory.wz.cz/

Měří se frekvenční, impedanční, impulsní a směrová charakteristika + spektrální doznívání v čase.
    To zní lákavě. Hlavně potom výsledné porovnání repráků, už se těším až si o tom přečtu
    PS: Praha je moc daleko
    ASUS A6T-AP017

Standardní Doprava...

Osobně (m. taška, v. auto), PDA, Pošta aj. ....

Standardní Re: Zajímá vás jak opravdu hrají vaše repro ? Nechte je přem

Citace Původně odeslal Fraj#r

To zní lákavě. Hlavně potom výsledné porovnání repráků, už se těším až si o tom přečtu
    PS: Praha je moc daleko
    Když bude každý jen čekat a nic nenechá přeměřit tak asi určitě ne.

Standardní Trochu jim to hapruje

Pokud se "náhodou" na http://www.reproduktory.wz.cz/ nedostanete vězte že "chyba není na vašem přijímači", nějak jim ten free host server pořád blbne, bohužel s tím nemůžu jako tvůrce daného webu nic dělat.

Standardní

to je pekna blbost moje repraky hraju urcite skvele,sak som si ich kupil a nepotrebujem nejake blbe meranie...
    btw ako tak pozeram na ten mini zoznam co tam bolo,tak by som urcite vyhral...
    hp pavilion zt3020

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    to je pekna blbost moje repraky hraju urcite skvele,sak som si ich kupil a nepotrebujem nejake blbe meranie...
    Neber to prosím osobně.
    Tvoje repráky hrají zcela jistě skvěle a radši je nenechávaj přeměřit aby jsi náhodou nezjistil jak technicky špatné v porovnáni s ostatnímy vlastně jsou, tato "služba" je totiž pro lidi kteří chtějí znát objektivní pravdu, ať ze zvědavosti (ověřit kvalitu), pro srovnání, nebo chtějí nějaké reproboxy stavět a potřebují zjistit kvality reproduktorů či pro jiné jako varování atd. ovšem pokud si někdo libuje ve zkreslení a parádní hrb kolem frekvence 3000Hz ho rajcuje nebo mu je úplně jedno jak to hraje a myslí si cosi ... nebo věří že právě jeho repro jsou skvělé a objektivnost ho nezajímá, nebo naprostu důvěřuje reklamě hovořící vždy v superlativech .... tak pro toho to není.

Web http://www.reproduktory.wz.cz vznikl primárně jako zroj materiálu pro diskuzi repro-kutilů hifistů apod. (hifi/PA) na dexonu http://www.dexon.cz/diskuze/diskuze.php

PS:Subjektivní vnímání kvalit zvuku se bere táke v potaz ovšem na tom se moc nedá stavět.

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

sorry ale me to prijde taky na hov.no

k cemu me to bude ze uvidim nejaky grafy, me bohate staci subjektivni poslech a navic se s tema kravama tahat po praze jen kvuli mereni se me fakt nechce

ucho rulezz (zvlast to moje )
    KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
    AMD Barton 2500+@2300MHz (209x11; 1,65V) Zalman 7000A AlCu Asus A7V880 VM 512 MB DDR 400 Mhz 5ns Microstar GeForce Ti 4200 64 MB 316/610 Hitachi 80 GB S-ATA Seagate Barracuda IV 60 GB Nec DVD+-RW 1300A Teac 524E 40x24x10 Creative Audigy Genius Home Theater 5.1 Wood Eurocase Bigtower 763 Moded Edimax 10Mb/s LAN Genius F-23 Leadtek Winfast TV 2000 XP Deluxe Samsung 172X Microsoft Intelimouse Optical Umax WK9000 klávesnice Fortron 350W 120 Fan Silent 14512 - 3D Mark 2001 (eště mu dám trošku pokouřit)

Standardní

Neber to prosím osobně.
    Tvoje repráky hrají zcela jistě skvěle a radši je nenechávaj přeměřit aby jsi náhodou nezjistil jak technicky špatné v porovnáni s ostatnímy vlastně jsou, tato "služba" je totiž pro lidi kteří chtějí znát objektivní pravdu, ať ze zvědavosti (ověřit kvalitu), pro srovnání, nebo chtějí nějaké reproboxy stavět a potřebují zjistit kvality reproduktorů či pro jiné jako varování atd. ovšem pokud si někdo libuje ve zkreslení a parádní hrb kolem frekvence 3000Hz ho rajcuje nebo mu je úplně jedno jak to hraje a myslí si cosi ... nebo věří že právě jeho repro jsou skvělé a objektivnost ho nezajímá, nebo naprostu důvěřuje reklamě hovořící vždy v superlativech .... tak pro toho to není.

Web http://www.reproduktory.wz.cz vznikl primárně jako zroj materiálu pro diskuzi repro-kutilů hifistů apod. (hifi/PA) na dexonu http://www.dexon.cz/diskuze/diskuze.php

PS:Subjektivní vnímání kvalit zvuku se bere táke v potaz ovšem na tom se moc nedá stavět.
    Ehm,aj p4 ma podla merani viac mhz a teoreticky vyssi vykon ako athlon...

Btw,ja davam jedine doraz na to ako repro hraje a ako sa to mne paci,mozes si tu pisat o merani a grafoch a ja neviem co...ale myslim si ze je to blbost.
    Ak ta to zaujima,mozes si najst parametre reprakov...mam na stereo Audio Physic Yara (stlpy) a na domace kino set od Sonus Faber (Concerto,Concertino)...samozrejme kable (mne vyhovujuce) Oehlbach.Vobec sa nebojim ze by si nameral nieco zle a aj keby tak mi to zili netrha,lebo ked som to kupoval tak mi to hralo najlepsie v dannej cene...

V Aute mam Focal a Magnat - tam mi na tom tak nezalezi...
    hp pavilion zt3020

Standardní

To co jsi napsal muze napsat jen BLB. .

Standardní

Podcenujes ma...
    V tomto odvetvy sa pohybujem uz dost dlho a potrpim si na kvalitu a na 100% som si isty ze meranim si repraky nevyberes...

Je fakt, ze v elektrotechnike sa vyznam malo,ale pocuvat viem,mam dobry sluch...pocujem aj rozdiel v napajacich kabloch k zosiku.

Tie repraky co mam som si vybral podla sluchu,nikdy pred tym som ich nevidel,nepocul ani som o nich necital.
    Sonus Faber mam z Italy - a o niekolko mesiacov boly model Concerto vyhlasene ako referencne na testy...

Tak isto Yara - kamos s predajne ma zavolal nech si to vypocujem.To boli prve repraky co som pocul,ktore hrali lepsie ako Concerto a boli za rozumnu cenu!
    Za cca mesiac vyhrali test v niekolkych casakoch.
    hp pavilion zt3020

Standardní

Jiste. Myslis si ze vyrobce tech reproduktoru je nemeril? Meril a urcite ne jednou. Ty jak pises jsi uzivatel s dobrym sluchem. Mas pravdu namerena charakteristika neni vse ale kazdopadne je to dobry predpoklad. Pro lidi kteri se zrovna netopi v prachach a kuchti si repro sami to urcite neni spatna vec. Jen skoda ze je to z Jeseniku tak daleko. Nastesti merici masinku mame ve skole tak si to jak ty rikas blbe meranie... udelam tam.

Uz jsi zamachroval doufam ze jsi rad.

Standardní

No vidis kazdy ma nazor,machrovat urcite nepotrebujem,nemam s cim...
    hp pavilion zt3020

Standardní Nová sekce

Na http://www.reproduktory.wz.cz/ byla vytvořena nová sekce TEORIE & PRAXE

Jste vítáni

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

2All: Tak abych se taky vyjádřil: Jje jistě dobré vědět, jakými parametry vaš měnič nebo celá soustava disponuje, ale jak ti Vysto tady lidi říkaly, že je to na hovno, že stačí jen poslech, tak taky mají z části pravdu. To jak muzika vyzní, mají na svědomí vyzářené harmonické složky signálu. Podle toho kolikátá harmoncká složka je dominantní, tak ta hudba má svoji barvu, jaká harmonická složka bude dominantní, tak na tom se podílí jak měnič, tak zesilovač(ten z větší části). u zesilovače to změříš jednoduše, ale reproduktoru už hůř(ba možná vůbec).

Tady na foru jsou lidi jako já spíš vzácný, mluvím o lidech, ktřeí dokážou ocenit co tu nabízíš, ostatní se spíš zajímají o celkový zvuk a kupují povětšinou komplet systémy(Creative, Genius, Logitech apod.) a tam má cenu se bavit spíš o zesilovačích.

takže jen tak dál
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    2All: Tak abych se taky vyjádřil: Jje jistě dobré vědět, jakými parametry vaš měnič nebo celá soustava disponuje, ale jak ti Vysto tady lidi říkaly, že je to na ***o, že stačí jen poslech, tak taky mají z části pravdu. To jak muzika vyzní, mají na svědomí vyzářené harmonické složky signálu. Podle toho kolikátá harmoncká složka je dominantní, tak ta hudba má svoji barvu, jaká harmonická složka bude dominantní, tak na tom se podílí jak měnič, tak zesilovač(ten z větší části). u zesilovače to změříš jednoduše, ale reproduktoru už hůř(ba možná vůbec).

Tady na foru jsou lidi jako já spíš vzácný, mluvím o lidech, ktřeí dokážou ocenit co tu nabízíš, ostatní se spíš zajímají o celkový zvuk a kupují povětšinou komplet systémy(Creative, Genius, Logitech apod.) a tam má cenu se bavit spíš o zesilovačích.

takže jen tak dál
    Ja take nikde netvrdim ze je to pro kazdeho, je to nabidka pro lidi ktere dana vec zajima, a pokud vim tak mereni je jedina univerzalni vec pro srovnavani ruznych vyrobku - subjektivne kazdy vnima jinak tak proto (mimo jine) existuje mereni (viz. hadky ktere repro jsou lepsi), ze mereni neodhali urcite vlastnosti je vec teorie,praxe-->zavedeni novych metod mereni(treba zrovna pro mereni spektralni balance o ktere mluvis kterazto je u reproduktoru opravdu zaludna vec - reproduktor podle ruzneho signalu ruzne rezonuje (tzv. vlastni kmity ) atd.

Standardní

Určitě je to dobrá věc. Pro snoby ovšem ne, protože Sonus Faber nepotřebuje měřit, byl změřen a jeho parametry reprodukovány už tisíckrát. Každý by měl být trochu soudný a necpat se se svými moudry tam, kde je mimo mísu. Nabídka je určena těm, kteří koupili, nebo si postavili reprobedny a nemají jistotu, že nastavení výhybek a konstrukce ozvučnice je v pořádku. Naměřené výsledky pak mohou pomoci třeba při akustické úpravě poslechové místnosti.

Svoje reprobedny bych si rád dal proměřit, jenže jsou vybetonované a mají obsah 150 l. A nejsem ani z Prahy...

Standardní

pocujem aj rozdiel v napajacich kabloch k zosiku.
    .
    Ted jsem je vymenil a poznal jsem taky rozdil 0,75mm->2mmˇ2
    No jo 18V 16A to uz neco potrebuje

Standardní

Vůbec nejde o výkon, který kabely prochází, abyste poznali rozdíl mezi dvoulinkou s izolací PVC a třeba kabelem 4x4 CSSS. Je propastný, ať už v prostoru nebo v rozlišení a čistotě vyšších středů. A kde jsou Van den Hully a další? Přitom pro pokojový poslech stačí příkon do beden kolem 5 W. Těch 16 A může téct do beden při ozvučování menšího stadionu.

Standardní

Hmm
    Ale to je autozesilovac na 14,4V a ten si tech 16A veme )
    Kazdopadne to neni jen na domaci poslech ale i na chaty.
    5W ti na TVMka s citlivosti 86dB moc nepostaci.

Standardní

To jsou věci, kterými jsem se zabýval v letech 1995-97. Mám všechna čísla Stereo&video, od jeho vzniku asi do roku 2001, HiFi totéž. Prostudovbal jsem kdeco, sjezdil všechny výstavy ještě v roce 2000. Nejméně čtyři roky už používám kabely Shark Musical Dream pro středy a výšky a 4x4 CSSS pro basový repro, protože nic lepšího v rozumné ceně jsem nenašel. K mému zesilovači a reproduktorům to docela jde. (Pioneer A400+homemade soustavy s Visatonem řady HighEnd).

Standardní Napajeci kabely

TO Vysta? nebo nekdo znalej podminek v http://www.reproduktory.wz.cz/
    Zajimalo by me jak vypada mistnost, ve ktery probiha mereni. Jestli je to mrtva komora, nebo aspon nejakej pokus o mrtvou komoru. Kdyby to byla klasicka kancelar/pokoj, tak je asi skoda plejtvat benzinem a casem, protoze vysledky by mohly bejt uplne nesmyslny.

TO Jagoro
    Nehci moc rejpat, ale mozna si nepochopil, ze zscs pise o NAPAJECICH kabelech a ne o SIGNALOVEJCH kabelech, a to je trochu rozdil . Jestli porad rozdil nevidis, tak NAPAJECI kabel se zapojuje do elektrickeho rozvodu 220V-240V (vetsinou zasuvka na zdi), ne do reprosoustav .
    Zacal s tim uz Mikhaill vetou "pocujem aj rozdiel v napajacich kabloch k zosiku". Je par zpusobu, jak si to vysvetlit:
    a) pise "v elektrotechnike sa vyznam malo", tak si mozna splet NAPAJECI a SIGNALOVY kabely
    b) dela si srandu
    c) je pomatenej
    d) je to netopyr/upir/audiofilak, kterej "slysi i travu rust"

http://www.reproduktory.wz.cz/ je super projekt. Chtel bych tam nechat vomerit svoji vybavicku, ale nejdriv tak za mesic az dva, neni cas . Mereni frekvencni charakteristiky analyzatorem Bruel & Kjaer sem provadel uz doma, ale bylo to primo v mym pokoji, takze sou to mozna totalni nesmysly. Navic to nebylo s vykonem 1W ve vzdalenosti 1m, ale bylo to nahodnym vykonem (stejnym po celou dobu mereni) ve vzdalenosti priblizne 1m. Nastesti pro zakladni predstavu staci relativni hodnoty. Kdyby mel nekdo zajem, tak sem muzu hodit vysledek (graf, hodnoty, nebo oboje).
    CPU: Barton 3200+, MB: GigaByte GA-7NNXP, GC: Club3D X800XT, MEM: 2xOCZ 512MB 433 CL2 EL, PSU: Suntek 520W

Standardní

Prober se! Nereagoval jsem na příspěvek o napájecích kabelech k autozesilovači, ale na odkaz na stránku, rozebírající reprokabely.

Standardní

Tak promin, omlovam se. Ale z tohodle prisevku http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=336893#336893 mi to tak neprislo.
    CPU: Barton 3200+, MB: GigaByte GA-7NNXP, GC: Club3D X800XT, MEM: 2xOCZ 512MB 433 CL2 EL, PSU: Suntek 520W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. FAQ - čtěte než se zeptáte.
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 05:25
  4. Jaká je vaše nejvyšší frekvence AGP a jak se to projevilo?
    Založil Erda v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 09.06.2003, 22:42
  5. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 09:04

Pravidla přispívání