Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Jak zvětšit primary partition aneb jak prijit o vsechna data

Standardní Jak zvětšit primary partition aneb jak prijit o vsechna data

Ahoj mam 40 GB Barracudu rozdelenou na dva oddily, cecko Primary partiton s WinME ma 1498,2 MB a zbytek decko Logical se hrama a vsim ostatnim. Casto mi system vyhazuje hlasku ze je na cecku malo mista. Proto bych mi tam nejake volne z decka rad prihodil. PartitionMagic Pro 7.0 mi odmita Redistribute Free Space, na Resize partitions si netroufam (prece jen, mam tam system), tak jsem chtel poprosit o nejaky rozumny postup nez udelam nejakou kravinu. Diky moc.
    Acer Aspire 1662WLMi, P4 3 GHz, 512 RAM, 60 GB HDD, ATI Radeon 9700 64 RAM, DVD-RW Pioneer DVR-K13RA, WLAN, WinXP

Standardní

zazálohuj data a směle do toho...nic lepšího než PM neseženeš...

Standardní

Takze se to samozrejme podelalo. Ten proces zacal, ale v dosovskem modu vytuhl. Takze jsem restartoval, a dostal se maximalne do nouzoveho rezimu windows. V nem je se decko zjevuje jako neformatovane. Velikosti jsou jako na zacatku. Podarilo se mi pres spousteci disketu nakopirovat instalacky PM 7.0 a NU 2003 a instalovat je v nouzovem rezimu, ale oba opet hlasi decko jako neformatovane. PM ma za velikosti napsane "PqRP", je to takovy zluty obdelnik uvnitr svetle modreho, jedine mozne operace jsou Delete/Format/Info. Kazdem budu velmi vdecny za jakoukoliv radu. Malem me trefil slak. Vsecka data za nejakych 5 let jsou v tahu. Co jsem zalohoval byly jen nejaka data z cecka (na decko samozrejme), protoze disk v ramci mam plny, vypalovacku nemam, a na Zip se vlece prd. Prosim piste, zatim budu hledat na netu firmy na renovaci dat.
    Acer Aspire 1662WLMi, P4 3 GHz, 512 RAM, 60 GB HDD, ATI Radeon 9700 64 RAM, DVD-RW Pioneer DVR-K13RA, WLAN, WinXP

Standardní

Zatim to proveruju utilitou GetDataBack, bude to trvat nejakych 10 hodin. Blbe je ze hlasi ze disk ma jen 8 GB (a ma mit 40), nicmene partition D ma tech svych 36 nebo kolik. Nektere clustery jsou pry poskozene.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

njn .. ked sa cosi ma po.sr.at ... ja som to uz robil a kopec ludi co poznam tiez a vzdy to bolo ok ...
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

Ten GDB nasel celou strukturu disku, ale primo v adresarich nebylo nic. A navic chtel license number. Tak jsem stahl R-studio, ktere mi toho naslo strasne hodne, vlastne obnovil na jiny disk (ktery jsem musel koupit) 98% toho co tam bylo puvodne + smazane veci (tak pul roku stare), bohuzel to co vytvoril neni uplne koser. 60% mp3 je nepouzitelnych - bud nejdou vubec prehrat, nebo maji pomichany obsah, to plati i o par filmech, nejede obraz jen hudba z mp3 (a naopak v nekterych mp3 je zvuk z filmu). Nema nekdo napad jak udelat aby to ten software nemichal? Nez sezenu license number pro ten GDB tak zkusim jeste Power and Lost Data od PowerQuestu a Easy Recovery a uvidim.

Standardní

PM8 nikdy nevytuhne !!! sice se třeba tváří, že je tam 8 hodin stejné procento dokončení, ale nikdy nerestartovat při průběhu takovéhle obzvláště drastické operace !!! myslim, že z toho už nic lepšího nedostaneš, vzhledem k tomu, co se s tim diskem dělo...

Standardní

JJ, PM nereštartovať !!!. Stalo sa mi to tiež (zväčšovanie Cčka z Dčka -> RESET) Cčko ostalo OK, Dčko v ťahu (32 GB). Spravil to prográmek od PowerQuest - PTEDIT.EXE (inštaluje sa spolu s PM . Tam si naedituješ aký file system je na danej zmazanej partition (disk má vlastne údaje ešte fyzicky nahrané, PM upravuje FAT, MBR). Najhoršie je, že to bolo treba spraviť ešte pred EASY RECOVERY a podobnými.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Nasel jsem to ale jsou tam dva - jeden 32bit pro winy a jeden pro DOS. Asi mam pouzit ten pro DOS, ze? Co se tam vsecko nastavuje a jak? Je opravdu vsecko ztraceno kdyz uz jsem ten disk projel pod Easy recovery apod., kdyz k u tehle programu pisou ze na tom disku samotnem (poskozenem) nic nemeni?

Standardní

Tady ma nekdo vlastne stejny problem: http://www.experts-exchange.com/Oper..._20468713.html Takze to mam udelat podle tohohle navodu? Nebudu s tim diskem nic delat dokud sem nekdo neco nenapise...

Standardní

Citace Původně odeslal DesertEagle27
    Tady ma nekdo vlastne stejny problem: http://www.experts-exchange.com/Oper..._20468713.html Takze to mam udelat podle tohohle navodu? Nebudu s tim diskem nic delat dokud sem nekdo neco nenapise...
    asi ano, nic lepšího asi nevymyslíš. pokud jsou tam opravdu cenná data, tak si sežeň ještě jeden stejně velký disk a než budeš cokoliv opravovat, tak pomocí norton ghosta udělej bitovou kopii na ten druhý nový disk, abys mohl v případě, že něco zvoráš, začít znova od začátku. záleží ale na tom, jak důležitá ta data pro tebe jsou...

Standardní

Fungovalo to - disk vypada uplne stejne jako predtim - na druhou stranu jsou nektere soubory poskozene a sprehazene (tak jako ty ktere jsem obnovil pomoci R-studia). Teoreticky by to mel spravit nejaky ScanDisk nebo Disk Doctor, ne? Z Norton Disk Doctora mam ale trosku strach, jednou jsem ho poustel na zdravem pocitaci a vadila mu rozdilna velikost a velikost na disku a opravil to tak, ze mi ty filmy "upravil" ze 700 MB na 32 kB . Takze vas vsechny prosim reknete jakou utilitou to mam opravit abych o ta dat neprisel (nemam si udelat img toho disku kdyby to fakt nejaky scandisk smazal? Ten Ghost neni soucast NU? Nenasel jsem ho tam). Moc dekuji iPoK Xpertovi za to ze mi dal tip na ten ptedit, bez neho bych na to urcite neprisel. A propos, ten druhy disk uz mam od pondelka - z neho ted spoustim system a na neho jsem obnovoval soubory

Standardní

Zkousel jsem testovat PartitionMagicem "Check for errors" vyhodi chybu 993 - files are open. Mam spustit systemovou utilitu - pro XP CHKDISK. Kdyz ho spustim, spravi neco nebo to spis domrvi? A jak probiha v PM "Bad Sector Retest"? Taky nevratne zmeny? Ta bitova kopie se mi moc delat nechce - ten novy disk mam rozdeleny jinak a znovu Resize partition se mi opravdu, ale opravdu delat nechce. Kdyz udelam tu komprimovanou img, tak to asi bude naprd, ze? Ozvete se prosim, porad cekam na radu a s kompem nemuzu skoro nic delat.

Standardní

těžko radit, jestli do chkdsk domrví nebo opraví...resize plných partitions a následný reset v průběhu operace asi tak to nejhorší, co tě mohlo potkat...
    bitová kopie neznamená, že musíš mít stejně velký prázdný disk !!! znamená to to, že Norton Ghost nezálohuje jen soubory na disku, ale dělá kompletní image disku přesně tak, jak na tom disku ty data jsou...bere ten disk jako oblast dat, ne jako jednotlivé soubory. a ten image se dá zkomprimovat, takže tolik nezabírá.
    bad sector retest ti nepomůže, ale ani nic nezkazí.
    jestli to jsou ntfs partitions, tak si přečti ten odkaz, co jsem dal nahoře, opravdu to pomáhá tu bitovou kopii bych ale pro jistotu předtím udělal - fakt záleží, jak důležitá data tam máš.

Standardní

Fajn, udelam tu bitovku, dik. Je to FAT32. Ona ta data zas tak dulezita nejsou - to hlavni co jsem chtel - postu a skolni veci - vypadaji vcelku kvalitne, zbytek me trochu mrzi, tzn. hromada mp3, nektere jsem hledal docela dlouho. Jsem ted ale klidnejsi, protoze v patek jsem se dozvedel ze dostanu opet koleje s netem, takze neni zas tak velky problem to stahnout znova.

Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal DE27
    Takze se to samozrejme podelalo. Ten proces zacal, ale v dosovskem modu vytuhl. Takze jsem restartoval, a dostal se maximalne do nouzoveho rezimu windows.
    fatální chyby byla v tom, že ten PM7 nevytuhl....ale že si restartoval!! PM dokáže pracovyt bez jediného hlásku několik desítek minut či hodit(záleží na disku). Vím o čem mluvím...
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Standardní

No diky, ale jednak to tu uz napsali dva lidi, a jednak mi to uz nepomuze.

Standardní

Blba otazka - ale radsi se zeptam - delal jsem ten image, ale nikde v celem tom procesu nebylo ani slovo
    o nejake bitove kopii. Udelal jsem image z cele partition, tak doufam ze je to to same. Kompresi jsem nastavil na "Fast". Co me prekvapilo je ze udelal 16 souboru, cekal jsem jeden . Takze, udelal jsem neco spatne?

Standardní

Blba otazka - ale radsi se zeptam - delal jsem ten image, ale nikde v celem tom procesu nebylo ani slovo
    o nejake bitove kopii. Udelal jsem image z cele partition, tak doufam ze je to to same. Kompresi jsem nastavil na "Fast". Co me prekvapilo je ze udelal 16 souboru, cekal jsem jeden . Takze, udelal jsem neco spatne?
    jaký norton ghost máš jaká je velikost image

Standardní

Norton Ghost 2003, velikost img je cca 31 GB. Navic se mi stala divna vec - zkousel jsem nejake filmy z puvodni partition - vzdycky je okopiruju na zdravy disk a zkousim jestli jedou, nechci na ten disk nic zapisovat (ale mam strach ze uz se stalo - ty otravne Thumbs soubory z XP uz jsou skoro vsude). Na puvodni partition chybi mi tam jeden film (Akira) - myslel jsem, ze jsem misto kopirovat dal vyjmout, ale kdyz jsem se dival na volne misto, je jen 330 MB (film ma 700), takze by me zajimalo, co se stalo? Ty ruzne recovery programy ho nasly. Zkousel jsem Norton Disk doctora, partition magic bad sector retest a scandisk (ten jediny nasel nejake chybne casove jmenovky), a vsechny hlasi disk OK.

Standardní

Par z tehle veci jsem zkousel, psal jsem to nahore, a najdou vsechno, ale hodne z toho poskozene.
    Divne je, ze NDD ktery je primo na te partition začne opravovat DOS Boot Record, ale nedokonci to, protoze proste nemuze (proc, to nenapise). V DOS modu nejde spustit, protoze pry zabira moc pameti (takove kydy!), a pak mam jeste jednoho na partition ktera nebyla poskozena a ten zas nenajde zadnou chybu.
    Jeste mam dotaz k postupu pri tom obnovovani z img, mam tu puvodni partition nejak vymazat/formatovat/prepsat?

Standardní

Par z tehle veci jsem zkousel, psal jsem to nahore, a najdou vsechno, ale hodne z toho poskozene.
    Divne je, ze NDD ktery je primo na te partition začne opravovat DOS Boot Record, ale nedokonci to, protoze proste nemuze (proc, to nenapise). V DOS modu nejde spustit, protoze pry zabira moc pameti (takove kydy!), a pak mam jeste jednoho na partition ktera nebyla poskozena a ten zas nenajde zadnou chybu.
    Jeste mam dotaz k postupu pri tom obnovovani z img, mam tu puvodni partition nejak vymazat/formatovat/prepsat?
    já se ani nedivim, že to najdou poškozený...
    scandisk ani diskdoctor ti v tomhle nepomůžou, protože ty jenom kontrolujou, jestli to co je napsaný ve fat je i skutečně na disku. oni nemají jak poznat, že ta fat je zmršená tim partition magicem takže nemaj potuchy o tom, že celá tvoje fat je snůžka nesmyslů...bohužel to asi neví ani žádnej recovery soft...
    asi bych se na to vybodnul...z toho ty data nedostaneš
    k té obnově partition - imho norton ghost umí si tu partition před obnovou naformátovat sám...

Standardní

Jo uz na to prdim, diky vsem za rady, moc jste mi pomohli, cusbus.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání