Když v úvodu napíšu, že mi základní desku Gigabyte KT600F poškodila samotná skříň, tak si asi budete ťukat na čelo ...... ale je tomu tak ....

Jistě všichni znáte ty zasouvací záslepky (lišty) které zakrývají otvory v nevyužitých pozicích karet. Dřív se to šroubovalo, dnes jen tak zacvakne .... a tady se to stalo .....

Nad AGP portem, resp. nad otvorem pro grafiku je ještě jeden (první z hora) otvor ..... po dokončení montáže jsem pozastrkoval záslepky a začal dělat instalaci .... po cca půl hodině slyším z komplu "cink" a kompl vytuhl a stichl .....(zrovna jsem formátoval disk) .....

..... koukám jako blázen ..... na grafické kartě leží ona plechová záslepka. Vyskočila z první pozice a přistála rovnou na ní .... je pozinkovaná, takže jistě všichni chápete co následovalo - okamžitý zkrat. Zprvu jsem si myslel, že je v PRCINĚ Radeon 9600 (překvapilo mě, že nee) ..... po půl hodině testování jsem zjistil, že jediné co na desce nefunguje, je AGP port (s PCI VGA jede systém normálně) ...... ulevilo se mi, páč deska je sotva za poloviční cenu toho Radeonu .......

..... měl jsem dokonce štěstí, vyměnili mi celou desku za novou ještě druhý den, ovšem tuto story jsem jim samozřejmě nevyprávěl .....

TAKŽE POZOR NA TY ZPROPADENÝ ZÁSLEPKY ......

Pořád jsem dumal, kam tento post dát, jelikož je hlavní hrdinkou deska, tak je to tady ....