Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: podtekani bufferu

Junior Member
    Vliv
    254

Standardní podtekani bufferu

Mam vypalovacku Pioneer 108
    Pokud palim v Neru 8x,tak mi hodne casto podteka buffer,tak cca 10x za jedno vypalovani,celkem nahodne,nekdy to vypali 10%,nekdy 2% a potom najednou vidim a buffer prazdnej,vypalka prerusi,HDD zamaka,nacte a pali dal,nastesti navaze v pohode,ale vypalovani trva trebas 12 minut
    Pokud palim v Alcoholu,tak je to vsechno uplne krasny,zadnej problem s bufferem,proste pohoda.Update firmwaru nepomohl.Problem je v tom,ze vyrobce na svych strankach uvadi doporucena media,ktera se v CR tezko shaneji,ale zkousel jsem i Verbatim a Imation,ktere jsou podle me dost kvalitni a porad to dela to same
    Pokud palim 4x tak je vse ok i v Neru.Mam XP SP2,nejnovejsi ovladace nForce,jo a HDD je SATA Hitachi.Jinak celej komp mi bezi bez jakychkoli problemu,vsechno je uplne ok,jen v tom Neru mi to dela takovyhle blbosti
    Mam Nero 6.6.0.0.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    359

Standardní

nebezi ta mechanika v pio modu? mas dobre nainstalovane ovladace k desce? nevim sice, jaky mas nf chipset, ale vetsina z nich ma sata radic pripojeny pres pci ( tzn vyssi vytizeni sbernice ), takze i to muze zpusobovat problem.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Mám stejnou vypalovačku a nic takového se mi nikdy nestalo. NERO mám v6.6.0.1 a pálím většinou na Verbatimy 8x, nebo na 8x pálím rychlostí 12x. Zkontroluj jak píše Misha ten Pio mod, měl bys tam mít režim Ultra DMA-4 a vypalovačku na 80žilovém kabelu.
    Další možnost je onen SP2, už jsem se s tím i setkal, ale u jiné vypalovačky a nakonec pomohlo pouze znovu nainstalovat nový OS, všechny drivery od desky, potom SP2.
    Ještě můžeš zkusit vypalovačku ve správci zařízení odebrat, restartovat OS a nechat ji znovu najít.

Standardní

A nepletes si to s tim, ze pali od 6x (DVD) Z-CLV (zonove), tzn. ze pred vyjetim na vyssi rychlost se jakoby zastavi a po male pauze vyjede na tu vyssi rychlost. Ja kdyz palim 8x (mam sice Asus 1604, ale to je to same), tak zacne na 6x a po cca 10% procentech celeho procesu vyjede na 8x. Kdyz tak si dej do Nera at ti ukazuje momenstalni (ne planovanou) rychlost.
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Standardní

To ale nijak nesouvisí s bufferem. Když vypalovačka přechází na jinou rychlost, tak přestane z bufferu odebírat data a vypalovat, takže neklesá buffer ale rychlost. U upravenýho NERA (přes registry) uvidíš právě krátkodobý pokles rychlosti a potom se rychlost zvedne.

Standardní

A je to buffer v mechanice nebo buffer v programu? Pravdepodobne mas prilis fragmentovany disk na to, aby to udrzelo tech cca 10MB/s konstatni rychlosti. Zkus si ho zvetsit, ja pouzivam na paleni 128MB pametovy buffer a nepodtika to ani na brutalne fragmentovane FATce.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    To ale nijak nesouvisí s bufferem. Když vypalovačka přechází na jinou rychlost, tak přestane z bufferu odebírat data a vypalovat, takže neklesá buffer ale rychlost. U upravenýho NERA (přes registry) uvidíš právě krátkodobý pokles rychlosti a potom se rychlost zvedne.
    chces rict, ze se buffer nevyprazdni?

Junior Member
    Vliv
    254

Standardní

jj,80 zilovej kabel mam,na piu opravdu nejede.Jenom me napada,mam ji na stejnym radici jako Plextora 116,ale mam ji na masteru,mohlo by to vadit?Napred mi spadne buffer v programu az na 0% a potom i v mechanice,tam jenom na 10%,potom maka chvilku HDD a pomalu dostane zase buffer v programu na 100% a potom vyleze i v mechanice z5 na nejakejch cca 97-100% a pali se dal.Zkusim zvetsit bufer u Nera,je mi ale divny,ze kdyz palim v Alcoholu,tak je to vsechno naprosto v pohode,v Neru ten buffer lita sem tam
    desku mam Abit NF7-S a ovladace nejnovejsi,jak rikam,vsechno ostatni slape jak hodinky,jenom to vypalovani v Neru,takze chybu bych hledal bud v mechanice,nebo nekde v Neru
    je fakt,ze kdyz jsem mel Nero 6.3.x tak tam mi to pri podteceni bufferu uz spadlo,tzn. vypalovani skoncilo a pomohl jen tvrdej restart,ted mam Nero 6.6.0.0 a tam kdyz ten buffer podtece,tak vypalka pocka a jede znova,takze to aspon vypali

Standardní

To Shox: To jsme si nerozuměli, nebo řekněme, že jsem to špatně napsal
    Citace Původně odeslal Icar
    Pokud palim v Neru 8x,tak mi hodne casto podteka buffer,tak cca 10x za jedno vypalovani,celkem nahodne,nekdy to vypali 10%,nekdy 2% a potom najednou vidim a buffer prazdnej
    Když pálíš 12x, tak se ti hladina bufferu (míněn ten u vypalovačky, ne vyrovnávací paměť) během vypalování sníží 2x zhruba na 10%. Poprvé když přechází z rychlosti 4x (6x) na 8x a podruhé z 8x na 12x a netrvá to ani 1 sekundu. Určitě by se mu to nemělo stávat 10x za pálení a dlouhodobě prázdnej buffer, kor, pokud páli z images na hdd.
    Možná by mohl napsat, jak se chová ten pamětovej.

//Edit: aha, on to napsal, nevšiml jsem si ..... takže mu padne i paměťovej, to znamená, že dojde někde k přerušení toku dat z hdd a to poměrně dlouhému. Zkusil bych napřed přeinstalovat NERO na nejnovější verzi a možná se taky zaměřil na ten SATA disk, tady by mohl být problém. Jestli máš možnost dát do počítače PATA disk a tenhle SATA odstavit, zkus to.

Standardní

Citace Původně odeslal Icar
    jj,80 zilovej kabel mam,na piu opravdu nejede.Jenom me napada,mam ji na stejnym radici jako Plextora 116,ale mam ji na masteru,mohlo by to vadit?Napred mi spadne buffer v programu az na 0% a potom i v mechanice,tam jenom na 10%,potom maka chvilku HDD a pomalu dostane zase buffer v programu na 100% a potom vyleze i v mechanice z5 na nejakejch cca 97-100% a pali se dal.Zkusim zvetsit bufer u Nera,je mi ale divny,ze kdyz palim v Alcoholu,tak je to vsechno naprosto v pohode,v Neru ten buffer lita sem tam
    desku mam Abit NF7-S a ovladace nejnovejsi,jak rikam,vsechno ostatni slape jak hodinky,jenom to vypalovani v Neru,takze chybu bych hledal bud v mechanice,nebo nekde v Neru
    je fakt,ze kdyz jsem mel Nero 6.3.x tak tam mi to pri podteceni bufferu uz spadlo,tzn. vypalovani skoncilo a pomohl jen tvrdej restart,ted mam Nero 6.6.0.0 a tam kdyz ten buffer podtece,tak vypalka pocka a jede znova,takze to aspon vypali
    Asi jak pises, tak to vypada na problem s Nerem (dat tam nejnovejsi). Jinak nekdy minuly tyden vysel novy FW 1.18. To jsem toho sveho Asuse predelal na Pioneera, prece jenom to Asusu nejaky tyden trva, nez vydaji vlastni FW.

Standardní

Citace Původně odeslal Shox
    Asi jak pises, tak to vypada na problem s Nerem (dat tam nejnovejsi). Jinak nekdy minuly tyden vysel novy FW 1.18. To jsem toho sveho Asuse predelal na Pioneera, prece jenom to Asusu nejaky tyden trva, nez vydaji vlastni FW.
    ASUS DRW-1604P jsi předělal na Pioneera? Jakým firmwarem?

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    Citace Původně odeslal Shox
    ASUS DRW-1604P jsi předělal na Pioneera? Jakým firmwarem?
    Na FW 1.18
    http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-...08_FW118EU.EXE

tady je navod (je to vratna vec, takze to jde predelat zpet)
    http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=30679&highlight=

jinak tu jsou patchnute FW (region free, rip 12x atd.)
    http://flashman.rpc1.org/Firmware/PI...-108/STANDARD/
    http://pioneerdvd.rpc1.org/

Junior Member
    Vliv
    254

Standardní

jj,FW jsem mel predtim 1.14 a flashnul jsem na 1.18,to probehlo v poho
    zkusim defragmentovat HDD a zvetsit buffer u Nera,mam dojem,ze Nero je muj hlavni problem,jak rikam,v Alcoholu vsechny virtualy naprosto v pohode vypaleny

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání