Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 46

Téma: Imation × Multidisc

Standardní Imation × Multidisc

Zdravím,
    zajímalo by mě jestli jsou lepší CD s vrstvou Plasmon (např. Multidisc 48x) nebo CMC Magnetics (Imation 48x, Verbatim DL 48x). Jaké máte zkušenosti?

Standardní Re: Imation × Multidisc

Citace Původně odeslal vitosek
    Zdravím,
    zajímalo by mě jestli jsou lepší CD s vrstvou Plasmon (např. Multidisc 48x) nebo CMC Magnetics (Imation 48x, Verbatim DL 48x). Jaké máte zkušenosti?
    Multishity každopádně NEBRAT. Horší CD jsou snad jen NoName. Multishity mají obrovské problémy při čtení (vlastní zkušenost), taky se mi několikrát sloupla horní vrstva (ta co jde u noname dolů jako po másle).
    Doporučuju Platinum a Verbatim.
    ASUS A6T-AP017

Standardní re:

Multidisk - nebrat!!!!!!!!!! to je jasny... druhy nejvetsi SHITy co jsem kdy mel v ruce. Zastanc reknou, ze jsou OK...ale ja mam proste s nima spatnou zkusenost - k mediim se chovam myslim velmi solidne,ale tyhle bud jdou blbe cist nebo po nejake dobe se odlupuji ci uhnivaji od kraju

Vyrobcem je Eximpo a doted si pamatuji na cdr.cz vysel test medii a hle nejelepsi Multidisk - no kdo koukal poradne, tak zjistil - bodejt ne,kdyz test provadela firma Eximpo!

Imation - vyrobce je v 99% CMC magnetic Corporation - s temahle mediama jsem byl vzdy spokojen a dodnes mi dobre slouzi - ale musim priznat, ze nejaci useri hlasily spatnou citelnost a hlavne snizovani rychlosti cteni...proste jim blbly

Verbatim - ty ted zhruba jednou ve 3 vyrobcich. Jednak je to Veratim (Mitsubischi Chem. Corp) - to je dle meho DRUHY nejlepsi vyrobce na media - ty jsou OK (max. nekdo hlasi, ze nejde na ty AZA smazit - povetsiou vypalkou)...mam je hezky dlouho a sou pohodovy

Pak jsou Verbatim (CMC corporation) - tak to jsou nejvetsi SHITY co jsem kdy mel v ruce - schodou okolnosti jsem mel 24x i 48x - voboje nejvetsi SHITy - musel jsem na nej jet max. 4x a i tak na testech chybovost jako svine...sem nevidel - to, ze Imation CMC sou OK a tyhle Verbatimky ne prisuzuji jine vyrbni hale - jinak si to neumim vysvetlit - prodavaji se ve slimech a povrch je bily, obal pak modry a zeleny pruh s napisem tusim Extra protection surface (pro zajemce to mam nekde naskenovany)

Pak jsou Verbatim (Taiyo Yuden Company Ltd.) - no a TY jsou samosebou nejlepsi media jaky kdy mohly byt ..... zajimave je to, ze jsou k nerozeznani s tema SHITama CMC - no, jen clovek,ale koukne zespoda na medium znalec TY zajasa ...... ty vrele doporucuji mam je doma a opet me vyrobce TY nesklamal...

Takze z tveho vybru bych se nebal Imatinu a Verbousu (Mitsu nebo TY)...jinak na Platinia bacha (vetsinou jsou OK,ale u konce media mivaji chyby)...dobry a na vysoke urovni jsou media SKY (vyrobce SKY media) - a jsou jedny z nejhezcich co jsem videl

Standardní

Citace Původně odeslal Toydolls
    Multidisk - nebrat!!!!!!!!!! to je jasny... druhy nejvetsi SHITy co jsem kdy mel v ruce. Zastanc reknou, ze jsou OK...ale ja mam proste s nima spatnou zkusenost - k mediim se chovam myslim velmi solidne,ale tyhle bud jdou blbe cist nebo po nejake dobe se odlupuji ci uhnivaji od kraju

Vyrobcem je Eximpo a doted si pamatuji na cdr.cz vysel test medii a hle nejelepsi Multidisk - no kdo koukal poradne, tak zjistil - bodejt ne,kdyz test provadela firma Eximpo!

Imation - vyrobce je v 99% CMC magnetic Corporation - s temahle mediama jsem byl vzdy spokojen a dodnes mi dobre slouzi - ale musim priznat, ze nejaci useri hlasily spatnou citelnost a hlavne snizovani rychlosti cteni...proste jim blbly

Verbatim - ty ted zhruba jednou ve 3 vyrobcich. Jednak je to Veratim (Mitsubischi Chem. Corp) - to je dle meho DRUHY nejlepsi vyrobce na media - ty jsou OK (max. nekdo hlasi, ze nejde na ty AZA smazit - povetsiou vypalkou)...mam je hezky dlouho a sou pohodovy

Pak jsou Verbatim (CMC corporation) - tak to jsou nejvetsi SHITY co jsem kdy mel v ruce - schodou okolnosti jsem mel 24x i 48x - voboje nejvetsi SHITy - musel jsem na nej jet max. 4x a i tak na testech chybovost jako svine...sem nevidel - to, ze Imation CMC sou OK a tyhle Verbatimky ne prisuzuji jine vyrbni hale - jinak si to neumim vysvetlit - prodavaji se ve slimech a povrch je bily, obal pak modry a zeleny pruh s napisem tusim Extra protection surface (pro zajemce to mam nekde naskenovany)

Pak jsou Verbatim (Taiyo Yuden Company Ltd.) - no a TY jsou samosebou nejlepsi media jaky kdy mohly byt ..... zajimave je to, ze jsou k nerozeznani s tema SHITama CMC - no, jen clovek,ale koukne zespoda na medium znalec TY zajasa ...... ty vrele doporucuji mam je doma a opet me vyrobce TY nesklamal...

Takze z tveho vybru bych se nebal Imatinu a Verbousu (Mitsu nebo TY)...jinak na Platinia bacha (vetsinou jsou OK,ale u konce media mivaji chyby)...dobry a na vysoke urovni jsou media SKY (vyrobce SKY media) - a jsou jedny z nejhezcich co jsem videl
    Media SKY mám dvě napálený od kámoše, nevím jak a načem je pálil, ale můj Teac je čte pomalu
    Platinum sem vypálil už OBROVSKÝ množství a bez jakýhkoli problémů. Dřiv měli takovou zežloutlou barvu (tuším do rychlost 8x) teď jsou na 100% nejlepší média který jsem kdy měl v pálírně.
    Od nedávna mají na obalu "Médium č. 1" podle nezávislého testu německého časopisu Chip.
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Media SKY mám dvě napálený od kámoše, nevím jak a načem je pálil, ale můj Teac je čte pomalu
    Platinum sem vypálil už OBROVSKÝ množství a bez jakýhkoli problémů. Dřiv měli takovou zežloutlou barvu (tuším do rychlost 8x) teď jsou na 100% nejlepší média který jsem kdy měl v pálírně.
    Od nedávna mají na obalu "Médium č. 1" podle nezávislého testu německého časopisu Chip.
    JJ - to sem taky jednou neco takovyho ohledne tech SKY slysel od kamose - nakonec to bylo tak na 1/2 - jednak to jel na Lite-ONu coz byla chyba a jednak asi mel jeste blbou varku pac pak zjistil, ze od stredu je to medium jakoby popraskane ....

Ja jsem testoval 40x a byly vpohode, pak myslim byly jeste 52x a taky OK....

Platinum - zalezi na ATIPu - jinak je to tezka vec

Standardní Re: re:

Citace Původně odeslal Toydolls

Já ne že bych byl zastáncem Multidisců, ale zatím mi ani jeden neodešel. Teď už je ale chvíli nekupuju a ani se k tomu nechystám. Horší zkušenosti mám právě s Imation s vrstvou CMC Magnetics. Každé druhé takové CD zkolabovalo při vypalování na udané rychlosti média. Takže ty raději taky už neberu. Asi se přeorientuju na Verbatim DL+ nebo prubnu ty Platinum...

Standardní

pridam se k nazoru multidisk nebrat mozna jen z nutnosti ale ani to snad ne ta vrchni vrstva se hrozne loupe a dela to bordel tak jsem opet presel na verbouse a pohodka
    velká bedna pod stolem s C2D a ATi....

Standardní

>Pak jsou Verbatim (Taiyo Yuden Company Ltd.) - no a TY jsou >samosebou nejlepsi media jaky kdy mohly byt ..... zajimave je to, ze >jsou k nerozeznani s tema SHITama CMC - no, jen clovek,ale koukne >zespoda na medium znalec TY zajasa ...... ty vrele doporucuji mam je >doma a opet me vyrobce TY nesklamal...

Tak...jak to ten znalec dela, ze to pozna? ) Udelejte ze me taky znalce. dik.
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

Standardní

Citace Původně odeslal Huncut
    >Pak jsou Verbatim (Taiyo Yuden Company Ltd.) - no a TY jsou >samosebou nejlepsi media jaky kdy mohly byt ..... zajimave je to, ze >jsou k nerozeznani s tema SHITama CMC - no, jen clovek,ale koukne >zespoda na medium znalec TY zajasa ...... ty vrele doporucuji mam je >doma a opet me vyrobce TY nesklamal...

Tak...jak to ten znalec dela, ze to pozna? ) Udelejte ze me taky znalce. dik.
    No vzdyt je to jednoduche - za
    1. Vrstva CMC je desne svetla a kdyz na ni neco smahnes, tak to pomalu neni jakovy "videt"
    2. Vrstva TY je takova jasne zelenkava a kdyz neco smahnes je to videt krasne

Za dalsi staci dat medium do mechaniky co cte ATIP media a vyrobce mas hned, dalsi moznost je kouknout k okraji CD - a dle cisla poznat,pac TY se vyznacuji urcityma seriema

No a v neposledni rade Wrapuch
    http://taiyoyuden.wrapuch.net/TY.htm

Standardní

Dikes
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

Standardní

Tohle tema me docela zajima, nevite kde by se dalo sehnat jeste vice informaci o vyrobcich medii a kvalitach? Dikes

Standardní

Citace Původně odeslal Huncut
    Tohle tema me docela zajima, nevite kde by se dalo sehnat jeste vice informaci o vyrobcich medii a kvalitach? Dikes
    Podívej se na cdr.cz mají tam databázi médií, rozebírají mechaniky(slovně)....
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Jak poznám normálně v obchodě Verbatimy s TY? Obyčejné datalife jsou obvykle CMC Magnetics a DL+ jsou přece s AZO ne?

Standardní

Poznas jedine tak, ze otevres obal a mrknes na nej zespoda. Podle obalu se to poznat neda. U nekterych Verbatimu muzes najit pod stejnym obalem tri ruzne vyrobce.
    Takze radsi kup nejake CD kde to poznas i podle obalu (napsano made in japan nebo TY). Napriklad se tedka prodavaj Emgetony s TY, vydel sem je v Elektrocity. Ale stojej kolem 20,-

Standardní

Jak poznám normálně v obchodě Verbatimy s TY? Obyčejné datalife jsou obvykle CMC Magnetics a DL+ jsou přece s AZO ne?
    Ber klidne DL+, vyrobcem je Mitsubischi a poznas je podle toho DL+ ), klidne muzes brat tyhle protoze posledni dobou i WIFT a to je jeden z nejvetsich znalcu unzava ze sou kvalitou stejny, mozna lepsi nez TY

Verbatimy s TY podle toho co sem slysel se obcas nachazej mezi obycejnejma DL ale to abys mel stesti ze tam zrovna nebude CMC nebo neco jinyho, zkratka do DL verbartim cpe to co se mu hodi ale u pluska je to nekolik let porad stejnej vyrobce

Standardní

Kamos si tedka koupil nove klasicke DL a de to nejaky Moser Baer India a moc kvalitni mi tedy neprisly Ale jinak se tam da najit i TY.

Standardní

Jo na tyhle indicky placky sem kdysi narazil jako blank, staly 9 kc, a celkem usly, do doby nez jdno kamos stracil do veze a vyndal ho tak ze pulka vrstvy byla dokonale srolovana do prostred, neco takovyho sem nikdy predtim nevidel, fakt haluz od ty doby mi zadnej blank nesmi do domu, proto nemam rad ani blankovy TY, proste kdyz to CD nema nahore ochranou vrstvu tak ho nemam rad, sice s CDama nezachazim jako prase, myslim ze se knim chovam slusne ale staci pak aby to cd blbe spadlo a k cemu mi je super dobra zaznamova vrstva, kdyz se mi odre vrsek a muzu to vyhodit, takze si radsi priplatim a koupim za 15,40,-Verbatim DL+ rulezz

Standardní par poznamek

takze...ohledne otazky IMATION x MULTIDISC,tak tady bych jednoznacne volil MULTIDISC,prodava se ted snad s nakou tou bilou ochrannou vrstvou a hlavne nezloutne jako IMATION,to je jeden z nejvetsich shitu,uz i na spouste zahranicnich serverech si na ne nekdo stezoval.za mesic ti IMATION dokonale zezloutne a brutalne se mu zhorsuje citelnost...pak zacne uhnivat a pak uz mas smulu.Pokud ale nekomu jde o kvalitu,tak nevim,rpc se shani po mediich typu IMATION nebo MULTIDISC.Jediny media,ktery povazuju za OPRAVDU KVALITNI,jsou Taiyo Yuden a vsechny VERBATIMY s AZO vrstvou.
    pak se tu nekdo ptal na nejaky stranky o problematice CDR...takze hodne kvalitni forum je na www.cdrlabs.com

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Standardní Re: Imation × Multidisc

Zdravím,
    Používal jsem oboje (ve větším množství) a Imation je určitě lepší....

Standardní

ony totiz ty media multidisc se od sebe dost kvalitativne lisi.jsou serie,ktery jsou OK (vydrzely uz par let pouzivani) a taky jsou serie,co se za par mesicu zacnou loupat a zloutnout.naproti tomu CMC zloutnou vsechnybyla o tom nedavno diskuze na cdrlabs.com,ze CMC jsou spatny

Senior Member
    Vliv
    305

Standardní

Imation ani Multidisky bych nebral - pár Imation jsem dostal a šednou na okrajích (něco v nich asi není ok) a multidisky mi už nějaký odešly. Používám pouze TDK:
    TDK Speed-X 48 x- výrobce TDK Co., ftalocyanin.
    TDK Metallic 48 x - výrobce Ritek, cyanin.
    Občas beru i Plextory 48 x - výrobce Taiyo Yuden.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Standardní

Já jsem TDK přestal používat před 2 rokama, protože:
    90% špatných CD byly TDK
    10% špatných CD byly Verbatim.

Na Invexu 2001 jsem koupil 40 CD Multidisk, 1 z těchto CD používám skoro
    každý den a nemám problém, ostatní jsem už rozdal.
    Na Invexu 2002 jsem koupil 40 CD Multidisk, všechny OK jedou do teď.
    Mám jeden Multidisk myslím z 99, a jede pořád dobře.

Od Verbatimek se držím dál, ale občas nějaké koupím (Špatné zkušenosti)
    Imation si občas koupím, ale žádné problémy jsem neměl.
    NoName nekupuju, dřív ano, ale pak jsem narazil na strašné šmejdy a 50% CD letělo z okna.
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    283

Standardní

Nevim jak vam, ale me se neosvedcilo kupovat drahy cdecka, protoze to nema ani smysl. Ja kdyz si neco smahnu, tak to chvilku pouzivam a pak to hodim do boxu naCD a uz to nevezmu do ruky.. Ja teda kupuju Verbatim - Ty nejhorsi shity ve slimech - 11,90 a pak nekdy koupim Samsungy Premium - 13,50 a nikdy jsem ve sve NEC - 7800A nemel s nema zadnej problem.. Jinak Imationy vam sami od sebe nezezloutnou.. Moje nejstarsi imation je neco pres 2 roky a je porad jako novy.. Me vzdycky zezloutnou, kdyz je necham delsi dobu na slunicku.. Coz ovsem delaji i Verbatimy..
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

Tak musim pridat taky svuj nazor.
    1. Za nejkvalitnejsi media povazuju Taiyo Yudeny, tedka mam na zkousku objednane Plaxtory 48x, tak uvidime. Dlouhou dobu jsem pouzival TDK 16x-24x co tam byly TY, potom co tam zacali davat shity Riteky jsem od TDK utekl... Jinak s TY no problem, vsechno na 100% citelny, zadne C2 chyby, povrch drzi.
    2. Verbatimy AZO pouzivam uz od dvourychlostnich, od te doby mely sice par spatnych serii, ale vesmes OK, mam jich nekolik stovek a az na par (palene v shitacke Mitsumce 4x) mne jdou precist vsechny. Celkem si pochvaluju Crystal vsrstvu, perfektne se na ni pise a zda se celkem odolna vuci skrabancum.
    3. Mel jsem jeste par CMC medii, ted spindl Verbatim EPS 48x asi z Irske tovarny CMC, ty byly bez problemu, ale nektere kusy ze spindlu mely divny potisk...
    4. nejake shity - Multidiscy, Prodiscy, Memorex atd. takove zlute - fuj, jsou flekate, ztraceji barvivo a nejde z nich skoro cist.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LG GSA-4120B + IMATION 8x (DVD+R) Made in Taiwan
    Založil VikX v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 26.07.2005, 16:00
  2. VELKÝ PROBLÉM S LG 4040B A MULTIDISC DVD-R 1-4x
    Založil Jolinar v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 12.08.2004, 15:52
  3. Imation DVD-r a toshiba dvd-writer
    Založil lele007 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 23:38
  4. Teac CD-W540e vs Multidisc CD-R 90(790mb)
    Založil Bukyn v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 26.05.2003, 15:09
  5. Media MultiDisc
    Založil MrAndrew v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 04.01.2003, 11:28

Pravidla přispívání