Prosím o názory. Koupil jsem tuto desku, předtím jsem měl starou známou MSI KT133A. O co jde....
Na staré desce, včetně všech dalších desek (modem, SB live, TV tuner a grafka) byla funkčnost sestavy ve WIN XP vinikající z hlediska přehrávání filmů DivX a MP3. To znamená, žádná zadrhávání..
Po osazaní nové desky GB 7VAXP-A Ultra stejnýma komponentama (kromě CPU a MEM, ty jsou DDR) se na systému WinXP při přehrávání filmů DivX jak s MP3 či AC3 zvukem, zvuk jakoby zasekne a několikkrát zopakuje jeden toń jakoby z kulometu.
Nejprve jsem si myslel, že to děla řadič RAID na desce (když jsem Bootoval zněho), tak jsem disky přehodil na klasickou IDE kšandu a RAID vypnul. Situace se malinko zlepšila, ale zvuk občas, ne pravidelně dělá to samé. Zajímavé je, že jsem to ve hrách nezaznamenal. Jen když přehrávám film. Občas se stane, že mi jakýkoliv přehrávač nakopne XPčka tak, že se zasekne a XPčka posléze aplikaci schodí dolů a obrazovka vlítne do rozlišení 640x480 s 4 barvami. Po restartu je vše OK.
Třeba to bude řešit nový BIOS, popřípadě nevé VIA drivery, ale vše mám nejnovější co se dá postahovat a dělá to to sámé.
Člověk by řekl, že přechod z Durona 800Mhz na Atholon XP 2200+ bude co do síly PC výhodou, až na ty zvukový problémy.
Zkoušel jsem i vzájemně kombinovat karty ve slotech, avšak žádně zlepšení se nekonalo. Jesltli za to může čipset KT400A. Mimochodem zkoušel jsem i integrovanou zvukovku ALC650 a kulometná palba se ozívala taky.
Zkuste něco poradit.....předem dík a popřípadě se omlovám za chyby, jsem děsně nasranej...