Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Můžu s R9100 dívat se současně na TV i monitor?

Standardní Můžu s R9100 dívat se současně na TV i monitor?

Ahoj. Chci se zeptat. dyž budu mít R9100, budu moci při sledování filmu koukat na monitor a zároveň TV výstup. Bude se přehrávat ten film současně na obou zařízeních? Jaký je vůbec obecně na ATI kartách tv-out, prý je perfektní.

Standardní Re: Můžu s R9100 dívat se současně na TV i monitor?

Citace Původně odeslal sybolinek
    Ahoj. Chci se zeptat. dyž budu mít R9100, budu moci při sledování filmu koukat na monitor a zároveň TV výstup. Bude se přehrávat ten film současně na obou zařízeních? Jaký je vůbec obecně na ATI kartách tv-out, prý je perfektní.
    TV-OUT je super ale sucasne to nepojde - nema dva RAM DACy
    Laptop Home: Asus G73JH (Intel Core i7-720M, 8GB RAM, 2x500GB@7200rpm), 17.3" Glossy FullHD powered by ATI Mobility Radeon HD 5870 1GBAKG K-66 • Logitech MX518 •
    Laptop Mobile: Sony VGN-P11Z (Intel Atom Z520, 2GB RAM, 60GB HDD), 8.9" Glossy 1600x768 • built-in 3G UMTS/HDSPA/EDGE/GPRS • hmotnost: 638g

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní Re: Můžu s R9100 dívat se současně na TV i monitor?

Citace Původně odeslal Quillin
    TV-OUT je super ale sucasne to nepojde - nema dva RAM DACy
    Blbost, pojde to, len proste nemozes mat na TV-OUT nieco ine ako na monitore.
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

Standardní

Mě nejde o to, abych na každém zařízení měl jiný obraz. Jde mi o to, aby na obou obrazovkách byl ten samý obraz. To jsem chtěl vědět. Třeba, když jsem měl MSI G4 TI4200, tak třeba hry se zobrazovali na obou obrazovkách, ale DivX filmy, apod se vždy zobrazili jen na monitoru a na televizi bylo v okně přehrávače (WM9, BS Player) jen černo a film tam nešel.

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

Tak todle budes mit stejny,aspon u filmu se mi nepovedlo rozjet na TV i monitoru...
    jede na monitoru a Tv cerno nebo opacne...
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Standardní

ano jde to, stačí když v ATI ovládacích panelech nastavíš tu televizi do modu Clone...je to ten pravý čtvereček vedle toho, kterým nastavuješ Primární display...hned vedle toho obrázku obrazovky...vzhledem k tomu že mám televizi za zády tak se mi to hodí jen takhle...asi sotva si rozšířím plochu když na ni nevidím...
    ten Clone mode znamená že NESMÍŠ nastavit pro tu televizi ROZŠÍŘENÍ PLOCHY, které je u nastavování rozlišení apod... !
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

samozrejme ze to ide
    daj si v ati control panel v polozke overlay clone mode options
    tam si prepni na theatre a mas pohodu
    v hocijakom okne ked spustis film na monitore tak sa ti bude zobrazovat fullscreen na tv a mozes zaroven pozerat aj na monitore aj na tv
    alebo ked chces tak si das na tv film a na monitore budes robit nieco ine a na pozadi ti pojde film

zarucene to takto funguje u mna
    problemom je len to ze theatre mode ma problemy s titulkami resp. s ich zobrazovanim tak musis mat este nejaky program na externe titulky a pojde to
    Modrý delfín
    |Epox 8K5A2+ |AMD Athlon XP AGOIA 1600+@166x10|Chieftec BlueDragon + |Enermax EG465AX-VE FMA |Sapphire Radeon 9100 64MB passive |Apacer 333 CL 2.5 512 MB RAM|Maxtor DiaMaxPlus 9 80 GB 8 MB Cache|Seagate Barracuda V 80 GB|DVD Toshiba SD-M 1612 |DVD-RW LG 4163B A101 |SB Audigy FireWire |Aver TV| |17" Fujitsu-Siemens 1024x768@100Hz Net: |RoburNet| Web: www.mepoforum.sk - Fórum pre medzinárodnú politiku

Standardní

Citace Původně odeslal vuaras
    samozrejme ze to ide
    daj si v ati control panel v polozke overlay clone mode options
    tam si prepni na theatre a mas pohodu
    v hocijakom okne ked spustis film na monitore tak sa ti bude zobrazovat fullscreen na tv a mozes zaroven pozerat aj na monitore aj na tv
    alebo ked chces tak si das na tv film a na monitore budes robit nieco ine a na pozadi ti pojde film

zarucene to takto funguje u mna
    problemom je len to ze theatre mode ma problemy s titulkami resp. s ich zobrazovanim tak musis mat este nejaky program na externe titulky a pojde to
    me to take jede v pohode V nastaveni ovladacu dam:Prekryvani->moznosti rezimu klonu->a zaskrtnuty mam DIVADLO/STEJNY JAKO ZDROJOVY OBRAZ/4:3(standartni TV)

s timto nastavenim bezi na TV na cele obrazovce film z PC i s titulkama no problem a pritom pracuju na PC,aniz bych musel soucasne koukat na film(ten je proste dole v liste a nijak me nerozptyluje)
    Full GAS...

Standardní

Jde to jednak pomocí theatre mode, jak už tady bylo řečeno, jednak tak, že se v "režimu klonu" obě zařízení (monitor i tvout) nastaví jako primární. Akorát pak frekvence monitoru spadne na 50Hz, ale to je prej problém jednoho ramdacu. Na sledování filmu to vůbec nevadí a nenastává problém s titulka jako u theatre mode. Theatre mode zase umožňuje na tv pustit film a na monitoru dělat něco jinýho.
    Když už opravdu nevíš jak dál, přečti si návod! Né vždy to ale pomůže!
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250
    Nikon D70, Sigma 10-20, Nikkor 18-70, Nikkor 50/1.8, Nikon SB-600, IR filter

Standardní

Nie je to problem jedneho ramdacu. Ja mam Black Manli Radeon a v pohode ide mat nieco ine na TV a nieco ine na monitore. Ale s timi 50Hz je to tak ze film sa prehrava priamo do vystupu na grafike a to je na primarnom ramdacu. Takze ak mas nastaveny monitor na primarny a TV na sekundareny tak ti to pojde na monitore a na TV bude cierny obraz a opacne. Ak chces mat obraz na obaoch tak musi byt na TV aj monitor na primarnom a tym padom pojde na najnizsej frekvencii oboch zariadeni (50Hz TV).
    Staci si to prepinat v ovladacich paneloch/minitory..
    Ja mam nastavene stale Monitor-primarny, TV-sekundarny a ked pozeram film na TV tak Monitor-sekundarny/primarny (podla toho co robim) a TV primarny.
    Ziadne problemy s titulkami ani s nicim inym.
    Athlon XP 1600+@1800Mhz AGOIA
    Radeon 8500le

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

Mne to bezi ale video nesmie byt minimalizovane, potom sa minimalizuje aj na TV.S mDVD mi nefachcia na TV titulky co stym, iny program pouzivat nechcem.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

Citace Původně odeslal Marek
    Mne to bezi ale video nesmie byt minimalizovane, potom sa minimalizuje aj na TV.S mDVD mi nefachcia na TV titulky co stym, iny program pouzivat nechcem.
    Problemy s overlayem, na prehravaci si nastav generovani titulku do overlaye (nepouzivej mod 2). Melo by to fachat

Member
    Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal Marek
    Ono je to jak s kterým přehrávačem. U WinDVD to jde minimalizovat a na sekundární TV to běží v pohodě, u microDVD a RadLightu jsem na to ještě nepřišel - ale ani jsem se tím moc nezabýval. (buď se dívám na film nebo dělám s PC - zároveň ne)

Na titulky jsem nedávno začal používat VobSub. Po počáteční nedůvěře se mi zatím zdá perfektní. V klidu udělá titulky na TV i když je sekundární. A největší výhoda je v tom, že když titulky moc zvětším a ty jsou moc dlouhé, tak neutečou mimo obrazovku a ten program je automaticky rozděluje pod sebe (bomba ).
    Vyzkoušej to, za to nic nedáš. Odinstalovat to můžeš kdykoliv.
    Under rekonstruction....

Standardní To stejne na 9200

Tak mam uplne stejny problem. Mam Radeon 9200 a pustit film na monitoru i na TV soucasne nejde. Zkusil jsem vsechno, ale na TV se zobrazuje jenom cerny pruh. A to i v pripade zapnuteho theater modu. Mam vsechny ovladace ty nejnovejsi fungujici.

Takze otazka:
    Aby mohl byt film promitany na TV i monitoru soucasne, musi mit karta dva RAMDACy? (Nemluvim o moznosti oboji jako primarni display, coz prehodi zobrazovaci frekvenci na TV i monitoru na 50 Hz, coz muj LCD nezvlada, takze mi na monitoru zmizi obraz uplne.)

Jaka karta ATI Radeon u nas prodavana ty dva RAMDACy ma, aby to slo zobrazovat v poradku?

Standardní

Mě nejde o to, abych na každém zařízení měl jiný obraz. Jde mi o to, aby na obou obrazovkách byl ten samý obraz. To jsem chtěl vědět. Třeba, když jsem měl MSI G4 TI4200, tak třeba hry se zobrazovali na obou obrazovkách, ale DivX filmy, apod se vždy zobrazili jen na monitoru a na televizi bylo v okně přehrávače (WM9, BS Player) jen černo a film tam nešel.
    Ja si myslim ze kdyz jsi prehravani overlaye na televizi nerozchodil v Detonatorech na Ti4200, kde je to celkem jednoduchy ( a funguje to perfektne i s BSPlayerem) tak na ATI a Catalystama to bude pro tebe jeste vetsi problem. (nemyslim to zle, chce to proste trochu zkusenosti, ktery se spatne ziskavaj)

Zkus si stahnout nejnovejsi BSPlayer nejnovejsi Catalysty a zkus si pohrat s kartou Overlay v ovladacicha eventulne s kartou "Video" v BSPlayeru.

Nejlepsi by asi bylo si pozvat primo nekoho kdo by ti to rozchodil.

Tahle feature fungovala i na GF2 s jednim RAMDACEM, jediny omezeni bylo ze na televizi i na monitoru muselo bejt naprosto stejny rozliseni, frekvence a obraz. Jak jsou na tom eventuelni jedno RAMDACovy Radeony nevim.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

Zjistuju, ze je to slozitejsi. Vsechno asi zalezi na SW prehravaci, kterej pouzivate.

Nejdriv jsem to zkousel zapojit normalne. Dva displaye - monitor a TV.

Kdyz dam oba jako primarni, tak prestane jet obraz na LCD monitoru, protoze to 50 Hz neumi a pri obou monitorech jako primarnich ATI prepne obnovovaci frekvenci na monitoru na 50 Hz.

Kdyz dam TV jako sekundarni, tak at nastavim overlay mode jakkoliv (theater mode, both the same, standard), film jede jenom na monitoru. Na TV pri filmu obraz plochy zmizi, roztahne se na celou obrazovku jako u sirokouhlyho filmu, je videt i ten sirokouhlej pruh, ale v nem neni bohuzel nic.

Standardní

Citace Původně odeslal Sasa
    Tahle feature fungovala i na GF2 s jednim RAMDACEM, jediny omezeni bylo ze na televizi i na monitoru muselo bejt naprosto stejny rozliseni, frekvence a obraz. Jak jsou na tom eventuelni jedno RAMDACovy Radeony nevim.
    To je prave ten problem - musela by byt na obou stejna frekvence. A frekvenci 50 Hz moje analogovy LCD neumi.

Standardní

A aby to bylo slozitejsi, pri nastaveni Monitor jako primarni a TV jako sekundarni a zapnutym Theater (full screen) rezimu:

Kdyz pustim film s Winampem 3.0, jede film v okne na monitoru a na TV se to roztahne na celou TV, ale je to cely cerny.

Kdyz pustim film s BS Playerem, jede film v obou oknech, ale obe okna jsou maly, takze kdyz chci, aby to bylo roztazeny na celou TV, musim to roztahnout na celej monitor

Standardní

Ja pouzivam klasicky WM Player 9
    a kodek G-400
    ten je na titulky
    na monitore mi to ide aj minimalizovane (teda pisem vo worde)
    a na TV fullscreen a este aj s titulkami
    kodek sa spusta automaticky so spustenim filmu
    a ak sa subor , v ktorom su titulky vola rovnako ako film a je v rovnakom adresari
    tak staci len spustit film a o ostatne sa uz postara perhravac a kodek
    a to uz je maximalne user friendly
    kedze to vedia potom spustit aj zeny ktore vedia len zapnut pocitac
    Modrý delfín
    |Epox 8K5A2+ |AMD Athlon XP AGOIA 1600+@166x10|Chieftec BlueDragon + |Enermax EG465AX-VE FMA |Sapphire Radeon 9100 64MB passive |Apacer 333 CL 2.5 512 MB RAM|Maxtor DiaMaxPlus 9 80 GB 8 MB Cache|Seagate Barracuda V 80 GB|DVD Toshiba SD-M 1612 |DVD-RW LG 4163B A101 |SB Audigy FireWire |Aver TV| |17" Fujitsu-Siemens 1024x768@100Hz Net: |RoburNet| Web: www.mepoforum.sk - Fórum pre medzinárodnú politiku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50

Pravidla přispívání