Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: [VisualC++]Resource Editor

Standardní [VisualC++]Resource Editor

Ahoj.
    Mám problém. Ve Visual C++ (6.0) chci udělat jednoduchou aplikaci (jedna se mi jen o pochopeni). Jen prázdnej formulář a na něm třeba jedno tlačítko toť vše. Takže vytvořím Resource tam dialog umístím tlačítko..(vše to je v projektu)... do toho souboru kde mám umístěno WinMain dám #include "resource.h" a jak pak pokračovat dál?? Neexistuje nějákej objekt jak se přistupuje k tomu resoucu Nebo jak se to realizuje abych zobrazil po spuštění ten formulář. A přiřadil čudlíku nějákou funkci?? Popř jak vytvořím nějáký events (Programuju spíš v Delphi a C++ Builderu a tam to je vizuální od začátku. Ale chtěl bych se naučit i ve Visual C++) pomozte prosím

Standardní Re: [VisualC++]Resource Editor

Citace Původně odeslal Jurman
    Ahoj.
    Mám problém. Ve Visual C++ (6.0) chci udělat jednoduchou aplikaci (jedna se mi jen o pochopeni). Jen prázdnej formulář a na něm třeba jedno tlačítko toť vše. Takže vytvořím Resource tam dialog umístím tlačítko..(vše to je v projektu)... do toho souboru kde mám umístěno WinMain dám #include "resource.h" a jak pak pokračovat dál?? Neexistuje nějákej objekt jak se přistupuje k tomu resoucu Nebo jak se to realizuje abych zobrazil po spuštění ten formulář. A přiřadil čudlíku nějákou funkci?? Popř jak vytvořím nějáký events (Programuju spíš v Delphi a C++ Builderu a tam to je vizuální od začátku. Ale chtěl bych se naučit i ve Visual C++) pomozte prosím
    nerucim ze to poviem presne lebo som dlho nemal VS pustene ... ale tusim pomocou CTRL+W sa spusti class wizard kde sa daju nastavit akcie na vsetky eventy

Standardní

Nemohl by to někdo něják více rozvést?.. To CTRL+W je podle mě to samý co pravý tlačítko a ClassWizard .. Ale jakmile to udělám a zkompiluju hlásí že chybí hlavičkouvý soubor nazev_resource.h přitom nic atkového se nikde nevytváří (tvoří se pouze RC jesli jsem to pochopil).. Představoval bych si že kdyby měl někdo trošku času že by to sem napsal (něják srozumitelně jak založit tu třídu) a pak hlavně kde seženu ten nazev_resource.h když to nikde negeneruje...

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

ja ted nemam msvsc++ nainstalovane ale kdyz das tvorit novej projekt muzes si tam vybrat ze chces tvorit aplikaci jen s formulare a pak se ti to vlevo jak jsou class a source objevi kdesi proste uvidis form a natahas tam tlacitka a tak. pripadne si otevri nejakou ukazku co tam dali
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

jj to jsem tam taky viděl...
    Jenže problém je v tom že když vygeneruješ MFC aplikaci tak to sice používá Resource Editor a je to takový zjednodušení WinAPI.. Ale pak zas už nemůžeš mít nad vším kontolu jako když si to píšeš sám (např chybí uplně Main (WinMain), která se tam generuje dodatečně a další věci).. Pokud dáš jen novou aplikaci a jednoduchej příklad tak tam je první okno WinAPI a druhý pomocé ResourceEditoru .. Ale to okno ResourceEditoru je napsaný jako "API" tzn nemá vlastní třídu a jen odchytáváš zprávy a to se mi moc nelíbí.. Ale by tam měli prostě jen příklad Resource + vlastní třída to tam nenajdeš...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Editor pre AC3
    Založil Woody v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.01.2005, 19:16
  2. HTML editor, kde???
    Založil Exter v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 07.01.2004, 20:56
  3. free Pdf editor
    Založil Krupa v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6