Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: nejde mi flashnout bios v desce soltek 75frn2-l

Standardní nejde mi flashnout bios v desce soltek 75frn2-l

aktualni verzi mam 1.2 a chtel jsem si ji prehrat verzi 1.3 - takze sem si udelal bootovaci disketu, nahral si tam tam ten flashovaci programek a bin soubor a nastartoval pocic z ty diskety, spustim to podle instrukci a vubec nic to neudela

tak jsem chvili cekal (no asi 1/4 hodiny) a s trochou obav resetil pocic - nastesti se biosu vubec nic nestalo a je tam ten puvodni, ale trochu me zarazi ze nejde provyst flashnuti biosu

netusite nekdo

dikes

Senior Member Avatar uživatele deathkiller
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

v jakym miste ses zasekl?
    ja to delam tak ze: nabootuju z diskety, spustim flash program tam napises nazev souboru ktery chces flashnout,zepta se ti to jestli chces ten stary zalohovat Y/N a jaky nazev a pak se to flashne. tak nevim kde mas problem. jo pri zadavani soubru nesmis zapomenout na koncovku .bin jinak to soubor nenajde a nejde to. tam je mozna chyba kterou delas tak tam napises 75frn213 ale spravne ma byt 75frn213.bin

Standardní

no ja prave nabootoval z diskety a zadam na prikazovy radce awdflash 75frn213.bin /ss/pc/nn (nebo co to tam ma za parametry) zmacknu enter a v tu chvili se to kousne

no zkusim jak pises ty - spustit jen ten program a uvidim co to vyvede potom

Standardní

Citace Původně odeslal miky
    no ja prave nabootoval z diskety a zadam na prikazovy radce awdflash 75frn213.bin /ss/pc/nn (nebo co to tam ma za parametry) zmacknu enter a v tu chvili se to kousne

no zkusim jak pises ty - spustit jen ten program a uvidim co to vyvede potom
    Jen pro jistotu, v BIOSu (prip. jumperem na desce) mas flashovani povoleny
    Kazdopadne si uloz stary bios !
    Ten prikaz mas spatne, ja bych pouzil
    awdflash 75frn213.bin old_bios.bin /sy/py/sb
    /sy - ulozit stavajici BIOS
    /py - naprogramovat novy
    /sb - preskoci programovani bootblocku -> kdyz se flash nezdari, je komp schopen nabootovat z diskety (HDD a grafika nenabehnou), pak tam muzes flashnout stary BIOS poslepu.
    Mrkni na stranky vyrobce, jestli tam nema novy AWDFLASH, nebo hledej pres google.
    Muzes zkusit UniFlash, podarilo se nam tim flashnout BIOS na stary Solteky, i kdyz to nezvladla zadna verze awdflash.
    http://ourworld.compuserve.com/homep...wen/ufhome.htm
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

tak nakonec sem to zvladnul - a to ze sem to flashnul z pevnyho disku - zkousel sem to nabootovat ze tri disket a pokazdy se to kouslo stejne - no jen kdyby mel nekdo treba podobnej problem - tak at to zkusi flashnout z disku

Standardní

Oni to doporučují spouštet z diskety proto, aby byl spuštěnej jen čistej dos bez ostatních kravin a když se to nepodaří najet hloupýmu člověku z diskety tak to radši neflashuje, takže nic nepokazí . tzn. že spustit kompl v nouzovém režimu MS-DOS je to samý a pohodlňejší - aspoň myslim.
    Intel G3258@4 GHz, CM 212+ (+NF-F12), Asus z87-k, 2x2GB DDR3-1600, MSI HD5870 Eyefinity 6 Edition 2GB, Kingston HyperX 3K 120GB, WD 10EALX(+ZM-2HC1), X-Fi Titanium, SONY AD-5280S, Logitech G5, TT Armor+ MX, Seasonic S12-620, Dell U2412M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kde mi nahrají dobrý BIOS v Brně?
    Založil DAFER v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 22.11.2004, 16:17
  2. Biosy a flashovani - Update!
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 148
    Poslední příspěvek: 14.09.2004, 22:08
  3. Nejde mi zvuk v jednom *.avi
    Založil FERANY v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2