Řeším těžké dilema:
hodlám do svého staršího (brzy již upgradovaného) stroje vpustit RAID 0.
Nevím, zda jít do drahšího SATA či levnějšího ATA![]()
Ale největší pakárna bude asi sehnat opravdu kvalitní řadič - poradí někdo komu to prochází rukama ?
Řeším těžké dilema:
hodlám do svého staršího (brzy již upgradovaného) stroje vpustit RAID 0.
Nevím, zda jít do drahšího SATA či levnějšího ATA![]()
Ale největší pakárna bude asi sehnat opravdu kvalitní řadič - poradí někdo komu to prochází rukama ?
Celeron 433@540 384 MBRAM,GeForce4MX440
AMD 200@233 64MBRAM,Voodoo1
pokud už chceš riskovat RAID 0, tak asi nejlepší volbou je Intelí ICH5R
jj a pokud chceš něco PCI tak ceny tak od 3000kč výš za pořádný kousky...Původně odeslal Over
což imho nemá cenu...
![]()
jj, měl jsem na mysli řadič do PCI cenově do 2000,- a chtěl bych poradit nějaký osvědčený kousek pro ATA, nebo lépe pro SATA (ale těch sem zatím moc neviděl)
Ještě jeden dotázek na tebe: Lze nějak zvýšit rychlost u staršího 15GB IBM disku (nějaká utilitka, nebo nastavení) ??
jo zvedni frekvenci PCI )přes fsbPůvodně odeslal msedlin
Pašák erda.
ne..Původně odeslal msedlin
![]()
k původnímu dotazu: pokud chceš IDE/SATA RAID řadič do PCI do 2000kč, tak to naprosto nemá cenu - tyhle řadiče jsou totiž srovnatelný (výkonově atd) s těma, co jsou na nových deskách integrovaný a pokud to koupíš na desce, tak hodně ušetříš- takže lepší asi upgrade desky, pokud je to finančně možný
![]()
ohledně SATA nebo IDE - je to naprosto jedno, výkon je uplně stejný - pokud chceš být "in" (nebo potřebuješ delší kabel, úzký kabel, nechce se ti jumperovat atd...), kup klidně SATA, ale třeba já osobně bych zatim zůstal u "osvědčeného" IDE...![]()
Původně odeslal eraser
to byla vážně míněná rada
![]()
no jo, envím jestli mu to půjde na te 15GB diyku ale prece to mozna trochu urychli praci s diskem nePůvodně odeslal Kukla Kuklovič
![]()
Pašák erda.
tojo, ale když to dá třeba na 35MHz tak rozdíl proti 33MHz v praxi nepozná a když to dá výš, tak zase hrozí ztráta dat což imho za těch pár bodíků v PCMarku nebo kde opravdu nestojí...Původně odeslal eraser
![]()
![]()
![]()
já vím uváděl jsem to jen jako alternativu
Pašák erda.
jj, alternativa to je, to máš pravdu...Původně odeslal eraser
![]()
jj máš pravdu počkám si na upgrade desky.Původně odeslal Kukla Kuklovič
![]()
Kámošovi díky podobné "alternative" zdechl diskPůvodně odeslal eraser
![]()
![]()
![]()
![]()
Ještě mi to nedá, abych se nezeptal:
existuje na ATA vůbec HW Raid
(pokud ano která karta/chipset)
si piš že existujePůvodně odeslal msedlin
![]()
chipsety vypisovat nebudu, je jich hodně (v podstatě každá v oboru podnikající firma má svoje) ale oriantace je nejlepší podle ceny (buhužel...) nebo podle datasheetů - pokud tam bude něco jako "Onboard processor provides true hardware based RAID and inteligent drive management functions" tak je to HW RAID
![]()
Mno kedysi som fical aj na FSB 40PCI a IDE robilo najmensie problemi.. (to jest 0%) .... vseco vec vyberu komponentov![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)