Zdravim, kupil som si novy monitor Samsung SyncMaster 959NF. Ma Apperture Grill masku (teda tu ktoru v 1/3 a 2/3 obrazovky napinaju tie 2 pasiky). Moje "problemy" su nasledovne:
1) V pravom dolnom rohu je viditelne rozidena konvergencia farieb. Modra je oproti cervenej posunuta asi o 0,5 mm a vytvara to rozmazany obraz. Pri pokuse odstranit to pomocou OSD menu a Nokia Monitor Testu ju tam mozem napravit, ale zase ju pokazim na ostatnej ploche monitora.
2) Po zapnuti monitora trva istu dobu kym sa obraz velkostou dostane na take nastavenie, ako som ho nastavil. Vzdy po zapnuti teda vo windowse nevidim asi 80% taskbaru a trva niekolko minut kym "vylezie" zo spodu obrazovky (postupne sa posuva hore - asi ako sa zahrieva monitor). Vsetky ostatne strany drzia uplne perfektne iba tato spodna sa takto posuva.
Bezim v rozliseni 1280x960 na 100 Hz, drivre mam original zo Samsung stranky, grafarna: stara GeForce 2 Pro.
Chcem sa len opytat ci je toto (hlavne ten druhy problem) normalne, alebo by som ho mal dat reklamovat. Diky.