Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: přenastavení pinů pro C2GHz na fsb 133

Member
    Vliv
    279

Standardní přenastavení pinů pro C2GHz na fsb 133

Zdravim, mam problem, potřebuju zjistit, které piny je potřeba propojit nebo izolovat, aby si deska myslela že procesor v ní je FSB133. Deska co mám pro známého jde taktit jen do 132 ale ma čipset 845GE, takže 133MHz umí a celer 2GHz by měl jet na @2,66.

Díky za radu

SPEED

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní Re: přenastavení pinů pro C2GHz na fsb 133

Citace Původně odeslal speed
    Zdravim, mam problem, potřebuju zjistit, které piny je potřeba propojit nebo izolovat, aby si deska myslela že procesor v ní je FSB133. Deska co mám pro známého jde taktit jen do 132 ale ma čipset 845GE, takže 133MHz umí a celer 2GHz by měl jet na @2,66.

Díky za radu

SPEED
    A neni tam treba jumper?
    Secondary rig: mATX ASUS A8NE-FM • A64 • 1GB DDR500 • X800 (390/700 @ 446/892) • 400GB SATA • Zalman VF700 + AC Freezer + AC Fan + Chill 500W

Member
    Vliv
    279

Standardní

bohužel není, je to bez jumperu, teda mimo nastaveni napajeni usb, zvukavka, pover keyboard a clear cmos.

SPEED

Standardní

Table 5 from Intel's P4 documentation shows BSEL1 and BSEL0 as responsible for telling the motherboard which FSB to use. 100/400 FSB has both pins connected. 133/533 FSB has BSEL0 disconnected. So, to make a motherboard detect a 400FSB CPU as a 533, cut the BSEL0 pin, which is pin number AD6.

Intel only supplies a TOP SIDE VIEW in the P4 datasheets, so think of this as looking down into the socket, and then remapping the information to the actual pin on the CPU. I've highlighted in red the pin which you will need to cut as well as the corner which has the two missing pins. Those two missing pins is the corner of the CPU socket missing two holes.

Here's a picture of the bottom of a socket 478 CPU. Note the two missing pins in the bottom left corner of the CPU, for proper orientation. I've highlighted in red the pin that should be broken off.

• Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Member
    Vliv
    279

Standardní

No to vypada dobře, takže AD6 ucviknout a je to? Neda se to třeba spojit na zem? Cvikat se mě to nechce.

SPEED

Standardní

No to vypada dobře, takže AD6 ucviknout a je to? Neda se to třeba spojit na zem? Cvikat se mě to nechce.

SPEED
    neda . bud seknes nozicku alebo socket. Zaizolovat sa ti to nepodari.

Member
    Vliv
    279

Standardní

Takže díky, tak to asi testnu, doufam že to v default naběhne na 133, než začnu něco nastavovat, jinak budu muset dratovat ještě voltáž. Sakryš není nad desky kde to jde libovolně nastavovat.

SPEED

Standardní

zaizolovat to mozes kuskom igelitoveho sacku, vystrihnes kusok a ked ho das na socket kde ma byt ten pi,tak ten igelit sa potom krasne omota okolo pinu
    hp pavilion zt3020

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    zaizolovat to mozes kuskom igelitoveho sacku, vystrihnes kusok a ked ho das na socket kde ma byt ten pi,tak ten igelit sa potom krasne omota okolo pinu
    Taka malickost ze on ma northwood celeron, tam su tie nozicky trosku hustejsie ako na tvojom aj diery v sockete su tesne.

Standardní

Citace Původně odeslal TimeLord
    Taka malickost ze on ma northwood celeron, tam su tie nozicky trosku hustejsie ako na tvojom aj diery v sockete su tesne.
    taka malickost, za pokus to stoji,nemusi hned vylamovat pin a stratit zaruku...
    ked neni lavy,vsetko ide...
    hp pavilion zt3020

Standardní

ty si este nemal v ruke 478 pinovy procesor, vsak ?

Standardní

Mal a dost vela kusov a sam som aj toto z igelitom robil a funguje to normalne,trvalo mi to asi 15min za pouzitia lupy...ziaden vacsi problem...

Ale pre mna zamna nech si ten pin vylomi,moj procesor to neni...

Chcel som len poradit,ale vidim ze majster TimeLord zas spochybnuje nieco co sam neodskusal...moderny oc majster,kupim najdrahsiu dosku a vsetko mam v biose,ze??
    hp pavilion zt3020

Standardní

Misko: Ale Albatron ma k najdrahsej doske daleko, ale mas pravdu ze vylomit pin je blbost tiez sa mi podarilo zaizolovat pin ale trvalo mi to asi hodinu (este dnes mi je zle ked si na to spomeniem) a hlavne je tam problem ked to vytahujes zo soketu aby izolacia neostala v nom (to sa stalo mne ale nastastie to islo vytiahnut ) .

PS: TimeLord kedy bude ten Albatronko a hlavne kde?!
    1.) P4 530J 3.0@3.9 260FSB 1,5375V - ThermalTake CL-P0015, ABIT AA8XE, ASUS GF6600-256MB 300/500@570/570 - Titan W5TB(TC) cooler :) , 1GB-DDR2-533@DDR2-693 KINGSTON, HDD SATA 120GB Seagate7200.7 , CD-RW TEAC40X, DVD-RW NEC1300, SB Audigi 2, SCSI radic ST-Labs. Philips 109P40, Fortron FSP400-60THN-P, Avance C001 Terminator
    3DMark2001 - 16350,3DMark2003 - 6500,3DMark2005 - 3000, PCMark04 - 5700, Det 71.20 DX9c
    2.)Acer TravelMate 611TXV iP3m-850, 256MB, 40GB, 14,1TFT
    3.)SiemensFujitsu LifeBook E8010 - P-M 1.6, 40GB, 512MB, 15\"-1400x1050

Standardní

Mal a dost vela kusov a sam som aj toto z igelitom robil a funguje to normalne,trvalo mi to asi 15min za pouzitia lupy...ziaden vacsi problem...

Ale pre mna zamna nech si ten pin vylomi,moj procesor to neni...

Chcel som len poradit,ale vidim ze majster TimeLord zas spochybnuje nieco co sam neodskusal...moderny oc majster,kupim najdrahsiu dosku a vsetko mam v biose,ze??
    Keby si to naozaj skusil tak nenapises takuto sprostost. Ja som to na svojom tiez potreboval vyriesit kedze s FSB400 som nemal potrebne FSB:MEM nasobice a mozem ti povedat ze sa to nepodarilo ani lakom ani mikrotenom. Dierky na sockete 478 su tak male ze z nozicky dali aj ten lak dole ked sa daval procesor donutra. A ked mas teda prakticke skusenosti, tak prosim vysvetli speedovi ako to ma s tym mikrotenom spravit ked hustota noziciek je mensia ako jeden milimeter, vyska nozicky je 3mm takze potrebujes mikrotenovy kruh o polomere 3mm a ked ho polozis pod ten pin ktory chces zaizolovat tak prekryva dalsich najmenej 8 pinov a akym zazrakom potom dosiahnes aby sa vsunul spolu s nozickou len do tej jednej ktoru potrebujes

Standardní

Citace Původně odeslal juzko
    Misko: Ale Albatron ma k najdrahsej doske daleko, ale mas pravdu ze vylomit pin je blbost tiez sa mi podarilo zaizolovat pin ale trvalo mi to asi hodinu (este dnes mi je zle ked si na to spomeniem) a hlavne je tam problem ked to vytahujes zo soketu aby izolacia neostala v nom (to sa stalo mne ale nastastie to islo vytiahnut ) .

PS: TimeLord kedy bude ten Albatronko a hlavne kde?!
    BGS hra mrtveho chroba a dnes rano som napisal distribution request do albatronu , ked to vyjde tak budeme predavat mobo aj LCD od albatronu a ked dostanu rozum a prestanu robit VGA na nVidii chipoch tak aj tie

Standardní

zoberes kruzok igelitu polomer 3mm, otocis CPU,na spicku danneho pinu das velmi malu kvapku,bud laku,alebo sekundoveho lepidla,ale velmi malo,fakt len na spicku,cize za pouzitia ihly,alebo spendlika a polozis na to ten igelit.On sa prilei na spicku.Dalej uz nemusim ani pisat...a trafis sa presne...odskusane funkcne
    hp pavilion zt3020

Standardní

zoberes kruzok igelitu polomer 3mm, otocis CPU,na spicku danneho pinu das velmi malu kvapku,bud laku,alebo sekundoveho lepidla,ale velmi malo,fakt len na spicku,cize za pouzitia ihly,alebo spendlika a polozis na to ten igelit.On sa prilei na spicku.Dalej uz nemusim ani pisat...a trafis sa presne...odskusane funkcne
    Hehe no dobre, manualne zrucny teda nie som, nastastie spravili v albatrone beta bios ktory tuto upravu spravil softwarovo a nemusel som sa trapit s pinmi. Ale v teorii som skvely, nie ?

Member
    Vliv
    279

Standardní

No pánové, na ten "igelit" se me moc nechce, ani stipat nozku, jeste porozmyslim, podivam se na desku jestli tam nekde neni zaletovany drat misto jumperu a pak uvidim. No ty nožky jsou fakt malinké. Já mám Abita BD7-R a takové problémy nastestí nemám.

SPEED

Standardní

No pánové, na ten "igelit" se me moc nechce, ani stipat nozku, jeste porozmyslim, podivam se na desku jestli tam nekde neni zaletovany drat misto jumperu a pak uvidim. No ty nožky jsou fakt malinké. Já mám Abita BD7-R a takové problémy nastestí nemám.

SPEED
    este ma napadla jedna moznost.. mohol by si otvorit socket a zrusit konektor tam alebo tu dierku nejakym tenkym vrtakom rozsirit a na ten pin dat potom tenku buzirku.

Standardní

jj Mikroten a sekundac tak som to robil aj ja ale asi tiez nie som moc zrucny lebo mi to trvalo asi hodinku a mal som 2 okularovu lupu

TimeLord: clovece a ked budes dealovat tie albatrony tak kde ta normalny smrtelnik najde , teda kde v Blave
    1.) P4 530J 3.0@3.9 260FSB 1,5375V - ThermalTake CL-P0015, ABIT AA8XE, ASUS GF6600-256MB 300/500@570/570 - Titan W5TB(TC) cooler :) , 1GB-DDR2-533@DDR2-693 KINGSTON, HDD SATA 120GB Seagate7200.7 , CD-RW TEAC40X, DVD-RW NEC1300, SB Audigi 2, SCSI radic ST-Labs. Philips 109P40, Fortron FSP400-60THN-P, Avance C001 Terminator
    3DMark2001 - 16350,3DMark2003 - 6500,3DMark2005 - 3000, PCMark04 - 5700, Det 71.20 DX9c
    2.)Acer TravelMate 611TXV iP3m-850, 256MB, 40GB, 14,1TFT
    3.)SiemensFujitsu LifeBook E8010 - P-M 1.6, 40GB, 512MB, 15\"-1400x1050

Standardní

Citace Původně odeslal juzko
    jj Mikroten a sekundac tak som to robil aj ja ale asi tiez nie som moc zrucny lebo mi to trvalo asi hodinku a mal som 2 okularovu lupu

TimeLord: clovece a ked budes dealovat tie albatrony tak kde ta normalny smrtelnik najde , teda kde v Blave
    Ked budem tak ti poviem V Dubravke alebo sa dovtedy aj prestahujeme mimo BA.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  2. Prechazime na vBulletin
    Založil jedik v sekci fóra FAQ - často kladené otázky
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 23:29
  3. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50

Pravidla přispívání