Ahoj,
k problému - koupil jsem od kámoše disk Seagate Medalist Pro 9140 /400kc/. Hrozne se hral, ale ja na to sra*, torchu sem ho chladil. Az pak jsem ho jednou vzal ke kamosovi ve skolnim batohu. Nepamatuju si ze bych snim nedke svihl. disk se u neho nerozjel. tak jsem provedl cichovou zkousku. smrdel jak peklo
doma sem ho rozdelal a vidim odhorely tri maly modry kur**. bylo na nich napsano 1R00. Tak sem je zamenil za kus dratu s odporem 1ohm. disk se ani neroztoci
. Tak nevim.
k problému2 - kamos mi donesl disk WD Protége 100. Ze ho prej kdysi zkratoval a vyletel cert z elektriky. Tak sem spaleninu otrel lihem a disk zapojil-po vizualni kontrole elektroniky. Rozjelo se to az z mensim figlem - usp. rezim WXP -> pripojit disk -> zapnout. data sem mu zachranil po 3 hodinach kopirovani(nechutne pomaly jakto?) a pak se ten disk uz vice nerozjel ani neroztocil.
Tak nevim.
k problemu3 - kamosmi dones disk - nejaka pic* mu s nim ve skole praskla o zem/Mel ho v kabele. uz si chysta nuz
- prej jestli to nezpravim tak toho typka rozpáře
![]()
![]()
- typku radsi se nekde uklid-ty ze strojarny v OL
/. Disk se nerztoci. a neco v nem stercha, ale malo. elektronika se hrozne hreje. je to IBMDeskstar7200Rpm,40Gb v zaruce.
Tak nevim
Prosim kohokoliv cokoliv napadne at se ozve. myslite ze to reklamuje po tom narazu? P.S.: jeste mam doma pokazenej Seagate Medalist 1GB s plne funkcni elektronikou,chybny sektory, WD280 ten se toci ale nedetekuje, WD2850 tak ten je uplne v riti-celej cernej uz z vyrobya pak jeste nevite jak zapojit redukce 2.5->3.5 disk - hlavne jak napajeni.
Diky,Diky,Diky,Diky,Diky,Diky.... S pozdravem Fuze