Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: WIN98 a bootovanie

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní WIN98 a bootovanie

Moj problemik spociva v tom ze wokna98 mi nabehnu len ked dam bootovat z CD ROM potom zvolim bootovat z disku. Bez tejto procedury to jednoducho nenaskoci. Neviete niekto ako na to? Wokna su cerstvo nainstalovane takze fakt neviem....

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

A když chceš naBOOTovat z disku, tak napíše ti to něco? nebo to zustane na černý obrazovce.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

ked to dam bootovat rovno z disku bez tej cdrom tak tam nabehne ta obrazovka ze startuje win98 a potom uz nic. Ostane to visiet. Pokial mi to ale nabehne skrz to bootovanie cez cdrom tak to fici uplne normalne a fsetko funguje

Standardní

Citace Původně odeslal troska
    ked to dam bootovat rovno z disku bez tej cdrom tak tam nabehne ta obrazovka ze startuje win98 a potom uz nic. Ostane to visiet. Pokial mi to ale nabehne skrz to bootovanie cez cdrom tak to fici uplne normalne a fsetko funguje
    Jestli mas na kompu jen Win98, tak si udelej startovaci disketu, nabootuj z ni a zkus zadat prikazy:
    FDISK /MBR
    SYS C:
    pak zkus nabootovat, kdyz uz to nepomuze, tak by to ani nemelo ublizit
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

a nebo to preinstaluj a budes mit 100% klid
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    a nebo to preinstaluj a budes mit 100% klid
    Za takovyhle rady bych strilel, souhlasim s Hasichem.
    Pokud nepomuze, jeste bych zkusil mrknout, zda neni zapnuty neco zvlastniho v BIOsu.

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Standardní Možná vím ...

Já bych to viděl na špatně nakonfigurovanou CDROM ve Windows. Kdysi dávno jsem přehazoval CDROMky v PC a jedna neuměla ATA33 (byla fakt old). Když jsem tam místo ní dal druhou (nějaký Teac, který ATA33 v pohodě zvládal), odmítal systém naběhnot (zůstalo to viset na startovací obrazovce). Tehdy jsem myslim vrátil tu starou zpět, dal jsem ji odebrat, vypnul PC, prohodil mechaniky, no a po puštění si ji PC sám našel a bylo to. Proto to asi tobě funguje až po předchozím bootování z CD (mechanika se zřejmě nastaví do správného režimu a pak Windows naběhnou v pohodě).

Standardní

Mě se dělo něco podobnýho. Ale necheckoval jsem to s tim boot CD. Prostě se mi to rozběhlo třeba až na 10. pokus Nebo zkus dát novou instalaci Win98, ale neformátuj disk. Akorát ti to nahradí systémový soubory ale registr ti to nechá tamten, takže pak nemusíš nic znova instalovat
    Kryšote...

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Muj problem je trochu jinej, ale spada v podstate pod stejnej titul.
    Mam W98 a mel jsem k tomu jeste disk s W2000, nez se odebral do kyblu. Zbyla mi po nem volba bootovani na W98 nebo W2000 a tu bych rad vyhodil. Od W2000 vim, ze kde se to dela ve Vindousech primo, ale u starsich systemu je to pokud vim bud v DOSu nebo v BIOSu. Mam ten dojem, ze jsem to uz jednou delal nebo aspon nekde videl, (nastaveni, jak dlouho ceka na odpoved, ktery musim dat na 0), ale ted to za zivyho ci mrtvyho boha nemuzu najit. Kdo mi poradi? Diky predem.

Standardní

Citace Původně odeslal mikus
    Muj problem je trochu jinej, ale spada v podstate pod stejnej titul.
    Mam W98 a mel jsem k tomu jeste disk s W2000, nez se odebral do kyblu. Zbyla mi po nem volba bootovani na W98 nebo W2000 a tu bych rad vyhodil. Od W2000 vim, ze kde se to dela ve Vindousech primo, ale u starsich systemu je to pokud vim bud v DOSu nebo v BIOSu. Mam ten dojem, ze jsem to uz jednou delal nebo aspon nekde videl, (nastaveni, jak dlouho ceka na odpoved, ktery musim dat na 0), ale ted to za zivyho ci mrtvyho boha nemuzu najit. Kdo mi poradi? Diky predem.
    http://www.security-tips.com/commands-msdos-sys.htm
    a nezapomen smazat winboot.ini jak se pise zde
    http://members.aol.com/axcel216/newtip16.htm (nekde uprostred stranky)

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)

Vliv
    282

Standardní

Tvoje linky me na to oklikou sice privedly, ale je to trochu jinak.
    BootMulti prehodit na 0 z nejakejch zahadnejch duvodu nepomuze (nejen u me, pres Yahoo jsem nasel, ze se tenhle problem i v jinejch forech diskutuje). Je to v BOOT.INI, kde jsou vypsany systemy, mezi kterejma se pri startu da volit. Tam je treba to nezadouci vyhodit a je.

Jinak ten WINBOOT.INI se podle toho, co pod tim linkem pisou, mazat nemusi. Je to soubor, kterej se nekde pri startu prechodne vytvori jako kopie MSDOS.SYS a startuje se podle nej, ne podle MSDOS.SYS. Po ukonceni startu by se mel automaticky smazat, ale kdyz se start z nejakyho duvodu nedokonci, tak zustava (u me byl smazanej). Oni tam radi, udelat do C: WINBOOT.INI jako kopii MSDOS.SYS (pripdane podle individualniho prani upravenou formu). Protoze system pri startu hleda nejdriv ten WINBOOT a teprv pak MSDOS.SYS, usetri se tim ta chvilka kopirovani - uzitecny pro lovce vterin. Udelal jsem to, funguje to, ale casova uspora je tak mala, ze ji ve srovnani s tim, nez se mi naladujou vsechny startovaci aplikace na Vindousech, ani nepozoruju.
    Podle recenyho bych ocekaval, ze se pokazdy ten WINBOOT smaze a musim ho delat znova (vzhledem k minimalni casovy uspore by to byl nepomernej nesmysl). Ovsem (nevim proc) nemaze se a zustava tam.

Standardní

Jsem trochu mimo: kdyz vymazes boot.ini, tak se problem neresi a stale mas volbu OS?

STARY POCITAC:

Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Harry
    a nezapomen smazat winboot.ini jak se pise zde
    http://members.aol.com/axcel216/newtip16.htm (nekde uprostred stranky)
    winboot.ini a boot.ini jsou 2 ruzny soubory:

Winboot.ini z nejakyho duvodu supluje pri startu MSDOS.SYS a snad by se mel automaticky po startu mazat, ale podle vseho se nic nestane, kdyz se nesmaze, naopak se da vyuzit k nepatrnymu urychleni startu, jak je popsany pod tim linkem nahore.

A v boot.ini je mj. napsano, ktery systemy jsou pri startu na vyber.

Standardní

Citace Původně odeslal mikus
    winboot.ini a boot.ini jsou 2 ruzny soubory:
    Winboot.ini z nejakyho duvodu supluje pri startu MSDOS.SYS a snad by se mel automaticky po startu mazat, ale podle vseho se nic nestane, kdyz se nesmaze, naopak se da vyuzit k nepatrnymu urychleni startu, jak je popsany pod tim linkem nahore.
    A v boot.ini je mj. napsano, ktery systemy jsou pri startu na vyber.
    OK, ale nekde jsem cetl, ze winboot.ini se tvori jen pri instalaci Woken a pri prvnim startu se sam maze, takze jeho pritomnost pozdeji je zbytecna. A pokud mas W98 a nechces uz W2K (jak snad bylo v puvodnim prispevku), tak smaz/edituj boot.ini.

STARY POCITAC:

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zmizení mechaniky CD-R v WIN98
    Založil HaDy v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 28.06.2004, 22:46
  2. Win98 eth bridge
    Založil IntEx v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 24.06.2004, 11:54
  3. Ztraci se mi ve WinXp i Win98 cd-rom mechaniky
    Založil kuris v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.03.2003, 17:15
  4. propustnost mezi win98 a winxp
    Založil Peppa v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 17.02.2003, 11:00
  5. WIN98 a posledni Service pak-zalohování!
    Založil Neller v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 10:21

Pravidla přispívání