zdrawím...použíwám ActiweSMART pro monitoring statusu disku...a w posledním měsíci mi prawidelně hlásí změny u položek: Error Seek Rate a Spin Up Time...u těchle jsem dokonce překročil defatultní hodnotu kterou to překročit spíš nemá...je to wážné ?
zdrawím...použíwám ActiweSMART pro monitoring statusu disku...a w posledním měsíci mi prawidelně hlásí změny u položek: Error Seek Rate a Spin Up Time...u těchle jsem dokonce překročil defatultní hodnotu kterou to překročit spíš nemá...je to wážné ?
C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello
jakej diskto v podpisu
jak je to starý
jakékoliv překročení hodnot ve SMARTu je vážný...
![]()
spin up time kontroluje dobu nutnou k roztočení ploten při spuštění a seek error rate je počet chybných přesunů hlav...pozoruješ nějaký zpomaleníco na to utilita od výrobce
![]()
žádnou utilitu od wýrobce nemám, se kouknu zda je k downloadu...Původně odeslal Kukla Kuklovič
jo je to ten WD800JB, starý asi 3 měsíce...zpomalení nějak necítím...a HDTach taky změnu datowého přenosu nezaznamenal...
C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello
spin up mi lita o 1 nahoru a dolu porad, ale vsude jsem plne v limitach. Zaruku ma dost dlouhouUtilita by mela byt WD DIAG v.10
chtělo by to nějakej test na seek time a opakovat ho třeba 100 000x...tam by se rozdíl projevil. IMHO se ti musí zvýšit seek time, když je víc errorůzkus tu utilitu od výrobce nebo napiš na techsupport WD
![]()
Anebo zazalohuj data a vykasli se na to. Spousta vyrobcu SMART naprosto neuznava, nebot podle nich o funkcnosti jejich vyrobku moc nevypovida...Původně odeslal Kukla Kuklovič
A nekdy je to skutecne tak. Mel jsem v praci uz asi tri disky, ktery klekly ze dne na den, bez jakehokoli predchoziho SMART varovani...
A naopak - nekde rve a ty disky furt jedou. Asi to bude tak trochu jako s Prime95, i kdyz je to hodne vzdalene prirovnani.
Me samotnemu hlasi vsechny smart nastroje Fitness u meho 40 GB disku sotva 25 % uz skoro 2 roky... Kdyz jsem to poprve zaznamenal (byl starej sotva 2 mesice), tak jsem se zhrozil, projel ho vsema testama, nekolikrat low-level naformatoval, mel jsem na nem porad prilepene ucho a nic. Porad ma vykon presne jakej ma mit a netvari se nejak nemocne...
I kdyz jeden nikdy nevi...![]()
There is nothin' fair in this world
There is nothin' safe in this world
And there's nothin' sure in this world
And there's nothin' pure in this world
Look for something left in this world
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)