Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Vadná série HDD (Seagate/Maxtor/Hitachi)

Standardní Vadná série HDD (Seagate/Maxtor/Hitachi)

Na serveru DigiTimes se objevila tato zpráva. Píše se v ní, že tři výše uvedení výrobci začínají stahovat z trhu 40 a 80 GB disky vyráběné v Číně. Disky mají velmi vysokou poruchovost (10%), projevuje se bad blocky a chybami při formátování. Jediná nedotčená firma je WD, která disky v Číně nevyrábí. Vadné disky se zatím objevily pouze na Taiwanu, nicméně zatím nebylo vyloučeno, že nebyly vyváženy i jinam. Mě na tom zaráží to, že pro ty tři výrobce dělá disky jedna továrna a ze stejných komponent.

Standardní

heh podle mých infos je to kachna...holt začíná okurková sezóna...

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    No jestli to je tak, tak jsem tak malinkej, že už ani nejsem vidět. Uvidíme, co se z toho vyklube. Tu zprávu už přebrala spousta dalších serverů.

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    No jestli to je tak, tak jsem tak malinkej, že už ani nejsem vidět. Uvidíme, co se z toho vyklube. Tu zprávu už přebrala spousta dalších serverů.
    hehe ty za to přece vůbec nemůžeš...

kde ještě kromě DigiTimes to vyšlo teda z těch alespoň trochu známých serverů ať se zasměju...

Standardní

kde ještě kromě DigiTimes to vyšlo teda z těch alespoň trochu známých serverů ať se zasměju...
    Viděl jsem to ještě na CDRInfo a Inquireru. Aspoň nejsem sám, kdo na to skočil. No ale jak se to povídá, na každém šprochu pravdy trochu. Hlavně zachovejte paniku a udržujte chaos!

EDIT: Tak už i CD-R Server. No jestli to je kachna, tak docela úspěšná - klobouk dolů!

Standardní

Viděl jsem to ještě na CDRInfo a Inquireru. Aspoň nejsem sám, kdo na to skočil. No ale jak se to povídá, na každém šprochu pravdy trochu. Hlavně zachovejte paniku a udržujte chaos!
    napadlo mě, jestli to neni trochu jinak: třeba nějaký "domácí" výrobce/kutil udělal padělky disků a ...no nic, jdu spát...

EDIT: poslední věta....LOOOOOOOL...ale teď už jdu fakt spát...

Standardní

...tak je to aj na PCTuningu ci to je "kachna" alebo nie, my co sme nakupily disky 120GB a viac by sme mali byt za vodou - mozno
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

heh taxem o tom něco zjišťoval a výsledky podle těchto "zaručených informací" je to defekt samotných ploten, ale :
    1) Hitachi má sice 2 závody v Číně, ale ani jeden z nich nevyrábí plotny...protože jsou plotny stále ještě tou nejkřehčí a nejpreciznější částí disku (i když už ne o moc), tak si je Hitachi stále vyrábí tam, kde disk jako takový vznikl...Almaden research Center, San jose, California... tolik k Hitachi
    2) počítám že podobný to bude se Seagatem...
    3) Maxtor...mám jednoho člověka přímo ve vývoji Maxtoru a ten mi řekl, že Maxtor vyrábí plotny v USA, Japonsku a v Malajsii... ,a ani o tomhle vůbec nic nevěděl...

to, že to převzalo tolik serverů bohužel svědčí o jejich úrovni...

takže výsledek : zachovejte paniku a udržujte chaos...jak už tady napsal Dawn...

Standardní

...CHAOS Co to je Kuva asi prejdem coskoro na samsungy
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Member mince Avatar uživatele abel
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...tak je to aj na PCTuningu ci to je "kachna" alebo nie, my co sme nakupily disky 120GB a viac by sme mali byt za vodou - mozno
    před kachnou neni nikdo za vodou .
    C2D E6550, Gigabyte GA-P35-DS3R, 2 x 2048MB Kingston HyperX, 2x 640GB WD AAKS, 160GB Hitachi 7K250, Palit X1950GT, LG GSA-4167B, SoundBlaster X-Fi Platinum, Dell Ultrasharp 2209WA, WIN 7 x64

Standardní

Kukla: Máš docela dobrý známý! Nemohl bys mi zařídit nějaký propagační vzorek (tak 200-250 GB). Já bych si pak na case napsal „Sponsored by Maxtor and Kukla“.

Standardní

Kukla: Máš docela dobrý známý! Nemohl bys mi zařídit nějaký propagační vzorek (tak 200-250 GB). Já bych si pak na case napsal „Sponsored by Maxtor and Kukla“.
    LOOOOOOL hmm, já se ho zeptám, myslim, že taková nabídka od tebe se neodmítá...určitě se pak maxtor bude na titulní straně chlubit...Dawn´s official sponsor !!!...LOOOOL

EDIT: doufám, že to "Sponsored by Kukla" už na casu máš...

Standardní

EDIT: doufám, že to "Sponsored by Kukla" už na casu máš...
    No, nemám. Ale já se polepším...

Celá ta záležitost byla opravdu obzvláště vypečená kachna. Dnes to vyvrátili všichni dotčení výrobci, viz tady. Marketingové oddělení Western Digitalu se holt činilo. Trošku očernit konkurenci je asi o dost účinnější než nějaké pitomé reklamní spoty, že?
    P.S. Aspoň jsme se pobavili...

Standardní

Byt Hitachi, Seagate alebo Maxtor tak z autora zderiem gate a DigiTimes by mohol z otocky zavret kram, pretoze na tu pokutu by nemali, hajzzli

PS: ja som neni taky zly ale ked aj taketo nehoraznosti prejdu bez trestu tak o com to tu je, ze
    1.) P4 530J 3.0@3.9 260FSB 1,5375V - ThermalTake CL-P0015, ABIT AA8XE, ASUS GF6600-256MB 300/500@570/570 - Titan W5TB(TC) cooler :) , 1GB-DDR2-533@DDR2-693 KINGSTON, HDD SATA 120GB Seagate7200.7 , CD-RW TEAC40X, DVD-RW NEC1300, SB Audigi 2, SCSI radic ST-Labs. Philips 109P40, Fortron FSP400-60THN-P, Avance C001 Terminator
    3DMark2001 - 16350,3DMark2003 - 6500,3DMark2005 - 3000, PCMark04 - 5700, Det 71.20 DX9c
    2.)Acer TravelMate 611TXV iP3m-850, 256MB, 40GB, 14,1TFT
    3.)SiemensFujitsu LifeBook E8010 - P-M 1.6, 40GB, 512MB, 15\"-1400x1050

Standardní

hihi no ja du na to z opacne strany. znam nejmene dva lidi kteri meli Seagate 80GB kazdy uz je aspon 2x reklamoval kvuli priznakum ktere DL uvadi

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    hihi no ja du na to z opacne strany. znam nejmene dva lidi kteri meli Seagate 80GB kazdy uz je aspon 2x reklamoval kvuli priznakum ktere DL uvadi
    ono je to taky o tom, že chyba, kterou uváděj v té zprávě je jaxi poměrně častá...takže teď se bude všechno svádět na tohle...

to juzko: mno on taky v té zprávě myslím není uveden zdroj, asi věděli proč... ...ale DigiTimes by za tohle zaplatit měli, tohle se prostě nedělá...
    bohužel mě udivuje s jakou rychlostí se tato zpráva bez jakékoliv kontroly (stačilo se podívat na web Hitachi/Seagate/Maxtor a zjistit že žádnou výrobu v Číně nemaj... ) objevila na mnoha českých do teď pro mě "nebulvárních" serverech...www.cdr.cz , www.technet.cz , myslim že i na www.pctuning.cz .... asi budu muset přehodnotit svůj žebříček navštěvovanosti...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bad blocky na HDD + kopírování Win98 z HDD na HDD
    Založil Oly750 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.06.2006, 04:27
  2. 3 HDD a CD Rom na old PC- P233 nefugují (HDD do 500MB)
    Založil Weber v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.08.2005, 13:15
  3. Po vložení šuplíku chce PC bootovat z něj, mění prioritu HDD
    Založil wincent v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 08.07.2005, 13:30
  4. UDMA u HDD v sufliku na kanali s DVDRW nefachci
    Založil Markoff v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 24.09.2004, 20:22
  5. MSI deska a problem s HDD na PM