Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Problém s refresh ve Win98

Standardní Problém s refresh ve Win98

Poradí mi někdo s refresh u Win98?

Po instalaci nové grafárny Leadtek A280 mi nejde nastavit v rozlišení 1024x768 větší frekvence monitoru než 85Hz. U ATI128 v pohodě na 100. V 800x600 jde i 120. Zkoušel jsem úpravy v registru, ale i když v nastavení 100 šlo, monitor ukazoval stále 85Hz. Pokusil jsem se upravit i soubor monitor.inf, ale bez úspěchu. Power strip nebo jiné utilitky fungují, ale to není ono. Mělo by to jít bez berličky.

Asus TUEP2-M, Celeron Tualatin 1,1GHz,256 Micron PC133 , Leadtek A280 LE 64 MB, zdroj 200W!, Sony 200GST, Win98Gold

Standardní Re: Problém s refresh ve Win98

Myslim, ze "berlicka" HzTool -> http://hem.spray.se/doxx/hztool14.zip <- je supr a hlavne free, tak proc se hrabat v registrech a v "ovladaci" pro monitor, kdyz to muzu udelat na par kliknuti ?
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Nemám důvěru k příliš mnoho programům na pozadí. Vzhledem k "stabilitě" Win98 je méně více. Navíc se mi monitor přepíná z jiné frekvence nadvakrát (Power Strip) a to se mi nelíbí (u Sony GST200 je to pořádně slyšet). A když to fungovalo u ATI128, tak proč ne u GeForce? Ale Hztool14 je poměrně malý, tak to, pokud se nikdo s úpravou registru neozve, zkusím.

Díky

Standardní

Citace Původně odeslal Miloš
    Nemám důvěru k příliš mnoho programům na pozadí. Vzhledem k "stabilitě" Win98 je méně více. Navíc se mi monitor přepíná z jiné frekvence nadvakrát (Power Strip) a to se mi nelíbí (u Sony GST200 je to pořádně slyšet). A když to fungovalo u ATI128, tak proč ne u GeForce? Ale Hztool14 je poměrně malý, tak to, pokud se nikdo s úpravou registru neozve, zkusím.

Díky
    HzTool nebezi na pozadi ale jen upravi hodnoty v registrech. Je to odzkousenej soft, nevim, ze by nekomu neco pos..., leda tak, ze to nekdo prehnal s frekvenci a pak musel do nouzovyho rezimu (ale to je blbost uzivatele a ne programu).
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Program Hztool 14 jsem si stáhl, spustil, ale s frekvencí přes 85Hz jsem se nedostal. Možná něco dělám špatně. Nastavil jsem driver, monitor,
    frekvence k rozlišení, save, set a nic. Pak znovu s restore a zase nic. Přepsal jsem i soubor Hztool.ini a opět nic. Ale myšlenka, že mi to přepíše registry je lákavá.
    Teď trochu odbočím. používám ovladač Leadtek 3100 a jedna z možností nastavení je (Neznámý monitor) na Leadtek A280 ... . Nelze to vymazat, ani nastavit. Možná to s tím nesouvisí.

Standardní

Myslim, ze to bude tym "neznamym monitorom"... mne Win2k tiez nechceli bezat na viac ako 85Hz kym som nestiahol ovladace k montasu...
    ked som bol na fore aktivny, tak som doma chladil toto:
    DEEDEE: Asus P4C800-E Deluxe, Intel P4 Prescott 3.0GHz@3.72GHz + Zalman 7000B Cu, DDR 2x256 MB Twinmos 400MHz CL 2.5, Asus 8420 (GF4 Ti4200) 250/445@350/580 with Zalman ZM80D-HP, iiyama LS902 Vision Master 1451, CD-RW Asus CRW-5224A, Seagate Barracuda 7200.7 SATA 160GB + 7200.10 SATA 320GB, case Enermax CS-B031-TBB, power supply Enermax Liberty ELT500AWT, cooling rodinka Nexusov... v lete netaktim, kurit treba v zime...
    Thunderbird: Asus P4G8X Deluxe (Granite Bay chipset), Intel P4 NW B 2.4GHz@2.8 GHz + Titan TTC-CW7TB, a tak dalej...

Standardní

"Neznámý monitor" je jako druhý v pořadí. První a ten, který používám, je Sony 200GST i s originál ovladači. Dokonce jsem zkoušel i ovladač na Sony 200PS. Ten jede na 95 KHz.
    Fakt je, že jsem měl podobný problém i u ATI128 při změně rozlišení na 1152x864. Tady byla hranice taktéž 85Hz. 90Hz nešlo. Vysvětlil jsem si to řadou již nastavených frekvencí ... 72,75,85,100,120 ... U GeForce je ale 100Hz běžná frekvence.
    V Threadu ATi někdo podobný problém řešil dopsáním řádku do registru... Návod byl převzat z www. rage3d.com (forum). Nevíte někdo jestli to nejde i u Nvidie

Standardní

Konečně řešení.
    Nejprve jsem vyzkoušel změnit ovladač (43.51 - Leadtek novější zatím nenabízí) - bez úspěchu. Ten "neznámý monitor na standardním .." mi nedal spát a tak jsem jej vybral a změnil ovladač grafárny i monitoru (mám teď oba ovladače duplicitně). Po restartu stále jen 85Hz. V threadu ATI psali o tom, že pomůže zákázat požívat DDC monitorem. To mě přivedlo k myšlence znovu zkusit zakázat "Automaticky rozpoznávat monitory typu Plug and Play." (Pokud jsem to udělal zpočátku, naskočil mi automaticky neznámý monitor a frekvence nešlo měnit vůbec.) Teď po restartu bylo všechno jinak! Ve vlastnostech zobrazení se mi nabídla všechna rozlišení, která monitor zvládá a k tomu i odpovídající frekvence.
    V 1024x768 100Hz!

Díky Ed Reznor, byl to ten správný podnět.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NV40 a Nforce3 win98 problem
    Založil DOC_ZENITH v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 31.12.2005, 04:26
  2. Problém ve WinMe
    Založil dezod v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 27.10.2004, 18:02
  3. Problem se zvukem ve WinXP - neni ovladani hlasitosti atd.
    Založil Totter v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 19.02.2003, 10:16
  4. Problem s tiskem ve WIN98SE
    Založil RayeR v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.02.2003, 01:52
  5. Refresh ve Win 98 a det. 40.72
    Založil Spajky v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 02.12.2002, 22:37

Pravidla přispívání