Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Ergonomicka stolicka

Standardní Ergonomicka stolicka

Ahojte.
    Zhanam nejaku kvalitnu ergonomicku stolicku ale tne vyber u nas je zalostny.

Mal som Allak z IKEA ktory mi dosluzil a uz mam dost smejdov, tak chcem poriadnu kvalitu a hlavne ergonomiu.

Zhanam stolicku, nie kreslo.

Z mojho prieskumu mi vysl oze najlepsie stolicky na SVETE su:
    1. Herman Miller Embody
    2. Humanscale Freedom
    3. Raynor Ergohuman

Ergohuman je u nas nastastie lahko dustupna stolicka, aj ked casto rebrandovana. Tak som ju kupil ze 475€(dobra cena). Ale bola mi mala tak som ju musel vratit.
    Humanscale Freedom chair sa da kupit iba z USA za 999USD co ratam ze bude aj 1400€. Ale osobne ma vobec nicim nezaujala.
    Herman Miller ma u nas zastupenie a Embody u nas stoji 1600€ v zakladnej vybave. Ta cena je naozaj premrstena a clovek plati za znacku. Takze si to nechavam ako poslednu moznost.

Okrem tychto stolieciek som nenasiel v CR ani SR prakticky nic pouzitelne, okrem Therapia. Tie si idem vyskusat tento tyzden. Ale vobec sa mi nepacia a aj ked som ich videl na zivo tak dat za
    to 500-800€ mi pride naozaj vela.

Tak by ma zuajimalo ci nemate niekto tip na nejake dalsie stolicky. A nic pod 450€ ma nezuajima.
    Drupal freelancer

Member
    Vliv
    278

Standardní Re: Ergonomicka stolicka

Zdravim,
    tak iba tolko, ze akurat cakam na moju customizovanu Embody - mala by prist koncom Decembra. Tak isto som odmietal za nu platit tolky peniaz, tak som skusil importera z Madarska a dali mi cenovu ponuku (aj kvoli slabemu Forintu), ktora podlieza odporucane ceny o POLOVICU. Pre ilustraciu - navyse (k zakladnej konfiguracii) som si objednal laktove opierky, Balance fabric a kolieska na parkety. Vsetko spolu za 995 E bez dane.
    Isiel som do Embody aj bez predchadzajucej skusenosti s tymto konkretnym modelom, ale nakolko u zakaznika sedavam pravidelne na Aeron kresle, vybudoval som si doveru v Hermann Miller .
    Pokial sa budes este rozhodovat v case, ked mi prijde, poreferujem.

Super, urcite daj potom vediet. Co viem tak Aeron a Embody su diametralne odlisne stolicky, tak snad nebudes prekvapeny. Na druhu stranu o Aerone sa hovori ze nie je az tak ergonomicky, na druhu stranu Embody bol vyrobeny prave ako cisto ergonomicka stolicka, o to lepsie
    Drupal freelancer

Ahoj,
    nevím jestli to není jen nějaká reklama alá TV shop Horsta Fuchse, ale videl jsem tuhle reklamu na Spinalis stoličky...
    http://www.spinalis-stolicky.sk/
    Ale fakt nevím, jestli dělají kvalitní stoličky nebo ne...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

O Spinalis viem, aj ich dost ludi chvali, ale ja sedim dost dlho pri pc takze potrebujem mat svaly zrelaxovane a nie stale v strese, kedze Spinalis funguju na rovnakom principe ako fitlopta, teda nuti cloveka k miernym pohybom a teda zmene zataze jednotlivych svalov. Plus dat tolko penazi za pruzinu s operadlom naozaj nehrozi.

MeShell: 995€ mas cca 1200€. Ked si vezmem postovne, fakt ze asi budes mat problem so zarukou(aj ked HM je znacka) tak neviem ci sa to az tak oplati. Keby to bolo s DPH, nie je o com.
    Naposledy upravil SonnY; 16.11.2013 v 00:30.
    Drupal freelancer

Som celkom prekvapeny ze sa tu nerozbehla ziadna diskusia. Prave od IT profesionalov by som ocakaval ze investuju do kvalitneho sedenia ked prevaznu cast dna travia pri PC.

Neviete kde by som mohol kupit Steelcase Leap? E-shop.
    Drupal freelancer

Member
    Vliv
    278

Citace Původně odeslal SonnY Zobrazit příspěvek
    MeShell: 995€ mas cca 1200€. Ked si vezmem postovne, fakt ze asi budes mat problem so zarukou(aj ked HM je znacka) tak neviem ci sa to az tak oplati. Keby to bolo s DPH, nie je o com.
    So zarukou nevidim problem, Herman Miller dava dokonca 12 rokov na mechanicke casti stolicky (zvysok 3 roky).
    A DPH ma tak isto netrapi, kupoval som to na firmu.
    Postovne mi tusim vyratali na nejakych 50 Euro, ale pravdepodobne sa pre nu stavim osobne, nakolko mam soon-to-be rodinu v Budapesti a navstevujeme sa aspon raz za mesiac - tak ked nam akurat vyjde navsteva, tak si pre nu skocim osobne. Ked nie, tak 50 E je stale pre mna menej ako benzin do Budapesti .

A k tvojmu najnovsiemu prispevku o tom, ze sa tu moc nerozprudila diskusia. Z osobnej skusenosti ludia v IT (z mojho okolia) jednoducho nemaju taketo zmyslanie. Vacsina ludi nieje ochotna vynalozit taky peniaz za kreslo, aj ked je to de facto ich pracovny nastroj a travia na nom polku dna.

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

kamarat s vaznymi problemami s chrbtom si kupil dost davno prave tu humanscale a pouziva ju stale, takze je s nou asi spokojny
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Som celkom prekvapeny ze sa tu nerozbehla ziadna diskusia. Prave od IT profesionalov by som ocakaval ze investuju do kvalitneho sedenia ked prevaznu cast dna travia pri PC
    Pokud si mlhave vzpomínám, byla tu uz pred léty takováhle diskuze, ale mozná te to bylo v mimomíse, a tam je to v takovém prípade uz dávno pryc, krome toho kdo ví, kolik asi z tenkrát zúcastnených tu dnes jeste (nebo opet) je.

Já na tzv. ergonomickou zidli ke kompu zanevrel po tom, co jeden nás séf v práci asi pred 25 lety prastil firmu pres kapsu a vsem nám takové koupil. Brzy jsem ovsem dosel k poznatku, ze tyhle zidle jsou vynikající na jednu vec, ze se v nich moc dobre spí. A kdyz se nespí a pracuje, tak clovek treba hodiny absolutne nehýbe nicím jiným nez prstama na klávesnici a ocima a pak je utrpení z ní vstát a rozchodit se. Takze dobré pro Stephana Hawkinga, který opravdu uz nicím jiným nez tema ocima hýbat nemúze, ale ne pro jinak jeste aspon trochu normálne zdravého pohyblivého cloveka, co si v tom ten svúj pohybový aparát pri dlouhodobejsím uzití tak nejvýs zdegeneruje, poskodí. K séfove nelibosti jsem ji tehdy odsunul stranou a vzal si zas tu starou lehkou a vzdusnou, na které se porád nejak vrtím a zaujímám rúzné sedací polohy podle okamzité chuti a potreby, jiz mi nastestí nesebral. A tak to praktikuju do dnes.
    Naposledy upravil Mikus; 23.11.2013 v 00:09.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Neco takovéhodle je múj ideál: http://www.m3-sitzmoebel.de/resource...87x371_PI1.jpg
    Akorát tady by mi asi vadil ten zdá se neprodysný povrch, mela by být potazená textilem.
    Prípadne jeste tohle: http://ecx.images-amazon.com/images/...L._SL1100_.jpg

Operadlo by nemelo být velké a melo by být tak ríkaje "ve vzduchu". Jeho úcelem je hlavne kdyz se clovek potrebuje protáhnout dozadu, aby neprepadl, jinak ho pri ideálním sezení vúbec nepouzívá. Zidle, které vedou tak, ze clovek do operadla pohodlne zapadne, jsou, jak jsem jiz psal, nejlepsí hlavne na spaní.

A pokud je operadlo jeste po stranách velkoryse anatomicky vypolstárované, tak to je dúlezité, kdyz je zidle na koleckách, aby mel sedící dobré vedení tela pri rychlém projízdení ostrých zatácek. Nebo kdyz usne, aby zústal ve svislé poloze a jeho prípadné prepadnutí na stranu nebylo okamzite nápadné kazdému príchozímu.

ja sedim dost dlho pri pc takze potrebujem mat svaly zrelaxovane a nie stale v strese, kedze Spinalis funguju na rovnakom principe ako fitlopta, teda nuti cloveka k miernym pohybom a teda zmene zataze jednotlivych svalov.
    To je práve chybný prístup, který dlouhodobe vede k problémúm se zádama. Práve kdyz clovek sedí dlouho, nemá nechat svaly po celou dobu zrelaxované, ale udrzovat je porád v mírném napetí, porád s nima trochu pohybovat, to není zádný stres. Naprostá vetsina problémú se zádama, co maj lidi, kterí dlouhodobe sedí bez pohybu, pramení ve vytrácení se chrupavkových plotýnek mezi obratlemi. Ty potrebují být soustavne vyzivovány a mazány tekutinou a protoze nemají zádný prívod krve, jsou odkázány na to, ze se ta tekutina k nim pravidelným pohybem pumpuje. Tam, kde chrupavka uz mezi obratlemi chybí, tre se kost o kost, poskozuje se, pak se zas hojí, vznikají na ní jizvy ve forme výrústkú, pres které v pozdejsím stadiu zacnou jednotlivé obratle spolu srústat. Navíc, kdyz uz jsou plotýnky poskozené, je obzvlást treba dbát, aby svaly drzely obratle ve správné poloze. Jinak jsou ty zbytky plotýnek smýkány sem a tam, vytlacovány vyjízdejí ze své pozice a tlací na míchu, coz práve zpúsobuje ty nejvetsí bolesti. Ty se múzou pres nervy projevit i úplne jinde nez kolem pátere. Nejcastej se tohle deje v zátylku (pak to clovek cítí az do spicek prstú; stalo se mi jednou, musel jsem kvúli tomu prestat jezdit na kole, coz je jinak múj takrka výlucný dopravní prostredek, pro bolest jsem se nemoh dopredu natazenou rukou oprít o rídítka) a v bederní páteri, tam clovek pak nemúze chodit, nez se to spraví; a nebo treba musí chodit, protze cokoliv jiného nesnsitelne bolí. A v extrémním prípade dojde k ochrnutí, pak to znamená na pohotovost a vetsinou okamzite na operacní stúl.

Citace Původně odeslal MeShell Zobrazit příspěvek
    k tvojmu najnovsiemu prispevku o tom, ze sa tu moc nerozprudila diskusia. Z osobnej skusenosti ludia v IT (z mojho okolia) jednoducho nemaju taketo zmyslanie. Vacsina ludi nieje ochotna vynalozit taky peniaz za kreslo, aj ked je to de facto ich pracovny nastroj a travia na nom polku dna.
    Tady je ten problém, ze drahá cena neznamená sama o sobe vúbec anatomicky ideální resení, spís vetsinou naopak. Takze vetsina lidí, co si tady koupí drahou, efektne vypadající zidli a maj dojem uzitecné investice do svého zdraví, nepostrehnou, ze tím vykonají sami sobe medvedí sluzbu. Jsou sice jiste i drahé "sedací nástroje", jez po zdravotní stránce plne vyhovují, u tech se ale zas lze ptát, jestli se nedá stejného efektu dosáhnout podstatne levneji. Nekterí lidé se ovsem s hrdostí obklopují vecmi, jez stály hodne penez, tem to pak lze doporucit.
    Naposledy upravil Mikus; 23.11.2013 v 02:32.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Member
    Vliv
    278

Citace Původně odeslal Mikus Zobrazit příspěvek
    Tady je ten problém, ze drahá cena neznamená sama o sobe vúbec anatomicky ideální resení, spís vetsinou naopak. Takze vetsina lidí, co si tady koupí drahou, efektne vypadající zidli a maj dojem uzitecné investice do svého zdraví, nepostrehnou, ze tím vykonají sami sobe medvedí sluzbu. Jsou sice jiste i drahé "sedací nástroje", jez po zdravotní stránce plne vyhovují, u tech se ale zas lze ptát, jestli se nedá stejného efektu dosáhnout podstatne levneji. Nekterí lidé se ovsem s hrdostí obklopují vecmi, jez stály hodne penez, tem to pak lze doporucit.
    Ja som to skor myslel tak, ze ludia, ktorych by to zdanlivo malo zaujimat (to je jedno z akeho uhlu pohladu - ci tvojho alebo SonnY-ho), to vacsinou neriesia.

Osobne sa na produkt pozeram komplexnejsie, nie iba ucel, ktory z neho dostanem, ale aj materialy z akych je vyrobeny, akymi prostriedkami, predpokladana zivotnost a v neposlednom rade sa snazim zistit aj nieco viac o vyrobcovi samotnom, v akych podmienkach sa produkt vyraba, etc. Nemam rad "blbe" produkty.

Ale ako vidim, ty mas svoj vyhraneny nazor .

Member
    Vliv
    278

Tak a je to tu... Dnes mi prisla.
    Prvy dojem - presne to, co som hladal. Perfekt.

Nebudem sa zatial rozpisovat, napisem po par tyzdnoch aktivneho pouzivania.

HM Embody for the win!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání