Ahoj, uz vazne tlucu hlavou do klavesnice treti den a nemuzu s tim kloudne hnout.
Na skladanem NASu me pod Widlema bezi Apache, PHP a mySQL (normalni manualni instalace, nejsem priznivcem balickovych distribuci vsechno v jednom). Vykonu ma ta masina na rozdavani, i3, 8GB RAM, SSD.
Ted k problemu. Jednoduchy projekt v PHP, jedno pripojeni k DB, trochu textu. Zadny framework, nic sloziteho. Jenze obnova stranky trva kolem 10 sec!!! Obvykle metody jako adresace mySQL pomoci IP misto jmena a dalsi navody jsem vsechny vyzkousel. Ale v konfiguraci asi problem nebude. Pokud prohlizim stranky lokalne na serveru, tak bezi normalne.
Kdy si merim a vypisuju casy primo v PHP scriptu, tak generovani stranky vc. pripojeni a zavreni DB je taky par ms.
Presto nedokazu zjistit proc na stanici je to tak zoufale pomale.
V siti problem taky neni - pres SMB nebo FTP me to taha kolem 100MB/s, vsechno na Gbit, navic pouzivam iSCSI, kde skoro nevidim rozdil mezi plotnovym diskem.
Breberky taky vylucuju, zkousel jsem i pripojit NB z prace se stejnym vysledkem.
Po odpojeni netu jsem povypinal firewall, antivir a vsechny dalsi blbosti, ale taky nic.
Hledam aspon neco co by me pomohlo diagnostikovat kde to sakra tech 10 sec visi, abych zjistil v cem je problem. Potrebuju delat na jednom projektu a tohle je nepouzitelny.
poradite co zkusit![]()