Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Kde sehnat Thermalright SI-128 SE?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question Kde sehnat Thermalright SI-128 SE?

Sháním Thermalright SI-128 SE chladič:

...nemá ho doma někdo náhodou pohozený někde, kde už není třeba? Nabízejí ho v pár prodejnách, ale když ho objednáte nebo kontaktujete ten shop, tak už není u dodavatele a tím pro ně věc padá...

Na eBay.de jsem našel jediný - tedy, jsou tam dva, ale ten druhý je jednoznačně XP-120 a ne SI-128 a tam mám strach o to, aby se tak základna vešla... takže raději nee...
    Disclaimer: Any errors in spelling, tact, or fact are transmission errors.

Red face Re: Kde sehnat Thermalright SI-128 SE?

Tak se mi podařilo sehnat ten Thermalright SI-128 na Aukru. Pomohl mi jeden uživatel z PCtuning fóra - hledal totiž "Thermaltake SI-128" a to na Aukru našel (Thermalright SI-1280 tam není). No a pod názvem "Thermaltake SI-128" jistý pán z Luhačovic prodává Thermalright SI-128

Ale vyskytl se nepříjemný problém. Ačkoliv dotyčný říkal, že s tím chladil P4, což je to, na co ho chci, tak k tomu nepřidal takové ty hodně speciální matičky co pasují do spodního kovového backplate a jsou jiné (menší) pro P4 LGA 775 než pro ostatní sokety. No prostě tyhle:

Thermalright SI-128 SE prislusenstvi

Ve výsledku tak chladič mám, ale užívat ho nemohu, z čehož by jednoho šlak trefil, jak se říká...

A proto mám dotaz - a sice zdali někdo nemá zbytné tyto spešl matičko-distančko-úchytky pro Thermalright SI-128 SE. Já mám zbytné ty pro další sockety, ale pro LGA 775 (ty do čtverce) mi chybí... Help?

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Standardní Re: Kde sehnat Thermalright SI-128 SE?

V první řadě bych kontaktoval přímo prodejce, ať mi je zajistí... pokud je nezajistí, chladič bych mu vrátil anebo požadoval slevu.

Pokud bys chladič vrátil, tak na ebay.com prodává SI-128 nějaký "Frantík" za cca 30,- USD. Vypadá, že komplet
    Pokud bys chladič nevrátil, zkusil bych napsat přímo výrobci (lepší výrobci na tohle docela slyší - např. Noctua mi poslala chybějící úchyt zdarma plus nějakou pozornost, prostě luxusní služby).
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Ano, tak prodejce jsem kontaktoval a hned se začal vytáčet, že bylo psáno, že příslušenství jen to, co bylo na obrázku. Noříkám mu, že jednak na obrázku to bylo tak máznutý, že nebylo vidět nic a druhdy říkal, že s tím chladil P4, tedy příslušenství k socketu 775 bych jaksi očekával že u toho bude.
    Inu tak smůla... Sliboval že zkusí pohledat, ale přišel s tím, že to muselo zůstat "v desce", což je IMHO blbost. Protože pokud ji prodával, tak tam asi dal box chladič a k tomu se tam ty matky nedají nechat...

No nic. Nový kupovat nebudu, protože na co by mi byl ten původní? Prodejce navrhl vrácení, ale na tom bych tratil poštovný, což byla nezanedbatelná částka v ceně celého chladiče (vcelku pochopitelně)... Tak jsem se poptal a zjistil jsem, že Thermalright IFX-14 má stejné uchycení na základní desce, jako Thermalright SI-128 SE:

http://www.madshrimps.be/articles/ar...#axzz2dXpqsTDf

http://www.madshrimps.be/articles/ar...#axzz2dXpqsTDf

...i když to spodní přídavné chlazení vypadá, jako že by ta spodní podložka mohla být jiná (s větší mezerou mezi mainboardem a ní), tak jsme to změřili s jedním nápomocným uživatelem z OC AU a ukázalo se, že jsou ty spodní matičky (měřili jsme ty pro AMD) stejně vysoké. Tedy je to shodné.

Takže jako náhrada budou vyhovovat i ty matičky, které jsou pro Thermalright IFX-14. Fota z měření:

Jinak na Thermalright mi poradili adresu Eduarda Peterse e.peters@pc-cooling.de který se díval a byl nápomocný a hledal - ale SI-128 SE je už 5 let EOL produkt, takže ne. Nepodařilo se najít nic. Nicméně ten australan tvrdí, že mi je vyrobí...

Takže Thermalright už ani pro IFX-14 náhradní díly nemá, byly vyhozeny přes 5 měsíci...

Nicméně uživatel Datsum 1600 z OC AU fóra skutečně vyrobil podle Thermalright IFX-14 matiček tyto pro mně:

A teď se už jen čeká na poštu (3,65$ AU a 3-10 dní slibovali) - tak snad to bude sedět, držte palečky

A tak za týden a 1 den mi dneska matičky od Datsun 1600 uživatele z OC AU fóra přišly (3,65$ AU a 3-10 dní slibovali, 8 dní to šlo) a už jedu na Thermalright SI-128 SE chladiči, takže teploty nízké, chladí se i NB a navíc mi tam ještě přihodil do obálky "malý" bonus - Pentium 4 540 (3,2GHz, 1MB L2) CPU Je to tak trošku rychlejší - SuperPI 1M to udělá za 45sec místo 72sec s Celerem

http://valid.canardpc.com/uv65p3

Celer: http://postimg.org/image/s85ao8vqv/

Uhhh, vyřešeno - snad uvedené informace někomu pomohou.

Thumbs up Re: Kde sehnat Thermalright SI-128 SE?

Takže takhle vypadá backplate s Datsun 1600 matičkami:

...a tohle mně trochu zmátlo:

Myslím, že to rozšíření těch matiček malo přesně sednout na spodek mainboardu, ale tady máme volné místo, takže celý ten spodek tam nesedí pevně ale třese se... To jsem napravil přidáním cirka 0,8mm teflonových podložek pod tyhle kovové "mosty":

A to mně umožnilo dobré, kvalitní a tiché chlazení. Je to trošku overkill, vzhledem k velikost mainboardu - ale nyní se alspoň dobře chladí NB heatsink:

Tak doufám, že NB je hezky spokojeno se svým chlazením

...a, samozřejmě, je třeba poděkovat Datsun 1600 za jeho milý bonus s CPU upgradem:

Téměř 2x rychlejší procesor, super! Tichý PC a s výbornými teplotami i při 3,2GHz P4 "prskotu", což je známé topidlo

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Thermalright HR-03
    Založil Over v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 60
    Poslední příspěvek: 31.08.2007, 21:18
  2. ThermalRight
    Založil Pavlis v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.12.2002, 20:02
  3. Thermalright
    Založil Lukas v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5