Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Recovery systém na HDD (záloha Windows)

Standardní Recovery systém na HDD (záloha Windows)

Dobrý den,

mám notebook philips X55 freevents a při zakousnutí WMP jsem byl nucen do restartu natvrdo. Při restartování již systém nenaběhne (zastaví se po zobrazení loga WIN XP a pak spadne do výběru (stav nouze, poslední známá konfigurace...) ani jedna volba nejde spustit.
    tento notebook má na skryté partition zálohu windows, ale já nevím jak je vyvolat.

pokud by snad někd věděl kl. zkratku, nebo způsob jak toto zprovoznit tak mi dejte prosím vědět. Na disku mám data o které bych případnou reinstalací nechtěl přijít.

Díky

Standardní Re: Recovery systém na HDD (záloha Windows)

1) nepoužívat WMP
    2) reinstalací OS o data nepřijdeš (pokud nezrušíš partition nebo to nenaformátuješ)
    3) skrytá partition? cože? to jako nebyla z původních XP vidět nebo jak? pokud tam je všechno funkční a vidět byla, pak je řešení jednoduché - změna souboru boot.ini

napiš v jakym je to stavu (+ složka kde máš ty win) a já ti zkusim nějak pořešit ten boot.ini

good luck

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    1) nepoužívat WMP
    2) reinstalací OS o data nepřijdeš (pokud nezrušíš partition nebo to nenaformátuješ)
    3) skrytá partition? cože? to jako nebyla z původních XP vidět nebo jak? pokud tam je všechno funkční a vidět byla, pak je řešení jednoduché - změna souboru boot.ini

napiš v jakym je to stavu (+ složka kde máš ty win) a já ti zkusim nějak pořešit ten boot.ini

good luck
    2. reinstalaci o data temer jiste prijde pokud se obnovuje stav ve kterem je NTB po vyrobe.
    3. ano skryta partion pouzivaji ji temer vsechny fy vyrabejici NTB. Pomoci rescue SW se z ni vytahne "image disku".
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

1) potřebný data si zálohuj např. live distro - to v každým případě
    2) ohledně obnovy OS se podívej do manuálu (aneb RTFM)
    3) při startu BIOSu by měl nabízet nějakou klávesu, pokud ne, vlez do nastavení BIOSu a tu položku zapni
    4) při obnově ze skryté partition přijdeš o všechny data téměř určitě, takže záloha je na místě
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

dobrý den
    mě se stalo to stejné s realplayerempři přehrávání dvd se mi seknul notas - tvrdej restart a už to nenaběhl, nouzovej režim ani vrácení na poslední funkční konfiguraci nefunguje, pak jsem zkoušel přeinstalovat xpčka ale při kontrole hdd u přípravy na instalaci se seknul a konec - dál se nemůžu dostat - nic nedělá - co s tim?

Kdyby jste uvedli typ notebooku, dalo by se lepe poradit.
    Takhle lze obecne rict, ze nektere znacky maji celou "zdravou" partisnu puvodni vyrobni instalace na disku a da se vyvolat bud stiskem urcite klavesy nebo jejich kombinaci (treba modry puflik u IBM), nektere firmy zase pouzivaji Image OS a vsech doplnku na CD ci DVD (treba Acer) a tedy je potreba vlastnit uveden CD ci DVD.

Spustit instalaci z Image na disku jde samozrejme jen tam, kde nikdo nesmazal partisny nastavene od vyroby, tam kde to u probehlo, se da zase zpetne po instalaci cistych OEM Win XP pak stahnout software, ktery opetovne provede vytvoreni a zalohu funkcniho systemu (opet prikaldem mluvim o IBM).

Takze pokud pokladate takoveto dotazy, chce to jako prvni zacit:
    "Mam notebook znacky XYZ typu ABC, mam/nemam k nemu instalacni media, jde/nejde mi o stazeni dat z poskozene instalace, rusil jsem/ nerusil jsem systemove partisny atd atd. tedy co nejvice relevantnich informaci o notebooku, OS atd, pak se da nejak konstruktivne radit
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal 4tek Zobrazit příspěvek
    dobrý den
    mě se stalo to stejné s realplayerempři přehrávání dvd se mi seknul notas - tvrdej restart a už to nenaběhl, nouzovej režim ani vrácení na poslední funkční konfiguraci nefunguje, pak jsem zkoušel přeinstalovat xpčka ale při kontrole hdd u přípravy na instalaci se seknul a konec - dál se nemůžu dostat - nic nedělá - co s tim?
    U tebe bych to specificky videl na to, ze jsi mel OS natazeny z Image z instalacnich medii a ted to zkousis preinstalovat OEM Widlema a nepusti te radic disku, jelikoz mas notebook se S-ATA diskem a je k nemu bud potreba nahrnout tam pri instalaci driver radice z USB diskety, nebo v BIOSu (pokud to umoznuje) vypnout rozsirenou podporu S-Ata (vetsinou disablovat AHCI), pripadne sehnat na zastoupeni znacky origo media a najet z nich, nebo mas nejaky uplne jiny problem, nicmene to z vestecke koule taky nevyctem
    Treba u Aceru Extensa, ktery nema oficielni podporu pro XP a tim padem ani polozku na prepnuti v BIOSu se myslim musi flashovat jiny BIOS od Aceru, aby se biosem prepnula rozsirena podpora AHCI na "pseudo" IDE atd atd
    Naposledy upravil tiktak; 04.03.2008 v 15:21.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Dobrý den, mám starší notebook PHILIPS FREEVENTS X53CZ a rád bych ho kompletně přeinstaloval (vyčistil). Jak to mohu udělat? Instalační CD už dávno nemám. Je možné to udělat nějak z paměti počítače? Hodil by se mi postup a ja to zkusím provést. Děkuji za rychlou odpověď ...

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Bez instalačního CD to nebude tak jednoduché - možná je v systému nainstalovaný nějaký obnovovací nástroj, ale to těžko radit takhle na dálku. Nejčistší ovšem bude přeinstalovat to z instalačního CD, nicméně pozor - pak bude následovat instalace doplňujících ovladačů - tj. je dobré mít vše připraveno předem.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Děkuji moc. A je nějaká možnost se k instalačním CD na muj počítač dostat? Stáhnout nebo něco? Děkuji

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

mohl by ti pomoct tenhle prispevek http://lofi-gaming.org.uk/blog/2008/...nb5800-laptop/

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  2. Windows XP Prof. SP2 záloha
    Založil celebris v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 15.12.2004, 23:32
  3. Jak vypnout hdd za běhu windows?
    Založil Kankal v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 23.11.2003, 00:00
  4. Windows NT 4.0 a 40GB HDD - Vyřešeno