Zdravím pánové,
řešíme ve firmě jak rozesílat svým zákazníkům emailové obsílky, aby to bylo košér.
Zdůrazňuji pouze svým zákazníkům, kteří u nás již něco objednali/zakoupili a tedy při své objednávce nám dali souhlas se zasíláním.
(Mimochodem můj osobní názor je, že každá obsílka je spam, akorát se ji dnes moderně říká "ňůsletr".)
Jednoduše řečeno, něco jako zasílá newsletter Alza, Mironet, CZC atd.. Chtěli bychom činit stejně tak.
Ale rozhodně nechci, aby se přišlá pošta tvářila jako SPAM ! Nebo abychom se začali objevovat na blacklistech...
Níže uvádím dotazy, jestli mi prosím na ně můžete napsat pár slov... A samozřejmě chápu, že každý anti spam program se chová jinak, ale jestli se dají říct obecné odpovědi co a jak...
Jaké jsou kritéria pro ohodnocení mailu že je/není spam ?
- odešlu-li html mail, který již v sobě nese obrázky jeto spam nebo ne ?
- odešlu-li mail z jiného serveru (který si můžete na rozesílání najmout) a nastavím odesílatele jako svou firmu, bude se to tvářit příjemci, že to je/není spam, když DNS mého mail serveru je jiné, než odkud newsletter přišel ?
Jako nejlepší se mi zdá zřídit si na svém webhostingu program, který to bude odesílat, tím pádem by se reverzní záznam měl vrátit na stejný server, ale otázka ale je, jestli mail servery rozlišují i to, jestli mail byl odeslán pomocí mail serveru a nebo nějakého php scriptu ?..
Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím ?
Kdybychom našli nějaké řešení, které je nejméně obtěžující pro příjemce, jisto jistě by to šéf zaplatil, pokud cena bude pro něj "normální"
Díky