Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: PHP TinyMCE a MySQL

Standardní PHP TinyMCE a MySQL

Ahoj, ukládám text napsaný v TinyMCE do databáze... když ho ale nechám vypsat z databáze, tak mě nefungují ty znaky jako změna tloušťky atd... takže tam pak je něco jako <p>Nějak&yacute; text</p>
    Jak je ještě vidět tak mě tam nefunguje česká diakritika... nějak nevím kde ji mám v tinyMCE nastavit?

Standardní Re: PHP TinyMCE a MySQL

není jen problém v klasické chybě s češtinou ?
    Zadávání dat do DB se děje v kodování Windows-1250 a stránky pak následně fungují v utf-8 (například).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Vyřešno! Chyba byla v mojí verzi TinyMCE, stáhnul jsem novou, v nastavení do general dopsal language: cs
    a zkusil testovací text uložit do databáze a poté ho vypsat a funguje to vše naprosto správně!
    Naposledy upravil Mil17; 16.03.2012 v 15:15.

Když už jsem založil toto téma, tak se jenom zeptám ještě na jednu radu...
    Jak se dá udělat takový combo box, který by byl ve formuláři, jeho vstupními hodnotami by byla data naplněna z databáze? Jako třeba (malý, střední, velký) a při odeslání formuláře by se odeslalo id té vlastnosti? Zatím to dělám tak, že tam musím natvrdo do formuláře napsat ID (např 1,2,3) ale to není moc user friendly, tak bych to vyřešil nějak tím combo boxem, ale nějak se mě to nedaří. Děkuji za rady

Tak už jsem si to vyřešil podle sebe... Nevím jestli to je zrovna optimální a možná kdo bude číst po mě kod, tak to pro něj nebude čitelné, tak kdyžtak mě to opravde... když volám <option> tak jsem ho hodil do while cyklu a vypisuju přímo do něj proměnné z databáze... takže do value=$ID atd...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [MySQL & PHP] Stored Procedures => Ztrata spojeni s MySQL
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 11.05.2007, 16:58
  2. cPanel - upgrade MySQL 4.1 na MySQL 5
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.05.2006, 17:40
  3. [MySQL] licence MySQL v komercni firme pod Windows
    Založil podws v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.05.2005, 16:31
  4. [MySQL] Vytvorenie datoveho modelu v Accesse z mysql db ???
    Založil Janikbanik v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.05.2004, 09:08
  5. [PHP + MySQL]
    Založil Odar v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 24.06.2003, 13:54

Pravidla přispívání