Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Neumím ACCES, můžete pomoct?

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní Neumím ACCES, můžete pomoct?

U nás na úřadě se dělají jisté dokumenty(rozhodnutí), šéfka by to chtěla mít přehlednější. Tak jsem se chtěl naučit acces, ale zatím mi to nejak neleze pod kůži.
    Moje představa je asi taková:
    Je řekněme 15 lidí, co ty rozhodnutí píšou. Takže databáze o 15ti jménech, když vlezu do určitého jména(např. MILLISX), ukážou se mi názvy těch rozhodnutí, co ten člověk napsal a když kliknu na určitý název, otevře se to rozhodnutí ve WORDU.
    Možná je blbost, co tu píšu, ale existuje něco jako import databáze?? Nebo je to moc náročné zbastlit?? Chápu celkem rychle, ale z té knížky je to fakt maras.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Zbastlit to je celkem snadný. Nevím, co k tomu máš za knížku, ale výborný knihy jsou Mistroství v MS Access 95/97/2000 od Johna Viescase (vydává Computer Press). Ten import databáze jsem moc nepochopil. V jakémkoliv Accessu můžeš otevřít databázi z předchozích verzí (a pokud vím tak nic jiného). Co se týče samotných dat, tak ty můžeš importovat v podstatě z čehokoliv: Access, dBase, Excel, Paradox, HTML, Text, ODBC. Takže asi tak...

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Importem jsem myslel, že to může někdo zbastlit a poslat. Jinak jsem zkounul místní knihovní databázi a přesně taková tu je(mistrovství v ACC 2000). Já jsem četl základní příručku od Davida Morkese Acces 2000)

EDIT: Ale 700 stran asi jen tak nepřelouskám

Standardní

Já bych ti to klidně zbastlil, ale teďka nezvládám (zase už končí semester ). Třeba se najde nějaká jiná dobrá víla...

Standardní

ACCESS DENIED...
    MSI KT4 Limited Edition, AMD Athlon XP 1700+@1,75Ghz, Geforce2MX400,zdroj Fortron 250W,512Mb SDRAM ,Seagate S 40GB 7200ot. ATA100 IV,CDRW Teac CD-W552E ,DVD Toshiba 16x/48x,SB Player 5.1 OEM, Genius SW 5.1 Surround 5+1 Home Theatre

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Já bych ti to klidně zbastlil, ale teďka nezvládám (zase už končí semester ).
    krapet brzo ne?

millisx:
    jinak z accessu jsem maturoval ale udelala to za mne jedna hodna pi ucitelka takze tady asi kviti nepokvete ale nebidl bych ti radsi trochu schudnejsi reseni. neber na vrabce kanon (vem si radsi poradne delo ). tohle je prece prace v Excelu na 10 minut par hyperlinku a barvicek snad zvladnes ne

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    krapet brzo ne?

millisx:
    jinak z accessu jsem maturoval ale udelala to za mne jedna hodna pi ucitelka takze tady asi kviti nepokvete ale nebidl bych ti radsi trochu schudnejsi reseni. neber na vrabce kanon (vem si radsi poradne delo ). tohle je prece prace v Excelu na 10 minut par hyperlinku a barvicek snad zvladnes ne
    Mas pravdu, ale:
    1. Jde mi o to, ať to nějak vypadá
    2. Tam se stále přidává a přidává, takže by to znamenalo pořád jen přidávat linky do excelu
    3. Začíná mi tady docela hořet pod zadkem(aby taky ne, když furt čučím do OCCZ)
    4. Kdybych aspoň v tom excelu(makra taky neumím, ale budu na sobě pracovat ) udělal nějaké tlačítko, na které klikneš a vyjede něco jako"zadejte cestu k souboru" a v tom excelu by se objevil jen název toho souboru.

ad4., víte někdo jak na tohle Přeci jen nemusí pršet, stačí když kape , moc by jste mi pomohli

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    krapet brzo ne?

millisx:
    Mas pravdu, ale:
    1. Jde mi o to, ať to nějak vypadá
    2. Tam se stále přidává a přidává, takže by to znamenalo pořád jen přidávat linky do excelu
    3. Začíná mi tady docela hořet pod zadkem(aby taky ne, když furt čučím do OCCZ)
    4. Kdybych aspoň v tom excelu(makra taky neumím, ale budu na sobě pracovat ) udělal nějaké tlačítko, na které klikneš a vyjede něco jako"zadejte cestu k souboru" a v tom excelu by se objevil jen název toho souboru.

ad4., víte někdo jak na tohle Přeci jen nemusí pršet, stačí když kape , moc by jste mi pomohli
    ad1, efektivita se da do jiste miry v excelu s efektnosti skloubit docela dobre
    ad2, a do toho accessu bys to pridaval jak? myslenkama?
    ad3, chapu
    ad4, lehke pomoci common dialogu OpenDialog. jestli na to spechas mohl bych ti dneska zbastlit kostru a zitra poslat.

ale celkove jsem to myslel jinak:
    ve sloupcich by byli normalne useri a do radky bys vkladal hyperlinky. kostra viz. neco.zip

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak když tak něco zkus, já taky něco zkusím, třeba se někde sejdem. Já bych spíš viděl každého přispěvovatele na jeden list, ale organizaci toho listu budu teprve teď vymýšlet. Každopádně dík za snahu

EDIT: Možná už zacházím do krajnosti, ale ony by šly udělat i rozbalovací nabídky, že?? Já si furt říkal, že umím, houbec, neumím, jen to co používám nebo to co učím všechny kolem sebe. Ale zase nemůžu umět všechno a laik rozhodně nejsem. Prostě jen momentální problém.

EDIT2: Když já mám někdy takovou chuť se vykecat

Standardní

krapet brzo ne?
    No jo, ono když člověk celý semestr nic nedělá, tak pak je ten konec trochu delší a složitější...

Standardní

EDIT: Možná už zacházím do krajnosti, ale ony by šly udělat i rozbalovací nabídky, že?? Já si furt říkal, že umím, houbec, neumím, jen to co používám nebo to co učím všechny kolem sebe. Ale zase nemůžu umět všechno a laik rozhodně nejsem. Prostě jen momentální problém.
    sly, ale mel to bys mit aspon uz trochu zakladu vba. esli zvladas nejaky prgaci jazyk tak vba je "vetsinou" jen o syntaxi. doporucuju www.pcsvet.cz

dawn: jj plne te chapu

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Kdyz to tu tak ctu, tak co takhle pouzit nejakej otevrenej format (XML) nebo treba MySQL + PHP + Apache Pa staci kazdymu uzivateli nejakej prohlizec a je to. Rozbalovaci menu a podobny ptakoviny to umi taky.

Jestli je to pro nejkej urad, tim lip. Aspon se konecne zacnou zbavovat zavislosti na MS

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Kdyz to tu tak ctu, tak co takhle pouzit nejakej otevrenej format (XML) nebo treba MySQL + PHP + Apache Pa staci kazdymu uzivateli nejakej prohlizec a je to. Rozbalovaci menu a podobny ptakoviny to umi taky.

Jestli je to pro nejkej urad, tim lip. Aspon se konecne zacnou zbavovat zavislosti na MS
    koukam ze ty beres na vrabce radsi pro sichr lodni dela ne, doopravdy si myslim ze na takovou interni vecicku klidne ten excel muze vzit. je to urcite schudnejsi nez M+P+A. pokud to nepujde do sveta tak nevidim problem. otazka zavislosti na m$ radsi rozpitvavat nebudem ver ze i ja kdyz musim neco prgnout ve vba tak si radsi pak umyju ruce. jeden nikdy nevi

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hmm, tak se to ještě trošku zkomplikovalo. Dá se přes nějaký odkaz v excelu prohledat *.doc Třeba určité slovo(ne jen v názvu, ale v textu). Jinak brouzdám po PCSVET a je tam spousta užitečných věcí, jakto že jsem o tom webu nevěděl dřív

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Viděl jsem to takhle, excelovský list, v něm nějaké sekce(či jak se to dá nazvat) s větvením číslo rady>seznam přispěvovatelů>seznam dokumentů. No a teď jsem se dověděl, že třeba když chcou najít př. parcela 122/458 tak to někam zadají, ono to prohledá ty dokumenty a vypíše ty(nemyslím obsahově), ve kterých se toto vyskytuje. Asi tak. Kua, kdybych já měl doma moňas a net, hned by to bylo lehčejší.

Standardní

no vzhledem k tomu ze se to urcite asi este zesloziti tak asi nejlip udelas kdyz to udelas v tom accessu. ne ze by to bylo na excel moc, ale uz je to takove drbani se pres hlavu. to jsem te potesil, vid

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak jsme pokecali a jsme zase na začátku, To mám radost. Jen mě zajímá, dá se nějak zbastlit to prohledávání dokumentů??

Standardní

jo dalo, ale to by to musel byt plain txt

no tak jsme se zasmali a zpet k problemu. tohle uz fakt nevim zkus se poptat na pcsvete. nebo udelej novy tred....

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Hmm, tak se to ještě trošku zkomplikovalo. Dá se přes nějaký odkaz v excelu prohledat *.doc Třeba určité slovo(ne jen v názvu, ale v textu). Jinak brouzdám po PCSVET a je tam spousta užitečných věcí, jakto že jsem o tom webu nevěděl dřív
    Pocitam ze jedine pres ten jejich basic. Budes na to muset udelat prg a pak ho muzes spoustet cudlikem ze excelu.

Standardní

Tak tak. Bez VBA ani ránu. To, po čem toužíš, dělá objekt FileSearch. Vypadá to třeba takhle:
    Kód:
    With Application.FileSearch
        .NewSearch
        .LookIn = "C:\My Documents"
        .SearchSubFolders = True
        .TextOrProperty = "parcela 122/458"
        .FileType = msoFileTypeOfficeFiles
        If .Execute() > 0 Then
            MsgBox "There were " & .FoundFiles.Count & " file(s) found."
            For i = 1 To .FoundFiles.Count
                MsgBox .FoundFiles(i)
            Next i
         Else
            MsgBox "There were no files found."
         End If
    End With

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání