Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Verbatim NAS a pouštění filmů přes WiFi

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní Verbatim NAS a pouštění filmů přes WiFi

Mám 1TB Verbatim NAS. Mám ho připojený LAN na 100Mbit WiFi router(54Mbit WiFI). Připojení k notebooku je stabilní, signál velmi dobrý, 54 Mbit. Je jedno jaký notebook připojím, vše je ok. Až na přehrávání filmů. Mám jakékoliv .avi a když ho spustím na PC připojeném metalikou, film normálně běží.

Potíž je, když to pustím na těch noťasech. Z nějakého důvodu dochází ve zcela náhodných intervalech k následujícímu jevu. Video se sekne, na různou dobu, obraz i zvuk. Po chvíli se rozjede zvuk z místa kde skončil a pokračuje normální rychlostí dále, jen obraz se rozběhne velice rychle a profičí odhadem až k místu, kde by video bylo, kdyby se normálně přehrávalo bez toho zamrznutí, v tom místě se zase naopak zpomalí a pomalu poskakuje, než ho doběhne zvuk, jakmile se potkají synchronně tam, kde mají být, zase to chvíli jede zcela v pořádku. Snad je to pochopitelné.

V každém případě nechápu proč, připojení stabilní, kopírování rovněž, je jedno jaký notebook, je jedno jaký přehrávač. Dělá to prostě jen při přehrávání přes WiFI. Nesetkal se s tím někdo? Aktualizován FW na routeru, žádné speciální nastavení mě nenapadá.
    Naposledy upravil Millisx; 16.07.2010 v 17:43.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Verbatim NAS a pouštění filmů přes WiFi

Tak si zmer realnou rychlost, rychlost pripojeni je nanic. IMO jedes na maximu co to da + jelikoz je to halfduplex, tak to proste nestiha. Pokud se dostanes na 1MB real, tak si muzes gratulovat, ale to ti na nektery filmy nemusi stacit. Dalsi vec muze byt blbe nastavecha cache, zkus ji zvetsit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Pokud reálnou rychlostí myslíš stáhnutí toho souboru do PC, tak pod 2.5MB se nedostanu....

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Mno to mas nakejch 20Mbit, to by na vetsinu veci stacit melo (beznej divx ma tak 2 max). Zkus tu cache. Nastav si aspon 32MB. Nektery prehravace ruzne meni velikost podle toho kde je zdroj (lokalne/sit/...).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Např u WMplayeru jsem zkusil zvednout přednačtení obsahu z 5 na 30sekund, nic, jiný router, stejné. A 200MB avičko přece nespotřebuje 2,5MB pásma...

Senior Member mince
    Vliv
    299

Pootevřu staré téma. Tak se mi to časem potvrdilo. Je to v tom Verbatim NAS. Když ho připojím kabelem k WDTV Live, stejně mi video nepřehraje. V podstatě ten film stojí, semtam se posune. Tzn když ve WDTV Live vyberu jako zdroj LAN SHARES, a spustím film, tak se seká a prakticky nejede. Když ale aktivuju na tom NASu Twonky Media server a na WDTV Live vyberu jako zdroj „Media servers“, stream běží naprosto v pořádku. Má to ale nevýhody jako externí titulky a podobně. Tento Verbatim NAS neumí DLNA. Poohlížím se tedy po novém NAS a abych neudělal chybu, tak můj dotaz zní.

Potřebuji, aby NAS uměl DLNA, abych mohl sledovat filmy z něj na WDTV Live, nebo postačí, pokud koupím něco kvalitnějšího a normálně z nasdílených složek obsah přehraju ( a tím pádem bude jasné, že ten Verbatim je na nic).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Internet přes wifi v bytě
    Založil celebris v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 02.03.2008, 15:42
  2. Jak připojit notebook přes wifi
    Založil Julina v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 09.10.2007, 21:01
  3. Rychlost PC-NTB přes WiFi
    Založil Zdenek Dubnicky v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6