Mám 1TB Verbatim NAS. Mám ho připojený LAN na 100Mbit WiFi router(54Mbit WiFI). Připojení k notebooku je stabilní, signál velmi dobrý, 54 Mbit. Je jedno jaký notebook připojím, vše je ok. Až na přehrávání filmů. Mám jakékoliv .avi a když ho spustím na PC připojeném metalikou, film normálně běží.
Potíž je, když to pustím na těch noťasech. Z nějakého důvodu dochází ve zcela náhodných intervalech k následujícímu jevu. Video se sekne, na různou dobu, obraz i zvuk. Po chvíli se rozjede zvuk z místa kde skončil a pokračuje normální rychlostí dále, jen obraz se rozběhne velice rychle a profičí odhadem až k místu, kde by video bylo, kdyby se normálně přehrávalo bez toho zamrznutí, v tom místě se zase naopak zpomalí a pomalu poskakuje, než ho doběhne zvuk, jakmile se potkají synchronně tam, kde mají být, zase to chvíli jede zcela v pořádku. Snad je to pochopitelné.
V každém případě nechápu proč, připojení stabilní, kopírování rovněž, je jedno jaký notebook, je jedno jaký přehrávač. Dělá to prostě jen při přehrávání přes WiFI. Nesetkal se s tím někdo? Aktualizován FW na routeru, žádné speciální nastavení mě nenapadá.