Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 41

Téma: Alternativní spotřební materiál do tiskáren

Standardní Alternativní spotřební materiál do tiskáren

Zajímaly by mne vaše námitky, postřehy k různým značkám (KMP, ABEL, Crocodille.... takže všechno, jak alternativy, renovace, tak i refilly).
    Řešilo se to tu, ale pokud jsem dobře hledal, nikdy ne obecně, vždy jen ke konkrétní tiskárně a podobně.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

Neříkejte mi, že úplně všichni používáte pouze originály!?
    Co třeba JetTec?

Standardní

Jám mám Epsona a tam zase tolik na výběr není. Inkoust do toho dodává jenom jedna firma a není zrovna moc levná. Postavil jsem si resetovátko těch ochrannejch čipů, takže teď můžu plnit do zblbnutí - ušetřím asi půlku nákladů.

Když jsem měl ještě lexmárka, tak tam to bylo jiné - 250ml černého inkoustu stálo 160kč, tam jsem měl menší náklady na ČB tisk než na laserovce
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Standardní

A co tisková hlava? Nezasychá to? S jakou značkou jsi spokojen?

Standardní

Citace Původně odeslal Mican
    Jám mám Epsona a tam zase tolik na výběr není. Inkoust do toho dodává jenom jedna firma a není zrovna moc levná. Postavil jsem si resetovátko těch ochrannejch čipů, takže teď můžu plnit do zblbnutí - ušetřím asi půlku nákladů.

Když jsem měl ještě lexmárka, tak tam to bylo jiné - 250ml černého inkoustu stálo 160kč, tam jsem měl menší náklady na ČB tisk než na laserovce
    a kde si to kupoval do toho lexmarka?

Standardní

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    A co tisková hlava? Nezasychá to? S jakou značkou jsi spokojen?
    U nás se dá sehnat pro Epson jen jedna značka (Refill24), takže na výběr stejně nemáš. Hlavy ale nezasychají, nebo alespoň ne víc než s originálníma kazetama. V tomhle má piezotechnologie výhodu v tom, že z toho inkoust cáká s větší razancí a přicpaná tryska se většinou nějak prorazí. I termální technologie je s tryskou většinou konec.
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Používal jsem Crocodille (injekce), ale nebavilo mě se s tím piplat, tak teď kupuju InkTek (cartridge)..píšou že tam je prý 20% navíc oproti originálu (nevím...no) , každopádně kvalita mi příjde dobrá a cena je taky výborná - do mé Canon BJC-4300 stojí černá asi 100Kč a barevná cca 140Kč...

Jinak ABEL je v pohodě a taky jsem se nesetkal s problémy...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal sebad
    a kde si to kupoval do toho lexmarka?
    Lil jsem do toho inkoust pro průmyslovej popisovač krabic čárovym kódem, v poměru 8 dílů inkoustu, 2 díly destilovaný vody a 1 díl isopropylalkoholu

Nevím jestli měl ty správný parametry (u Lexmarků by se asi křižovali), nicméně jsi tisk z toho od originálního inkoustu nepoznal a hlavy vydržely asi 5 naplnění, pak už spíš nesál ten molitan vevnitř a propouštělo to inkoust ven. Vytisknul jsem na tom asi 40 000 stránek (e-booky stažený z internetu, sousedovic parchantovi nějakej třídní časopis a podobně), pak už tiskárna odešla mechanicky. Výrobci termotiskáren z inkoustu dělají moc velkou vědu. Stačí když to je správně hustý, nejsou v tom částice větší než je průměr trysky a při ohřátí na 100°C se to začne vypařovat. A to je v podstatě cokoliv, dokonce i inkoust do plnicích per

Do Epsona si to ale nalejt netroufám (navíc už nemám k inkoustu přístup, protože jsem změnil zaměstnání), ty piezohlavy už maj přeci jenom na inkoust vyšší nároky. Hlavně na nízkou viskozitu.

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní

Uz asi 3 roky mam inkoustovyho epsona SC480 a pouzivam vyhradne Jettecy. Nechavam si je posilat z www.volny.cz/jettec, kde jsem se setkal zatim jen s ochotnym jednanim, rychlymi dodavkami a jednou dokonce i bonusovou slevou (to kdyz na zasilce bylo spatne moje jmeno, tak pristi objednavka byla o 10% levnejsi )
    Neni problem s kvalitou tisku ani se zasychanim hlav (presne jak psal Mican). Navic me posledne cerna napln stala asi jen 170,- vc. dane, coz neni tak spatny vzhledem k tomu, ze se nemusim trapit s refillama, cakanim inkoustu apod. Tahle tiskarna ma sice mrnavy naplne, takze to vystaci na malo stran, ale odhadem tak 120-150 vytiskne...
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Standardní

Přišel za mnou do krámu agent, co nabízí KMP - velmi levné. Máte někdo zkušenosti?
    Máte někdo zkušenosti s CANON tiskárnama?

Prodávám Crocodille. Ve smlouvě máme napsáno, že v případě poškození přebírají záruky na sebe. Co ale po záruce? To nevím. Taky je mi divné, že i když to budu posílat na reklamaci, mám tam dát orig. cartridge. Jasně, aby to v servisu nepoznali. Ale když si tak věří a přebírají záruky na sebe?
    Jinak obecně nevím. Někteří plní o 106, občas se nějaká na reklamaci pošle, ale nemohu říct, jestli by to s orig taky neodešlo.

Každopádně na fotky jsem zase začal používat ve své i850 originály. Fotka z orig. inkoustem vypadá dobře skoro hned po vytištění (zaschnutí), s refillem je po výtisku mdlá a uzraje tak za 2 dny. Pak je skoro stejná, ale přece jen ten orig. je blíž vyvolané fotce.

Standardní

Cenová politika Canonu je ještě celkem rozumná, tam bych nejspíš originální náplně používal taky. Pokud je ale originál několikanásobně dražší než "kompatibilní inkoust", není důvod váhat. Něco jiného je asi inkoustový plotter za půl milionu, tam by asi nemělo význam podstupovat nějaký riziko s refillama. Když ale riskuju maximálně zničení tiskárny v ceně nový originální náplně, to už za nějakej ten hazard stojí.

Standardní

Citace Původně odeslal MV
    Uz asi 3 roky mam inkoustovyho epsona SC480 a pouzivam vyhradne Jettecy. Nechavam si je posilat z www.volny.cz/jettec, kde jsem se setkal zatim jen s ochotnym jednanim, rychlymi dodavkami a jednou dokonce i bonusovou slevou (to kdyz na zasilce bylo spatne moje jmeno, tak pristi objednavka byla o 10% levnejsi )
    Neni problem s kvalitou tisku ani se zasychanim hlav (presne jak psal Mican). Navic me posledne cerna napln stala asi jen 170,- vc. dane, coz neni tak spatny vzhledem k tomu, ze se nemusim trapit s refillama, cakanim inkoustu apod. Tahle tiskarna ma sice mrnavy naplne, takze to vystaci na malo stran, ale odhadem tak 120-150 vytiskne...
    presne tak, s Jettec (Michelangelo) jsem maximalne spokojen - kvalita jako original Epson ale za polovinu penez
    nekamaradim s vama

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

U nás sa zasa používaju vyhradne len ABELy (pre tlačiarne HP)...

Keď som to porovnaval s originalmi od HP, tak to bolo na 95% to isté.
    A posielajú stále nejaké dezerty, čokolády a fľašky ako pozornosť
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Standardní

Zajímalo by mne, jestli může odejít tisková hlava vlivem jiného (alternativního) inkoustu?

Přeci jen tam jsou topná tělíska (většinou) a nepatrně jiný bod varu může mít časem negativní následky. Teď mluvím o tiskárnách, co mají hlavu oddělenou od cartridge.

Standardní

Zajímalo by mne, jestli může odejít tisková hlava vlivem jiného (alternativního) inkoustu?
    Rozbít se může i splachovátko na záchodě, jako mě tenhle víkdend. Místo kuličky na provázku jsem tam teď pověsil vyřazenou sériovou myš a konečně moje WC vypadá jako u počítačového odborníka .

Výrobci kompatibilních inkoustů jsou různí. Někteří opravdu provádějí výzkum originálních inkoustů a pak navrhují takové co mají naprosto shodné parametry a výbornou mísitelnost s těmi originálními. A potom asi budou i výrobci co vyrábějí jeden univerzální inkoust a jen na něj lepí nálepky s různými typy tiskáren. Takový inkoust který by škodil hlavám snad nevyrábí nikdo.

Z těch známějších mám dobré zkušenosti s inkousty InkTec, fungují také kazety Armor.

Standardní

Citace Původně odeslal Mican
    Rozbít se může i splachovátko na záchodě, jako mě tenhle víkdend. Místo kuličky na provázku jsem tam teď pověsil vyřazenou sériovou myš a konečně moje WC vypadá jako u počítačového odborníka .

Výrobci kompatibilních inkoustů jsou různí. Někteří opravdu provádějí výzkum originálních inkoustů a pak navrhují takové co mají naprosto shodné parametry a výbornou mísitelnost s těmi originálními. A potom asi budou i výrobci co vyrábějí jeden univerzální inkoust a jen na něj lepí nálepky s různými typy tiskáren. Takový inkoust který by škodil hlavám snad nevyrábí nikdo.

Z těch známějších mám dobré zkušenosti s inkousty InkTec, fungují také kazety Armor.
    1 - uvidíme, jak dlouho ti to vydrží s tou alternativní šňůrkou
    2 - rozhodně jsem neměl na mysli jeden univerzální inkoust, to by mne v životě nenapadlo!

Pořád mi nikdo neodpověděl na alternativy KMP? Znáte to někdo?
    www.kmp.com

Standardní

Taky k nám jednoho dne přijel nějakej obchodní zástupce s refillama tuším InkaRefill. Myslím, že mají ve znaku indiána. Ale když jsem se na něj podíval a viděl jsem, že přijel ve vytahanejch šortkách, na nohách měl mokasíny bez fuseklí a propocený tričko, tak jsem ho poslal do....
    No zkrátka vě mně vůbec nebudil důvěru.

Member Avatar uživatele goodji
    Věk
    53
    Vliv
    278

Standardní

4 roky jsem měl Lexmark Z42 a lil jsem do toho všechno, co se mi dostalo pod ruku a tiskárna šlapala jak hodinky. Teď mám Canon i250 dělám s ní to samý a taky se nebrání. Momentálně je v ní INKA REFILL čenej pro HP 600 a barevnej pro Lexmark 3200.
    Asus A88XM-A, DualCore AMD A4-6300, 4x2GB DDRIII 1600, LCD Acer K272HL, SSD Patriot Blaze 60GB,HDD SAMSUNG F3 500GB

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Velice mě zajímají refill kity Crocodile pro HP. Já osobně s nimi mám sice docela pozitivní zkušenosti, ale rád bych od vás další poznatky.
    Jde mi o hromadnější nasazení na několik tiskáren, s docela velkými objemy tisku. Tiskárny řad DJ 6xx, 9xx, 5550. Za rok každá řada spolkne tak 2x80 náplní (B+C). Celkově za rok pro všechny HP to dělá necelých 500 cartridge. Teď se jim krmí převážně neorig. materiál Abel. Jak tak počítám, dalo by se použitím refillů slušně ušetřit.

1. Kolikrát se v průměru dají úspěšně naplnit a provozovat? Jako minimum bych bral 3x, s 5x bych byl spokojen. Samozřejmě jsou výjimky, občas se jistě i podělá po prvním, na druhé straně někdo uváděl i 15x. No nevim. Řikam, kdyby to bylo v průměru 5x, byla by spokojenost. Tady u nás je výhoda, že trysky nezaschnou, jako se to stává u domácích tiskáren, kde si lidi na refill vzpomenou po měsíci po vypsání a pak nadávají, že se naplnění nepovedlo.

2. Jak je to s plněním neorig. cartridge, třeba od toho Abelu?
    AMD AthlonXp1700@1900,SPIRE FalconRockII, Soltek 75DRV4 4.2, 2x256DDR APACER CL2 Fastest + 1x512 GoodRam, Maxtor 160GB DiamondMax Plus 9, IBM GP60 60GB,WD 20GB, DVD-RAM LG 4160B, DVD Toshiba SD-M1612 J004, TEAC CD-W552E, Hercules ATI7500 64MB c270/m230 @ 330/245, 21\" HP1130, 17\" Hansol 710P, modem WELL USB56k, MediaForte256 + RADIO, PCI KOUWELL TI IEEE1394, 3Com 905-TX, CASE EUROCASE ML420 300W + 90x90 vetrak vni, atd...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Teď mám třeba v ruce dvě color cartridge pro HP 940C: originální HP C6578DE (19ml) (nová stojí 970Kč) a repasovanou Abel C6578A (38ml) (orig HP stojí 1770Kč). Vypadají na oko úplně stejně.

Je to tak, že vnitřně DE=A a DE je pouze míň naplněná? Pak by DE šla refillnout na plný obsah. Anebo ne a skutečně se mechanicky liší(zásobníky ve vnitř) ?
    AMD AthlonXp1700@1900,SPIRE FalconRockII, Soltek 75DRV4 4.2, 2x256DDR APACER CL2 Fastest + 1x512 GoodRam, Maxtor 160GB DiamondMax Plus 9, IBM GP60 60GB,WD 20GB, DVD-RAM LG 4160B, DVD Toshiba SD-M1612 J004, TEAC CD-W552E, Hercules ATI7500 64MB c270/m230 @ 330/245, 21\" HP1130, 17\" Hansol 710P, modem WELL USB56k, MediaForte256 + RADIO, PCI KOUWELL TI IEEE1394, 3Com 905-TX, CASE EUROCASE ML420 300W + 90x90 vetrak vni, atd...

Standardní

Citace Původně odeslal goodji
    4 roky jsem měl Lexmark Z42 a lil jsem do toho všechno, co se mi dostalo pod ruku a tiskárna šlapala jak hodinky. Teď mám Canon i250 dělám s ní to samý a taky se nebrání. Momentálně je v ní INKA REFILL čenej pro HP 600 a barevnej pro Lexmark 3200.
    Nechtěl jsem říct, že INKA je špatná. INKA a CROCODILLE mají úplně stejný původ. Ale jako obch. zástupce by měl vypadat a vystupovat jinak. To jen tak na okraj.

Standardní

mno tak ja mam s refilem do canonu spatnou zkusenost
    mame doma i320 ja byl poveren koupit napln..original nebyla tak smi prodavac prodal nejakou jinou( znacku si ted nepamatuju,tusim armor? ..stala o 100kc min)
    prvni problem byl ze do tiskarny nesla dat neb vzdau mela jinak vystupky...mno nuz to vyresil :P
    a pak pry vytekla a od te doby to nefacha ani s original.....hlava nesaje inkoust...vdycky to tiskne jen chvili po cisteni hlav a pak zas ne
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Dej tam nějakou origo - i prázdnou a pošli to na reklamaci!

Jinak ten inkoust vytekl asi právě proto, že cartridge neseděla úplně přesně. Což asi dávalo vědět už předem, když byla nutná úprava nožem. Měl si vzít tu náplň a vrátit ji prodavači. Ale to už asi všechno víš.

Jinak, pokud to byl opravdu ARMOR, tak lidi nadávali i na pásky do tiskáren, že tam nepasujou úplně přesně.

Member Avatar uživatele goodji
    Věk
    53
    Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal goodji
    Nechtěl jsem říct, že INKA je špatná. INKA a CROCODILLE mají úplně stejný původ. Ale jako obch. zástupce by měl vypadat a vystupovat jinak. To jen tak na okraj.
    Tak to taky nebylo myšleno...
    Asus A88XM-A, DualCore AMD A4-6300, 4x2GB DDRIII 1600, LCD Acer K272HL, SSD Patriot Blaze 60GB,HDD SAMSUNG F3 500GB

Standardní

U nás se prodávají Parrot.Zatim to vypadá dobře na mé Canonce i320.Akorád žlutá je o něco světlejší než orig.Zajímalo by mne jak je na tom oproti Crocodile.

Už sem dlouho nikdo nepsal,tak to tu trochu oživme....
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání