Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Plazmy Panasonic - blikani

Standardní Plazmy Panasonic - blikani

(neni to sice uplne monitor, ale sedi mi to nejvic do tehle sekce)

Pokukuju uz nejaky cas po televizi jakozto vetsim zobrazovacim panelu z PC. Kvuli prirozenosti zobrazovacich technologii, ktere sviti samy o sobe, vypadava LCD ze hry. Koneckoncu ty barvy a obraz tomu take odpovidaji.

Prochazel jsem obchodaky a srovnaval plazmy mezi sebou a navzdory dobremu obecnemu povedomi o kvalitach PDP panelu Panasonic se mi stale zda, ze panel blika. Hlavne ve srovnani se Samsungy a LG stejne uhlopricky. Neni to ale klasickych 50 Hz, stale se jeste prodavaji low-end modely od LG, ktere blikaji priserne. Nevim, jestli to ma co docineni s dopocitavanim mezisnimku a te jejich pseudo-600 Hz technologie, ale blikaji vsechny modely Panasonicu, nezavisle na uhlopricce, generaci (20 vs. 30 rada) a pritomnosti 3D. Zkouseli jsme i prolezat menu, ale bez uspechu.

Co s tim? Panasonic ma nejprirozenejsi barvy, dobry upscaling a plynulost pohybu, nechtel bych se ho vzdat. Prinejhorsim to zkusim nejak prekousnout, blikani je videt jen na svetlych plochach a da se na to divat, krome toho divneho pocitu, ze nekde neni neco v poradku.

Ostatni znacky nemaji tak verne barvy, horky kandidat Samsung je presaturovany a malo kontrastni. Do jedovatosti barev konzumnich LCD to ma daleko, ale prirozene to neni v zadnem pripade.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Plazmy Panasonic - blikani

Nebylo v těch prodejnách zářivkový osvětlení => nějaká interference?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Nebylo v těch prodejnách zářivkový osvětlení => nějaká interference?
    Interference v mych ocich nebo ruseni v siti? Nemyslim si, ze by to byla pricina, ruzne mista, ruzne obchody, stejne chovani. Navic tech zarivek tam byla kopa, velka hala a svetlo se rozprostre.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Myšleno jestli 50/100Hz blikání od zářivek nevytváří iluzi blikání tý plazmy.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Pri pohledu z blizka na 3D plasmu u kamose (nejakej Samsung), sem si take vsimnul znatelneho blikani. Pri sledovani filmu z normalni vzdalenosti sem ale uz nic nepatricneho nepozoroval.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Mám doma taky 600Hz Panasonic a bliká. Je to sice jeden z prvních modelů (TX-P42G10-E... jestli si to pamatuju dobře), ale prostě bliká. Když je celá bílá plocha a člověk se dívá trochu jakoby vedle televize, je to opravdu hodně znát. Nikdo z rodiny to nevidí, ale já ano. Štve mě to (už dva roky , ale snažím si vsugerovat, že to tam není.
    Podle mně je to prostě technologií. Soused má nějakou novou LG a bliká taky. LCD se ani nehne.
    1) ASUS P5Q Deluxe, C2Q 6600@2,56 GHz, 2x Corsair XMS2-2048 MB, ASUS EAH4850 512 MB DDR3 PCI-E, WD 250 GB, WD 500 GB, Samsung 80 GB, SB X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer, DVD-RW SH-223F, DVD-RW LG GH20LS15, Dell UltraSharp 2408W

2) DFI LanParty NF4 Ultra-D, AMD Opteron 144@2,25 GHz (250x9), 2x OCZ 512 MB TCCD PC3200, ASUS EAX1950Pro PCI-e 256 MB DDR3, Samsung SP1614C 160GB, Maxtor MaxLine III 300 GB, CD-RW Samsung 52x32x52, DVD-RW LG 4163B, , Creative 5.1 T5900, LCD FSC P19-2

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

jj, doma mame 100Hz panasonic plazmu a taky blika... mam pocit ze jsem na to citlivejsi jenom ja a bracha (ze by to bylo tim, ze mnohem vic cumime do lcd u kompu ? )
    kazdopadne ted vybiram novou tv pro sebe a zase to bude panasonic plazma takze zase tak hrozne me to nestve

Tak jo, diky za info, nejsu zas tak divnej, jak se zda Zajimave je, ze ty 100Hz Samsungy mi neblikaji, jeste se zkusim na to vic podivat.

Prekousnout se to da, cele mladi jsme cuceli na blikajici kulatou televizi, pri obcasnem koukani na tuhle to nebue tak horke, si myslim. Aspon ze zmizelo tech 15 kHz piskani

Ano, Panasonic to postihuje víc než jiné výrobce (ale ne výhradně). To blikání se projevuje především na souvislých světlých barevných plochách, hlavně bílé... takže se to týká nejvíc reklamních grafik, ale také třeba hokeje. Také to blikání bývá nejvíc patrné ne při přímém pohledu, ale při pohledu úkosem, prostě periferně.
    Hlavní je ale imho to, že to blikání nevidí všichni, ale jen někdo. Někdo víc (ti to vidí skoro na všech výrobcích), někdo méně (ti jen na panasonicu), a hodně lidí vůbec (ti si plasmu koupí). Takže záleží na tom, jak moc ti to vadí.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. identifikace plazmy
    Založil Polosaty v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 21.04.2011, 17:31
  2. Acer P191w - blikání
    Založil KnoXviL v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.11.2007, 17:17
  3. [C] blikani kursoru odstranit
    Založil valerius v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 12