Zdravím,
Mám repráky od minivěže Panasonic SC-PM20 (kterou mám samozřejmě taky) a chtěl bych je připojit k běžnému zesilovači a používat.
Problém je v tom, že v reprobednách není výhybka. Jde o bi-amp bi-wire systém. Sice mám zesilovač s dvěma výstupy (A+B), a mohl bych zapojit basáky na A a výškáče na B, ale i jako absolutní laik v návrhu reproduktorů tuším, že to sice hrát bude, ale asi ne úplně optimálně.
Podle návodu k minivěži hrají basové repro jen frekvence do 110Hz, zbytek pásma hrají menší měniče. Toto bude asi pravda, protože když zapojím jen basové kabely jen to duní. Když výškové, hraje to celkem normálně, jen chybí nejnižší basy.
Nějaké fotky beden i vnitřku věže jsou tady:
http://www.dropbox.com/gallery/14351...pm-20?h=38fd3f
Na reproduktorech píšou toto:
Woofer:
M
J14PL09B3
6 ohm
IDN932F
Stredobas:
M
J8P10A3
6 ohm
IDN931E
Středobas má v ozvučnici svou vlastní komoru oddělenou od zbytku bedny, velkou asi 1/4 objemu bedny.
Mám tedy dotaz. Našel by se někdo kdo by mi navrhl (sestrojil) buď:
- obvod, který ořeže vše nad 110Hz, který bych zapojil mezi zesilovač a basák, asi ideálně s pohyblivou cut-off frekvencí, abych si to nastavil. Basáky bych připojil přes tento obvod k jedněm svorkám zesilovače, a výškače k druhým svorkám... Předpokládám, že to bude jednodušší než komplet výhybka.
nebo:
- komplet výhybku, aby šly tyto bedny připojit normálně 2ma drátama k libovolnému zesilovači. Což asi nebude úplně triviální bez znalostí rozměrů bedny (kdyžtak změřím) a nějakého měření, ale nevím.
nebo:
vymýšlím hovadiny a mám si jít koupit jiné repráky do bazaru...
Díky