Ahoj, mám trochu specifický problém - je to na hranici SW/LAN ale doufám, že sem to zapadne líp..
Dělám školení PHP pro 3-15 lidí, HW (stanice) se často mění a dosavadní postup, kdy se instaloval nějaký all-in-one balíček na stanice už mi leze krkem, proto to chci vymyslet nějak jinak.
Moje idea je taková, že na lektorském PC pojede instalace srv.komponent (Apache, MySQL, PHP, FTP) a "nějak" bude nastaven přístup jednotlivých stanic.
Ve finále to musí vypadat tak, aby z každé stanice studenta se mapovat jiný adresář, který bude pro něj kořenový a nad ním pojede virtuální web. Bude do něj přistupovat jak přes sdílení, tak volitelně i přes FTP. A teď to nejdůležitější - žádný student nesmí mít přístup do prezentace ani do kořenového adresáře jiného studenta. Naprosto optimální by bylo, pokud by všichni používali i stejné hesla a stejné adresy.
Napadá mě něco jako router, který by se staral o překlady na reálné virtuální servery podle IP stanic a naopak, ale možná jsem úplně mimo.
Hlavní idea je nastavit vše na jediném místě + případný HW, nezávisle na počtu studentských PC a jejich OS (instalace + konfigurace nějakých FW na stanicích je nesmysl). Prostě bych na jednom místě nastavil aktuální seznam IP adres stanic, studentům hodil na projektor jméno/heslo a všichni by měli stejnou konfiguraci, jen by každý zasahoval do toho "svého".
Je to reálné, nebo se na tohle mám vykváknout a řešit to dál jako doteď ?