Nemá někdo info kdy se konečně objeví i u nás?
Nemá někdo info kdy se konečně objeví i u nás?
Oficialni distributor je podle Auzentechu Cz Computers a TNT Trade. Nemaji zatim nic.
Nejrychlejsi dodani je z Nemecka (http://www.pc-cooling.de )
kde jsou skladem za 140 € a nejake drobne , Mehrwertsteuer 22.34 €.
Coz je tolik, kolik by mela stat i u nas.
Doma je do dvou dni.
Zdravim.
*Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
---------------
DAW studio
No, to si radši ještě počkám. Přece jen případný reklamace do jiných zemí nejsou úplně košer. Pravda, obvykle je to v pohodě, ale náhoda je blbec.
Toz, zajiste by to mohla byt pravda. Tento "Eigengeschäft" (ted jsem se prozradil, ze pisu na nemecke klavesnici) dobre znam.
Na sklade maji pres 100 ks techto karet, nikde jinde v Evrope jsem vetsi mnozstvi nenasel, v USA jisteze jsou.
V kazdem pripade, pres Pay-Pal, kartou ci jakkoliv, problemy se resi vymenou zbozi. Nikdy nebyl problem, pokud by byl velky, pak cesta 20 km za hranice na Norimberk vyresi i toto (ale nebyl).
Kez bych takto jednoduse pres mail umel komunikovat s nasim (spanelskym) Telecomem. Tam to nejde nijak.
Nevim jak dlouho budou dodavky pro "vychodni blok" omezovany, stejne jsou na tom i Polaci.
Auzentech X-fi Forte 7.1 Soundcard review
http://www.guru3d.com/article/auzent...d-review-test/
# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #
Hergot a já se těšil, že někdo píše, že už se prodává i u nás![]()
Už se u nás prodává. Viz
http://www.alphacool.cz/produkt/Auze...7-1_PCI-E.html
http://www.patro.cz/p/objects/1074930205.html
Cena 3600 + pár drobných je IMHO ucházející.
Naposledy upravil Warran; 04.04.2009 v 08:57.
Ksakru, zrovna když jsem vyhodil šest litrů za case a mechanikuAaaaa!!!!
už jí někdo máte?![]()
Mam, spolu s predprodejni verzi X-Fi Home Theater HD (uz poctvrte presunuli prodej na Q2 2009 pry kvuli chipum od nVidie,.... jsou to stejni lumpi).
X-Fi Forte je kral pro sluchatka 16-600 ohm, pri srovnani mi prijde, ze hraje lepe nez Xonar Essence STX.
Ale porad je to X-Fi chip s podporou EAX (event. OpenAL pres WASAPI). Je pekne sledovat, co vsechno ma ten "svab" v sobe za potencial.
Kolik z toho Creative dosud neuvolnil pro uzivani. E-MU se proste tento chip povedl naramne.
A nejvetsi sok je u Home Theatre HD, kde nechybi nic pro prehravani HD zvuku, nechybi konektory, kterych se Creative na Titanium kartach naprosto nepochopitelne zbavil (AUX_IN predevsim).
Pripojeni pres RCA melo byt uz davno standardem, diky tomu lze vynechat rele znama z Elite Pro a z rady Xonaru k ochrane vystupu karty. Osazeni teto miniaturni PCB (X-Fi Forte) proste bere dech. Nasazet Nichicony teto velikosti na tak maly prostor, udelat napajeci cast jen a pouze extra signovanou pro Ca2k, filtraci napajeciho napeti rovnez a nevyuzit vubec opacnou stranu PCB zadnym prvkem e.t.c.
Pritom oproti konkurenci chybi EMI shield, ktery mel byt udajnou obranou proti ruseni -- u teto karty jsem zadne nezazil, ani neslysel.
Je totiz poznat ve zvuku, kde tato karta hraje pruzracne i proti X-Fi Elite Pro, ktera byla tak dokonale odlisnou kartou od zbytku produkce Creative. A dlouho nemela konkurenci (a stale se ve verzi PCI vyrabi, PCIe uz nebude).
Vzhledem ke kompatibite s vyrobky Creative lze bez problemu pripojit I/O box nebo I/O panel stavajicich starsich Creative karet (dostavame navic vstupy, vystupy a operaky v pripade I/O boxu Elite Pro).
Ovladace jsou jiz treti verze a je nutno zapocitat i Danielovu verzi driveru (vynechal uz nelegalni odemceni DDL a DTS connect, protoze to neni treba). Daniel pridal opet svou verzi THX consoly, plne konfigurovatelnou a s novou funkci prepnuti modu karty pro vystup do stereo modu a vypnuti ostatnich vystupu - tentokrat trochu caroval, protoze PLX mustek uz mu nepomaha jako u Elite Pro. Ovladani jde primo na chip Ca2k.)
Jen kdyby se ty korejske vyrobky prodavaly blize k domovu a clovek je nemusel kupovat v zahranici (v Nemecku je jich napr. dost v kazdem shopu).
-----------------------
Stavel jsem ted PC pro mlade na ASUS MAXIMUS II MoBo, kde je pribalena X-Fi MB karta do PCIe slotu zalozena na ADI 2000 (ADI 1988B ve skutecnosti). Se softwarem X-Fi, EAX HD 4 apod.
Srovnani je neporovnatelne a jen mne utvrdilo v poznani, ze ADI je spickova firma, ovsem ADIMAX audiochipy opustila uz davno (ani pro ne nevydava drivery).
Komu nebo v jakých případech se Home Theater verze spíš vyplatí?
jo musím přidat vtipnou historku.
Psal jsem co Czech Computeru jestli X-fi Forte budou někdy mít v nabídce. Odpověděla mi nějaká ženská, že se zkusí zeptat nákupčího, jestli by tu kartu dokázal sehnat. Za pár hodin odpověděla, že bohužel ne. Přitom CzC je vedle TNT uveden jako distributor v čr![]()
Auzen X-Fi Home Theater HD je zvukovka delana temer vyhradne pro podporu Dolby TrueHD a ostatnich High-Bit-Rate audio s Chranenym Prehravanim zvuku systemu (PAPS) na PC , vcetne DTS HD a Dolby Digital Plus. Zajimavosti je vystup ve 192 kHz a 24 botech pro vsech osm kanalu.
Ne ze by karta neumela nic dalsiho, ale na BD discich se s nicim jinym prakticky nesetkame.
Sluchatkovy vystup je totozny s X-Fi Forte, cili velmi kvalitni. Osazeni "caps" je tridy HiFi, napajeci cast totozna s Forte. Navic je jen nVidia a Ti obrazovy procesor k acceleraci a vypoctum. nVidia pridava rovnez CUDA ficurky a Auzen plnou verzi TMPGEnc 4.0 XPress 4.7.1.284 a Arcsoft Total Media Theater (by Auzentech). Jen tyhle kousky stoji bezne 2.500 Kc. Cena v zahranici u teto karty byla stanovena na cca 230 €. To neni malo, ale podstatne mene, nez za Xonar HDAV 1.3 De Luxe. Ale oficialni to zatim neni.
Nebudu zakládat nové téma, proto se vloudím sem
Dobu paření mám za sebou, v současnosti komp využívám hlavně na internet (30%), sledování filmů (40%) a poslech hudby (20%), přičemž zvukovku mám SB X-Fi Gamer. Repráky mám zatím Xoro 532 5.1, ale ty brzy půjdou z domu (ještě ale nevím, za co je vyměnit).
Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li se mi oplatí ji vyměnit za nějakou jinou (zaujal mě právě Auzentech X-Fi Forte) vzhledem k využití počítače.
PS: pro pozorné čitatele a rejpaly - těch zbylých 10% tvoří to gameskování![]()
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
Pokud máš v plánu špičkový poslechový aparát a chceš co nejvyšší kvalitu, pak ano, ale jinak nemá absolutně smysl se tím zabývat.
E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
Xbox 360 | 120GB
Auzen X-Fi Forte nepochybne prida vyborny zdroj zvuku, je to stale jen prevlecena X-Fi Creative, jen s jinymi parametry. A nativnim X-Fi chipem pro sbernici PCIe (konkurenta v teto cenove kategorii nema uz vubec).
Pro cloveka zvykleho se pohybovat ve zpusobu ovladani X-Fi karty se nezmeni timto smerem nic.
Repro je nadprumerne proti beznemu vybaveni PC zvuku a mam overeno, ze na stejny sestavach zni X-Fi Forte lepe, plasticteji .... a presne tady skoncim, at to neni jako popis ze STEREO-VIDEO.
Pro tech 10 % her poslouzi X-Fi stale jako prakticky bezkonkurencni herni karta.
Vystup pro headphones je uz jen fajnovosti, rada karet jej nema vubec, o extra zesilovaci TI6120A2 ani nemluve (ma jej jen Xonar Essence STX).
S OPAMPS si clovek muze vyhrat, zakladni osazeni ale zrejme uspokoji temer kazdeho.
http://www.auzensupport.com/support/...catid=6&&id=37
When will sound card drivers be available for Microsoft Windows 7?
Windows 7 X-Fi drivers are under development and are fairly stable even in early versions. However, our focus is on drivers for versions of Windows that have been officially released: Vista and XP. Drivers are not yet available for Windows 7 which is, after all, an OS that is still in Beta.
Creative Lab's Windows 7 driver for X-Fi sound cards is scheduled from July of 2009, which will impact the availability of drivers for Auzentech's X-Fi sound cards.
Si počkáme...
Naposledy upravil Octopuss; 11.06.2009 v 21:49.
Dneska mě někdo pobavil jak svině:
"nechces si koupit opravdovou zvukovku? Aspon nejaky M-Audio nebo E-MU"
pekne...
OPRAVDOVA zvukovka je krasny eufemismus. Presto, ze ji M-Audio a E-MU nepochybne maji. Ostatni podobne zamerene znacky ostatne taky.
nová věc - http://www.auzentech.com/site/products/xfi_iodrive.php
Samotný X-fi stojí $149, tohle $79, ale i s kartou je to za $199. Skoro nad tím uvažuju.
Oni to zacali nabizet pred par dny, a protoze samotny I/O drive panel je prakticky samostatne nesehnatelny, je to prilezitost.
Tak ta karta je prý absolutní sračka, protože je postavená na Creative chipu, a všechny recenze jsou zaujatý a aujtoři tomu vůbec nerozumí, bee beee, asi se mi zhroutí život... Nebo chcípnu smíchy.
Sorry, ale ty testy delaj lidi, kteri vi, jak otestovat grafickou kartu nebo procesor. Recenze na tuhle kartu se objevujou jen na portalech o hardware vypocetni technice. Nenarazil jsem na jedinej clanek na serveru co se zabyva audiem (Sound on Sound a dalsi...).
Prijde mi usmevny, ze v nekterych review borci nejak zapomneli napsat, pres jaky bedny to vubec poslouchali - hlavne ze vypisou komplet HW sestavu kompu.
Kup si co chces, me je to jedno. Chtel jsem te jen poradit, abys ty prachy (podle me) nevyhodil.
jen tak pro pobavení
http://www.auzentech.com/site/compan...x-fi_forte.php
Auzentech Releases X-Fi Forte 7.1 Multi-Driver for Windows 7, XP, and Vista
Santa Clara, CA: Auzentech, Inc (www.auzentech.com) announced today the immediate availability of the Multi-Driver for the X-Fi™ Forte 7.1 sound card. The multi-Driver is compatible with Windows® 7, XP, and Vista 32-bit and 64-bit operating systems.
The new driver must be a fresh install on a 32-bit or 64-bit edition of Windows® 7, XP or Vista. For details and downloads, visit the driver download page.
Download Driver:
http://www.auzentech.com/site/downlo...s.php#xfiforte
Product Page:
http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_forte.php
Auzentech Forte Beta1 je vpodstate reakci na beta drivery Creative. Narozdil od nich trva po celou dobu Auzentech na "fresh install", coz je zavadejici, kontrolni knihovny v systemu zustavaji vzdy (a slouzi ke kontrole legalnosti software i hardware ID.
------------------
Dostal jsem napomenuti ve foru Creative za zverejneni primeho odkazu na FTP Creative ke stazeni driveru. Neni to pry v souladu s EULA. Mno...
At si to pitomci zahesluji.
Kdyz uvazim, ze jak Creative, tak Auzen drivery nelze instalovat na nic jineho, nez opet na shodne vyrobky.
Shapete, co si myslíš o tomhle?
xxx, 19.7.2009 22:39:19:
Jinak ta zvukovka je omyl. Musíš mít Win XP nebo Win 7 XP mod. Jinak je to FM syntéza emulovaná přes CPU
xxx, 19.7.2009 22:40:01:
A nebo použít Open AL, nevim an co to máš.
xxx, 19.7.2009 22:41:22:
MS Zrušil vrstvu HAL pro komunikaci s fw hw ve Win Vista, jediná akcelerovaná zvukovka ve Win Vista je Asus Xonar. Vrsttva HAL je ve Win XP a Win 7 přes XP mod kompatibility. Ve Win Vista vše krom asus Xonar je jen FM syntéza.
xxx, 19.7.2009 22:42:21:
Specielně Audigy 2 a X-Fi(ne Extreme music) mohou použít Open AL(AlChemy)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)