Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Vzdálená plocha - WinXP - nelze se připojit

Question Vzdálená plocha - WinXP - nelze se připojit

Ahoj ,

lze použít aplikaci "vzdálená plocha " ve WinXP prof. k připojení na PC které je v nějaké vnitřní síti ?? Tudíž se připojuji z domova ( pevná IP ) na nějakou vnitřní síť .... . Port mám na firewallu vnitřní sítě povolen, ale prolbém je že se mi zobrazuje jen jeden PC, já bych potřeboval oba ... . Když zadám IP adresu tak mi to nedá na výběr a chce mě to připojit k jednomu WinServeru co tu je ... . Nelze zadat IP adresu v nějakém tvaru aby si to našlo cestu ke konretnímu PC ??Když jsem ve vniřní sítíise mohu připojit na oba dva ty PC pomocí vzdálené plochy... . Mockrát díky

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Vzdálená plocha - WinXP - nelze se připojit

Pokud to chápu správně tak máš síť za NATem tj. navenek jen jednu ip a potřebuješě se připojovat na víc pc, je to tak?

Vzdálená plocha (RDP) běží v základu na portu 3389, takže kam na routeru tenhle port nasměruješ tam se půjde připojit zadáním vnější adresy. Pro více pc se to dá udělat tak, že port pro RDP na ostatních pc změníš. Po patřičném nastavení přesměrování na routeru se ty další pc budeš připojovat tak, že kremě adresy zadáš i port - třeba "mojeadresa:50001". Jediná nevýhoda je, že ten port potom budeš muset zadávat i při připojování z LAN.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

JJ máš naprostou pravdu ... .
    Aha tak to budu muset ještě zjistit jak na linuxovém firewallu přesměrování. A heslo k linuxovému serveru . Nevadí nějak si poradím Moc díky

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Nemeni se port na tech PC, jen se presmeruje nekolik ruznych portu. Lokalne tedy port zadavat nemusis.

Na Linuxu se to dela presne takto:
    Kód:
    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp --dport 3389 -j DNAT --to-destination 192.168.1.2
    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp --dport 12345 -j DNAT --to-destination 192.168.1.3:3389
    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp --dport 12346 -j DNAT --to-destination 192.168.1.4:3389
    Prvni radek = forward default rdp portu na stejny (tedy default) port stroje 1.2
    Druhu a treti = forward ruznych portu na default port rdp dvou ruznych stroju =>

na prvnis troj se dostanes zadanim "mojeip" na dalsi "mojeip:12345" nebo "mojeip:12346" ... (zvenku samo, zevnitr staci jejich IP nebo jmeno, zvenku muzes samozrejme taky pouzit jmeno, pokud je)
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Jo to je fakt, takhle je to elegantnější. Akorát u některejch krabiček už sem se setkal s tím, že nejde forwardovat port na jiný číslo portu.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Dík

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vzdálená plocha a zabezpečení přenosu?
    Založil JOHN v sekci fóra Windows 7
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.08.2009, 20:36
  2. WS 2003, vzdálená plocha a blokování HW, HELP.
    Založil Aliencz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.08.2008, 13:09
  3. vzdalena plocha ve win2k3
    Založil Jack68 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.05.2006, 16:24
  4. Winroute + vzdálená plocha
    Založil tei v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 13.06.2004, 15:27
  5. vzdálená plocha ve winXP